Hvannadalshnjukur

15.06.2024 - 22.06.2024

Trajanje programa:

6 DNI

Cena od:

1848 € 1798 €
blank

Islandija: najvišji vrh Hvannadalshnjúkur 2110 m

islandija

Hvannadalshnjukur

15.06.2024 - 22.06.2024


Cena od:

1848 € 1798 €


HVANNADALSHNJÚKUR

Izgovarja se KWANNA-DALSH-NYOOKER

Z 2110 metri velja za najvišji vrh Islandije. Geografsko gledano pa gre za rob kraterja ogromnega vulkana. Hvannadalshnjúkur velja za zelo priljubljen vzpon, saj s tehničnega vidika ni preveč zahteven. Vzpon pa vsekakor otežujejo številne ledeniške razpoke, ki zahtevajo spremstvo izkušenega gorskega vodnika. Prav tako ne smemo podcenjevati vremenskih pogojev, saj je vreme na Islandiji izrazito nestanovitno in če nismo dovolj dobro seznanjeni z napovedmi nas lahko hitro preseniti močnejši veter ali pa slabše vreme.

Geografija

Hvannadalshnjúkur je del kraterja vulkana Oræfajökulla, ki je po velikosti evropskih vulkanov na drugem mestu takoj za Etno v Italiji. Nadalje je vulkan Oræfajökull le majhen del veliko bolj impozantnega velikanskega Vatnajökulla, največjega ledenika na Islandiji, ki pa je sočasno tudi največja ledeniška kapa v vsej Evropi. Odkar je človek naselil Islandijo je ta vulkan izbruhnil le dvakrat, zadnjič leta 1727. Izbruh iz leta 1727 še vedno velja kot izbruh z največ tefre (vulkanski pepel) v zgodovini (poseljene) Islandije.

blank

Narodni park Skaftafell

Hvannadalshnukur se nahaja znotraj meja narodnega parka Skaftafell. Ustanovljen je bil leta 1967 in pokriva 1700 kvadratnih kilometrov. Hvannadalshnukur obdajajo trije ledeniki ledeniškega kompleksa Vatnajökull (Skeiðararjökull na zahodu, Morsarjökull na severu in Skaftafellsjökull na vzhodu). Skaftafell ponuja čudovite dnevne pohode, ki so prava oaza barv in življenja na območju jugovzhodne Islandije. Skaftafell je običajno deležen več sončnih ur kot katerikoli drug kraj jugovzhodne Islandije, saj ga vulkansko-ledeniški masiv varuje pred vetrom in dežjem.

blank

Program brez vzpona

Program je zares čudovit tudi za vse, ki bi bili samo spremljevalci in se nimate želje povzpeti na vrh. Narodni park Vatnajokul ponuja dovolj skritih kotičkov, da boste imeli na razpolago dovolj aktivnosti v času vzpona.

blank

Ne spreglejte: Islandija za pohodnike

Izredno poln in aktiven program na Islandiji. Iz naše baze v Viku bomo na dnevnih pohodih raziskovali enkratno pokrajino južne Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika... Na poti nazaj proti islandski prestolnici se bomo potopili v mavrične gore Landmannalaugarja in njihove tople vrelce. Za slovo od otoka trolov pa obiščemo še Golden Circle.
Islandija za pohodnike

blank

Vsi odhodi za destinacijo: Islandija

Program: Islandija: najvišji vrh Hvannadalshnjúkur 2110 m

*Možna izvedba tudi brez vzpona (za spremljevalce)
Program je atraktiven tudi za vse, ki bi izpustili vzpon
1. Dan
LJUBLJANA - REYKJAVIK - SKOGAR
Po pristanku na mednarodnem letališču Keflavik na Islandiji se bomo nemudoma odpeljali proti mestu Skogar, kjer si bomo odpočili. Po pristanku bomo prevzeli vozila in se odpravili na pot. Prvi dan bomo lahko obuli gojzarje in se podali na krajši pohod v deželi slapov v okolici Skogarja. Pohod začnemo pod mogočnim in prepoznavnim slapom Skogafoss.
blank
blank
blank
2. Dan
SKOGAR - VIK I MYRDAL - SKAFTAFELL
Po zajtrku pot najprej nadaljujemo proti Viku, kjer bo dovolj časa za raziskovanje znamenitosti v okolici tega mesteca. Vsekakor se bomo ustavili ob prelepi črni plaži in poiskali tudi primerno razgledno točko. Območje je znano po ptici mormon oz. angleško puffin, in upamo, da bomo tudi mi kakšnega videli. Mormoni so prepoznaven po pisani obarvanosti kljuna in jih pogovorno imenujejo tudi morske papige.
Pot proti narodnemu parku Skaftafel popestrimo s postankoma v kraju Dverghamrar in Fjadrargljufur. Skalne formacije v Dvarghamrarju in prečudovit kanjon Fjadrargljufur so videti kot z drugega planeta. Hoje do vsake znamenitosti bo za dober kilometer. V ljudski folklori naj bi tukaj živeli palčki in škratje, ker pa zaenkrat še nobenemu ni uspelo dokazati, da v teh krajih ta bitja ne živijo, bomo malo bolj pozorni, če kakšnega opazimo.
Nadaljujemo z vožnjo do roba narodnega parka Skaftafell, ki je del večjega parka Vatnajokull kjer se bomo udobno namestili v bazi, ki bo naš dom naslednjih 5 dni.
blank
blank
blank
3. Dan
Slap Svartifoss in vrh Kristinartidar
Prvi resnejši pohod bo potekal po edinstveni dolini Morsadalur, katero objema gorska veriga Kristinartidar in ledenik Skaftafellsjokull. Pokrajina je podobna našim Alpam, vendar je nastala zaradi vulkanskih izbruhov in erozije vode. V sklopu pohoda bomo pogledali tudi slap Svartifoss, kateri je dobil ime po črnih bazaltnih stebrih za njim. Območje ima na celotnem področju Islandije najbolj zmerno podnebje in na območju rastejo tudi breze in druge manjše cvetlice. Pokrajina je res enkratna in polna kontrastov, od zašiljenih vrhov, zelenih dolin, bazaltnih sten in zelenja. Prehodimo dobrih 15 km.
blank
blank
blank
4. Dan
DIAMOND BEACH IN KANJON MÚLAGLJÚFUR
Na Islandiji je kar nekaj krajev, ki se zdijo prelepi, da bi lahko bili resnični, in kanjon Múlagljúfur je zagotovo eden od teh biserev. Predstavljajte si pečine obdane v zeleni mah, ptice, ki letijo skozi meglo, kanjon, tako globok, da bi lahko služil kot zmajev brlog in slap, ki prodira naravnost iz gore. Ni težko razumeti, zakaj je to eden najboljših dnevnih pohodov na Islandiji!
Po končanem pohodu se zapeljemo še do "diamantne plaže" kjer nas bodo ledene klade, ki se valijo v Atlantik zagotovo pustile brez besed. Ledeniško jezero Jökulsárlón je ena najbolj znanih in obiskanih znamenitosti na Islandiji. Na jezero plava nešteto ledenih gora. Reka Jökulsá povezuje jezero z Atlantskim oceanom, kar pomeni, da te ledene gore sčasoma odplavajo v ocean, kjer jih valovi po oblikujejo in jih na koncu odvržejo na črni pesek plaže Breiðamerkursandur.
blank
blank
blank
5. Dan
HVANNADALSHNJUKUR
V počasnem tempu se bomo vzpenjali po čudovitem vulkanskem predelu. Po dobri uri in pol hoje bomo predvidoma pot nadaljevali po snegu. Kaj kmalu bo pot potrebno nadaljevati po ledeniku in se bo potrebno navezati. Ledeniške razpoke so kar reden pojav. Sledila dolga in položna pot proti vrhu. Po nekaj korakih pridemo do vulkanskega kraterja. Na višini cca 1800 metrov si bomo privoščili počitek. Sledi še zadnjih 300 metrov vzpona. Vrh gore bomo osvojili okoli poldneva. Sledi še spust, ki poteka bolj kot ne po isti poti. Vzpona je dobrih 2000 metrov, spusta prav tako. Celotni vzpon običajno vzame med 12 in 15 ur; v dolžino naredimo dobrih 25 km. Na poti ni koč.

Čas hoje:
 • Izhodišče - začetek ledenika: 3 ure
 • Rob ledenika - vrh: 4 - 5.5 ur
 • sestop: 5 - 6.5 ur

blank
blank
blank
6. Dan
PROSTO - ČAKALNO OKNO
Dan izkoristimo glede na možnosti. V bližini je tudi super plezališče Hnappavellir. Gre za skalni rob z višino dobrih 25 metrov in ponuja ogromno smeri. Druga možnost je pohod v okolici vulkana Laki. Vožnja do vulkanskega področja Laki nam bo vzela dobri dve uri in pol. Področje turisti le redko obiščejo, zato bomo imeli priložnost spokojnega uživanja v naravi Islandije.
Izkoristite pa lahko tudi dodatno ponudbo lokalnih agencij in vstopite v svet ledenih tunelov. Vsekakor enkratno doživetje.
7. Dan
SKAFTAFELL - SELFOSS
Pri povratku si ogledamo čudovite bazaltne sklade, ki se dvigujejo iz Atlantika in v nas prebudijo navdušenega fotografa. V slovo pomahamo slapovom, ki smo jih občudovali nekaj dni nazaj in prispemo do doline Reykjadalur. Privoščili si bomo kopanje v naravnih vrelcih, pot nam bo vzela dobro uro. Na poti bomo priča geotermalnim pojavom, spremljal pa nas bo značilen vonj po žveplu. Po končanem kopanju sledi še spust po dolini do avtomobilov in vožnja do mesta Selfoss.
blank
blank
blank
8. Dan
REYKJANES, VULKAN FAGRADALSFJALL ALI ZLATI TRIKOTNIK IN POVRATEK DOMOV
Urnik zadnjega dne nam bo bolj kot ne krojil vozni red letalskega prevoznika, zato bomo oglede prilagodili času, ki nam bo na voljo.
Če bo malo časa bomo raziskovali polotok Reykjanes, kamor so bile od marca do avgusta 2021 uprte mnoge oči zaradi izbruha vulkana Fagradalsfjall. Glede na čas in na vreme si bomo ogledali nov tok lave, ki ga je omenjeni izbruh povzročil.
Če bomo imeli na voljo več časa, se lahko zapeljemo še po t.i. "Zlatem trikotniku". Odpravimo se v Thingvellir, kjer je nekoč zasedal islandski parlament. Občudujemo mogočne tektonske prelome in se sprehodimo med evropsko in ameriško tektonsko ploščo. Na poti bomo šli še do gejzirja Strokkur. Eden izmed vrhuncev Islandije je zagotovo gejzir Geyzir, vendar ta trenutno ni aktiven, tako da se bomo morali zadovoljiti z mogočnim prizorom gejzirja Strokkur. Za konec potovanja prvega dne po Islandiji gremo še do enega izmed najlepših slapov Islandije Gullfoss.
Islandiji pomahamo v slovo in poletimo proti bližnjemu letališču. Po pristanku sledi takojšnji prevoz v Ljubljano.
blank
blank
blank

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa Islandija: najvišji vrh Hvannadalshnjúkur 2110 m v kolikor program ni bistveno okrnjen. Prav tako se program Islandija: najvišji vrh Hvannadalshnjúkur 2110 m lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij, namestitvenih kapacitet) in drugih razlogov. Prevoz na rednih linijah (letalski/avtobusni/ladijski) je lahko brez slovenskega spremstva.

Vzpon na najvišji vrh Islandije: pomembne informacije

Program ne vključuje hrane. V koliko bo interes oziroma želja bomo kuhali skupaj v penzionih oz. apartmajih. Vsakdo pa si lahko prehrano uredi čisto po svoje. Glede prehrane se bomo zmenili na skupnem sestanku pred odhodom.

Ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi in naš čas na Islandiji maksimalno izkoristiti, bomo najeli terenska vozila. V kolikor bo za izvedbo programa potrebnih več vozil, vas bomo prosili, če boste lahko prevozili kak odsek, saj lahko naš vodnik naenkrat vozi samo eno vozilo. V kolikor ne želite voziti nam prosim javite.

Oprema za vzpon na Hvannadalshnjukur

 • zaščitna čelada
 • plezalni pas
 • najlonski trak 120cm
 • vponka z matico
 • lahek nahrbtnik 45 L
 • dobro uhojeni visoki gorski čevlji
 • dereze
 • cepin
 • pohodne palice
 • gamaše

blank

Zahtevnost vzpona

Tura poteka po slabo označenih poteh in po ledeniku. Velika višinska razlika, ter izpostavljenost mrazu in vetru zahtevajo dobro kondicijsko pripravljenost. Zadnjih del poti je zahteven, saj zadnji del poteka po naklonini več kot 45°. Razpoke in serake moramo obiti, kar običajno malenkost podaljša našo pot. Obvezna je ledeniška naveza. Razmerje pri vzponu je 6 udeležencev na enega vodnika.

Cena: Islandija: najvišji vrh Hvannadalshnjúkur 2110 m

Datum Opomba Cena Akcijska cena
15.06.2024 - 22.06.2024
sobota - sobota
PREMIERNA ODPRAVA 1848 € 1798 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Islandija: najvišji vrh Hvannadalshnjúkur 2110 m lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  1848 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1798 €*
  *akcijska cena velja za vse, ki so z nami že potovali.. Redno ceno programa Islandija: najvišji vrh Hvannadalshnjúkur 2110 m znižamo:
 • 50 € za vse, ki so z nami že potovali

 • Doplačilo v primeru 4 ali 5 udeležencev je 150 € in v primeru 6 udeležencev 80 €.
 • Minimalno število oseb v skupini je 4. Največje število oseb v skupini je 8.

CENA VKLJUČUJE

 • letalski prevoz do Reykjavika vključena ročna prtljaga do 10 kg in en kos oddane prtljage do 20 kg
 • prevoz na na letališče iz zbirnega mesta (Ljubljana)
 • najem vozil
 • stroški bencina, cestnin in parkirnin
 • spanje v hostlih, penzionih po predvidenem programu (Skogar 1x, Skaftafel 5x, Selfoss 1x)
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • vodenje gorskega vodnika pri vzponu na Hvannadalshnjúkur
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV
*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Islandija: najvišji vrh Hvannadalshnjúkur 2110 m so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

* v kolikor je za izvedbo programa potrebnih več vozil, presotala vozila vozijo udeleženci sami. V kolikor na potovanju ne želite voziti nam to sporočite ob prijavi.
**spanje je večino dni v preprostih kočah, hostlih ali penzionih, v dvoposteljnih sobah (možna je tudi večposteljna soba v koliokr se vas prijavi več skupaj). Prenočišča so lahko s souporabe kopalnice in WC-ja.

CENA NE VKLJUČUJE

 • osebne opreme
 • vstopnin
 • hrane
 • pijače
 • stroški osebne opreme in vsi stroški izven programa
 • zavarovanja za tujino
 • dodatne nočitve v primeru, če bi se prej odpravili iz Skaftafella
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • program: Islandija: najvišji vrh Hvannadalshnjúkur 2110 m ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 120 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 215 €
 • paket fleksibilnost: 220 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 350 € €
 • rezervacija dvoposteljne sobe s privatno kopalnico (kjer je to mogoče) cca 600 € za dve osebi
 • doplačilo za nevoznika 150 € - število mest je omejenih
 • POPUSTI

  • 50 € za vse, ki so z nami že potovali

  Cena brez vzpona

  Za spremljevalce ali pa za vse, ki se vam program dopade
 • 1498 €
 • Pomembne informacije

 • ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, bomo najeli kombije oz. druga primerna vozila. Agencija Lifetrek uredi najem avtomobilov, zavarovanje in krije stroške goriva, parkirnin, cestnin. S prijavo na program se sopotnik strinja, da bo prevzel obveznost vožnje avtomobila proporcionalno glede na število sopotnikov v njem. Če sopotnik ne želi voziti mora ob prijavi poravnati doplačilo za nevoznika. Število mest za nevoznike je omejeno.
 • za hrano bomo poskrbeli skupinsko ali posamezno.
 • spanje je v enostavnih hotelih oziroma penzionih - spimo v dvoposteljnih sobah. Možna je tudi souporaba kopalnice.
 • program je okviren in odvisen od prevoznosti cest. V primeru neprevoznosti cest se bo program spremenil na mestu samem.

 • Ob prijavi na program Hvannadalshnjukur potnik poravna operativne stroške v višini 500 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Hvannadalshnjukur veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za vstop na Islandijo je dovolj osebna izkaznica, prav tako je na Islandiji brezplačno mobilno gostovanje (enako kot npr. na Hrvaškem), sprejemajo tudi Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.
  Islandija je 26. 2. 2022 odpravila vse omejitve pri vstopu na Islandijo. Vstop je tako brez testa, brez potrdil o prebolevnosti in brez potrdil o cepljenju!.

  Vsi odhodi: islandija

  Datum Program Cena Akcijska cena
  13.06.2023 - 20.06.2023
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  torek - torek
  1598 € 1548 €*
  24.06.2023 - 01.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  KMALU POTRJENO
  Treking Islandija - čisto pravi islandski treking | Treking
  torek - torek
  1248 € 1248 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  torek - torek
  1598 € 1598 €*
  22.07.2023 - 29.07.2023
  POLNO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  28.07.2023 - 09.08.2023
  +/- 2 dni - prijave do 1.5.2023
  Grenlandija - arktično doživetje | Potovanje, Treking
  petek - sreda
  2998 € 2898 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  23.09.2023 - 30.09.2023
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  21.10.2023 - 28.10.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  11.11.2023 - 18.11.2023
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  20.01.2024 - 27.01.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  17.02.2024 - 24.02.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  02.03.2024 - 09.03.2024
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  23.03.2024 - 30.03.2024
  Turno smučanje Islandija - turno nad fjordi in pod severnem sijem | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1798 € 1698 €*
  30.03.2024 - 06.04.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  27.04.2024 - 04.05.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  15.06.2024 - 22.06.2024
  PREMIERNA ODPRAVA
  Hvannadalshnjukur - po največjem ledeniku v Evropi na najvišji vrh Islandije | Odprave
  sobota - sobota
  1848 € 1798 €*
  11.07.2024 - 20.07.2024
  Islandija - Hornstrandir - Severna pustolovščina | Treking
  četrtek - sobota
  1748 € 1648 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Hvannadalshnjukur

  15.06.2024 - 22.06.2024

  Trajanje programa:

  6 DNI

  Cena od:

  1848 € 1798 €

  Morda vas zanima tudi:

  JUNIJ, JULIJ, AVGUST

  od 1598 €

  Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program Islandija za pohodnike. V dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika, mavričnih gora Landmannalaugarja do sproščujočih naravnih vrelcev.


  JUNIJ

  od 1848 €

  Premierna Lifetrek odprava na najvišji vrh Islandije - Hvannadalshnjukur. Povzpeli se bomo na 2110 metrov visoki ledenik in uživali v mogočni naravi Islandije. Vabljeni vsi, ki si želite osvojiti najvišji vrh Islandije.


  APRIL, MAJ

  od 1598 €

  Zakaj v maju? Soočite se z orkami in odkrivajte spregledane kraje Islandije
  Islandija se pozno pomladi začne prebujati. Še vedno se v fjordih "pasejo" orke, na otok pa se vrnejo tudi znameniti pufini. Obisk Islandije v pomladanskih mesecih je zagotovo prvovrstna izkušnja za vse ljubitelje narave in svojih fotoaparatov. Dnevi so že precej dolgi, tudi do 16 ur, zato imamo dovolj časa za temeljito raziskovanje manj obljudenih krajev.


  Potovanje

  Islandija pozimi

  FEBRUAR, NOVEMBER

  od 1598 €

  Zakaj pozimi? Soočite se z orkami in plešite pod avrorami.
  Islandija pozimi mogoče zveni kot neslana oziroma ledena šala, ampak je vse prej kot to. Topli zalivski tok ohranja temperature glede na lego dokaj znosne - temperatura v tem letnem času se lahko primerja s tisto v New Yorku v ZDA. Tudi sonce vzide že pred deveto uro zjutraj in ne zaide pred šesto popoldne. Kljub vedno daljšemu dnevu pa so noči še vedno dovolj dolge in temne, da se prikazujejo avrore.


  JULIJ

  od 1748 €

  Ker je naša osnovna smer razmišljanja raziskovanje stran od uhojenih poti, stran od vsakdanjosti, bomo izbrali za cilj raziskovanja kar sam rt Hornstrandir. Prepleten je s peš potmi, tam domujejo polarne lisice in neštete vrste ptic. Kjer je dostop možen samo z ladjo. Gre za najbolj severno obalo Islandije, deželo samote, mistike, črne magije, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov.


  AVGUST

  od 2998 €

  Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


  MAREC, OKTOBER

  od 1598 €

  Na posebno potovanje na Islandijo se odpravljamo jeseni in spomladi, ko je noč že dovolj dolga in temna, da si lahko obetamo opazovanje polarnega sija, ki je naraven fenomen. Severni sij je vzbujal zanimanje in domišljijo že od nekdaj. Dan je namenjam spoznavanju naravnih lepot Islandije, ponoči pa gremo ob jasnem vremenu in aktivni avrori v lov za polarnim sijem. Tudi sončni vzhodi in zahodi imajo svoj čar, saj trajajo in trajajo…


  Turno smučanje

  Turno smučanje Islandija

  APRIL

  od 1798 €

  8-dnevno potovanje in do 6 dni turne smuke na Islandiji. Nov program turistične agencije Lifetrek: turno smučanje Islandija. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, prostrana pobočja in pršič. Pripravite se na najlepšo zimsko pokrajino, ki si jo lahko zamislite. Pripravite se na zimsko Islandijo.


  JULIJ

  od 1248 €

  Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


  AVGUST

  od 1698 €

  Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.


  Brezskrbna rezervacija programa Hvannadalshnjukur

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Hvannadalshnjukur

  15.06.2024 - 22.06.2024


  Cena od:

  1848 € 1798 €