Islandija za pohodnike

24.06.2023 - 01.07.2023
04.07.2023 - 11.07.2023
22.07.2023 - 29.07.2023
19.08.2023 - 26.08.2023

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1598 € 1548 €
blank

Islandija za pohodnike

islandija

Islandija za pohodnike

24.06.2023 - 01.07.2023

04.07.2023 - 11.07.2023

22.07.2023 - 29.07.2023

19.08.2023 - 26.08.2023


Cena od:

1598 € 1548 €


Islandija za pohodnike

Po čudovitem in divjem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja smo na agenciji Lifetrek pripravili nov program: Islandija za pohodnike. Z razliko od trekinga z malo manj kilometrov pod nogami pa lažjim nahrbtnikom na ramenih. A zaradi tega nič manj poln in aktiven. Na dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika... Na poti nazaj proti islandski prestolnici se bomo potopili v mavrične gore Landmannalaugarja in njihove tople vrelce. Za slovo od otoka trolov pa obiščemo še Golden Circle ter raziščemo Reykjavik.

Islandija: Golden Circle

Islandki Zlati krog oz. Gullni hringurinn po islandsko je glavna turistična znamenitost Islandije. Celotna pot obsega dobrih 300 kilometrov in je krožna pot med Reykjavikom in islandskim višavjem. Območje ponuja največ turističnih točk na Islandiji. Tri glavne znamenitosti so Nacionalni park Þingvellir, slap Gullfoss in geotermalno področje Haukadalur z znamenitim gejzirjem Geysir in Strokkur.

blank

Islandija: Landmannalaugar

Samo tri ure vožnje z avtom stran od Reykjavika se nahaja čudovit naravni park po imenu Friðlandað Fjallabaki. Landmannalaugar pa leži na robu lavinega polja Laugahraun. Območje je znano tudi po naravnih geotermalnih izvirih. Landmannalaugar je najsevernejša točka poti Laugavegur - treking organiziramo tudi pri turistični agenciji Lifetrek.

blank

Naši preostali programi na Islandiji

Vsi programi turistične agencije Lifetrek na Islandiji.  + Islandija
S turistično agencijo Lifetrek se lahko na Islandijo odpravite skoraj v vsakem trenutku. Ali gremo na potovanje, treking ali pa kar na turno smučanje. V sklopu naših obiskov na Islandiji se podamo tudi na lov za polarnim sijem.

blank

Vsi odhodi za destinacijo: ISLANDIJA

Program: Islandija za pohodnike

DAN 1
LJUBLJANA - KEFLAVIK - SELFOSS
Po pristanku na mednarodnem letališču Keflavik na Islandiji se bomo nemudoma odpeljali proti mestu Selfoss. Po pristanku bomo prevzeli naša vozila in se odpravili proti naši namestitvi. Že prvi dan bomo (lahko) prvič obuli gojzarje in se podali na krajši pohod po dolini Reykjadalur. Naš pohod bomo začinili s kopanjem v studencu, ki ga napaja vroča termalna voda. Spanje v penzionu na obrobju mesta Selfoss.
DAN 2
JUŽNA OBALA ISLANDIJE
Drugi dan pa z velikimi koraki zakorakamo v deželo slapov v okolici Skogarja. Naš pohod začnemo pod mogočnim in prepoznavnim slapom Skogafoss. Skogar je tudi začetna točka našega drugega programa na Islandiji: Treking Islandija, ki poteka med Skogarjem in Landmannalaugarjem. Pri slapu Skogafoss se pričenja 26 km dolga pohodniška pot Fimmvörðuháls Trail, katero smo združili z Landmannalaugar trekom v 6-dnevni treking, mi pa bomo prehodili krajši odsek te znamenite poti.

Po končanem pohodu pot nadaljujemo proti Viku. Vsekakor se bomo ustavili ob znameniti plaži Reynisfjara, ki je znana po velikih osemkotnih bazaltnih stebrih, ki se dvigajo iz črnega peska. Dan bomo počasi zaključili ob prelepi črni "mestni" plaži v Viku. Območje je znano po puffinih in upamo, da bomo tudi mi kakšnega videli. Spanje v penzionu ali hostlu na področju Vika ali Klausturja.
DAN 3
TREK SKAFTAFELL
Zapeljemo se do roba narodnega parka Skaftafell, ki je del večjega parka Vatnajokull. Naš današnji pohod pa bo potekal po edinstveni dolini Morsadalur, katero objema gorska veriga Kristinartidar in ledenik Skaftafellsjokull. Pokrajina je podobna našim Alpam, vendar je nastala zaradi vulkanskih izbruhov in erozije vode. V sklopu pohoda bomo pogledali tudi slap Svartifoss, kateri je dobil ime po črnih bazaltnih stebrih za njim. Območje ima na celotnem področju Islandije najbolj zmerno podnebje in na območju rastejo tudi breze in druge manjše svetlice. Pokrajina je res enkratna in polna kontrastov, od našpičenih vrhov, zelenih dolin, bazaltnih sten in zelenja. Prehodimo dobrih 15 km.

Konec dneva popestrimo s krajšim postankom v kanjonu Fjadrargljufur. Skalne formacije so videti kot z drugega planeta. Hoje bo za dober kilometer. V ljudski folklori naj bi tukaj živeli palčki in škratje, ker pa zaenkrat še nobenemu ni uspelo dokazati, da v teh krajih ta bitja ne živijo, bomo malo bolj pozorni, če kakšnega opazimo. Spanje v penzionu ali hostlu na področju Vika ali Klausturja.
DAN 4
TREK THAKGIL
Južna obala ponuja številne zanimivosti in možnosti za pohode. Malo iz Vika nas pričakuje prvi skriti biser Islandije - park Thakgil.

Moto turistične agencije Lifetrek je »vedno malo dlje« zato se podamo na čudovit treking, kateri običajno ni na listi obiskovalcev Islandije. Naš prvi pravi pohod bo v območju skritega kanjona Þakgil oz. Thakgil. Kanjon leži med ledenikom Myrdalsjokull in puščavo Myrdalsandur. Fluorescenčna zelena flora poživlja območje, ki deluje kot nekakšna oaza v drugače temni, vulkanski pokrajini. Pot ponuja čudovite razglede na okoliške ledenike, slapove, črn pesek, reke, skratka vsak korak bo čudovit. Prehodili bomo med 13 in 17 km, z 500 metri višine. Spanje v penzionu ali hostlu na področju Vika ali Klausturja.
DAN 5
LANDMANNALAUGAR
Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali proti znamenitemu Landmannalaugarju, ki je zagotovo eden izmed najlepših krajev kar smo jih kdaj obiskali. Na našem trekingu po Islandiji moramo do Landmannalaugarja peš, tokrat pa se do tam kar zapeljemo. Pot poteka po res edinstveni pokrajini, prečkamo potoke, občudujemo vulkan Heklo in še marsikaj drugega doživimo na naši vožnji. Dan izkoristimo še za krajši pohod. Večer pa zaključimo v vročih vrelcih. Spimo v gorski koči.
DAN 6
LANDMANNALAUGAR: TREK HRAFNTINNUSKER - SELFOSS
Prehodili bomo prvoo etapo sicer 4-dnevnega trekinga Laugavegur. Pot nas bo vodila do koče Hrafntinnusker. Ker je ta del trekinga res čudovit in nas je na trekingu navdušil, smo ga z veseljem umestili tudi v ta program. Opravili bomo krožno pot, prehodili bomo dobrih 20 kilometrov. Prečkamo polje lave Laugahraun in se povzpnemo do platoja Brennisteinsalda, kjer bomo priča nepozabni okolici, hribom v barvah mavrice, opazimo tudi številne manjše gejzirje. Območje je dostikrat prekrito s snegom, zato bomo morda zadnje metre do koče hodili v snegu. Sledi še povratek v Landmannalaugar in vožnja do mesta Selfoss.
DAN 7
GOLDEN RING IN REYKJAVIK
Najbolj turističen dan od vseh in morda je prav tako, saj je pokrajina čudovita. Danes nas čaka znameniti Zlati krog (Golden Circle). Zlati krog zajema narodni park Thingvellir, z jezerom Thingvallavatn in najstarejšim parlamentom. Tukaj je tudi stičišče dveh tektonskih plošč - evroazijske in ameriške. Pot nas vodi do gejzirja Stokkur, ki bruha vsakih nekaj minut in bomo z veseljem počakali na izbruhe. Obiščemo še slap Gullfos. Naša aktivna Islandija se počasi zaključuje in proti večeru se odpeljemo proti Reykjaviku.
DAN 8
REYKJAVIK – LJUBLJANA
Zjutraj bo čas za nakupe spominkov in krajši ogled mesta. V kolikor bomo imeli dovolj časa, se spotoma ustavimo in si ogledamo še predel Fagradalsfjall, kjer je leta 2021 izbruh vulkana pokrajino delno prekril z lavo. Let iz Islandije do bližnjega letališča in takojšni prevoz do Ljubljane

Podaljšek: polotok Snaefellsnes in ogled kitov


Podaljšek k programu Islandija za pohodnike omogoča ogled čudovitega polotoka Snafellsness, ki slovi po množicah tjulnjev, pufinov in je odločno izhodišče za ogled kitov (tudi orke smo že opazili). Doplačilo za podaljšek je potrebno poravnati ob prijavi.
8. DAN
REYKJAVIK - GRUNDARFJORDUR
Zapustimo Reykjavik in pot nadaljujemo proti severu, saj se bomo odpravili proti polotoku Snaefellsnes. Naredimo več postankov kjer si ogledamo naravne znamenitosti. Na poti pa ne bo manjkalo časa za opazovanje islandskih konj in opazovanje tjulnjev. Pot bo agotovo dovolj raznolika, da bo vožnja hitro minila.
9. DAN
GRUNDARFJORDUR
Kiti, tjulni, puffini, jahanje in uživanje v idilični pokrajini, tako nekako bi lahko opisalo pokrajino kjer se bomo prebudili v nov dan. Za ogled kitov se na Islandiji priporoča predvsem Husavik in Grundarfjordur, ti dve mesti sta izhodišče, kjer je možnost, da vidite največje morske sesalce, največja. Mi smo se odločili, da se na morje podamo iz mesta Grundarfjordur, saj bi vožnja do Husavika pomenila dodatnih 450 kilometrov v eno smer. V Grundarfjordurju smo že opazili orke (v zimskih mestecih) in kite grbavce, vendar zagotovila, da jih vidite seveda ni. Zato je navdušenje, ko jih opazimo ogromno. Grundarfjordur ponuja tudi možnost ogleda puffinov ali pa jahanje islandskih konj. Zagotovo nam bodo dogodivščine na polotoku Snaefellsnes ostale še dolgo v spominu.
10. DAN
GRUNDARFJORDUR - PLAVA LAGUNA
Zgodaj se prebudimo in obkrožimo polotok Snaefellsnes. Na južni obali polotoka, točneje na plaži v bližini Yitritunge, bomo opazovali množico tjulnjev. Zopet nas čakajo čudovite obale in sprehod ob bazaltnih čereh. Povzpnemo se lahko še na kakšen krater in uživamo v čudovitih barvah in kontrastih tega polotoka. Potovanje po Islandiji se bo nagnilo proti koncu. Popoldne se zapeljemo po polotoku Reykjanes do geotermalnega območja in do Modre Lagune. Če se želite kopati, nam to sporočite čim prej, potrebna je rezervacija vsaj nekaj tednov vnaprej.
11. DAN
REYKJAVIK - LJUBLJANA
Let iz Islandije do bližnjega letališča in takojšni prevoz do Ljubljane.
V kolikor želite program podaljšati popolnoma samostojno pa nam to javite najkasneje 3 mesece pred odhodom, tako da imamo čas, da uredimo letalske karte s kasnejšim povratkom.

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa Islandija za pohodnike v kolikor program ni bistveno okrnjen. Prav tako se program Islandija za pohodnike lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij, namestitvenih kapacitet) in drugih razlogov. Prevoz na rednih linijah (letalski/avtobusni/ladijski) je lahko brez slovenskega spremstva.

Islandija za pohodnike: pomembne informacije

Program Islandija za pohodnike ne vključuje hrane. V koliko bo interes oziroma želja bomo kuhali skupaj v penzionih oz. apartmajih. Vsakdo pa si lahko prehrano uredi čisto po svoje. Glede prehrane se bomo zmenili na skupnem sestanku (en teden pred odhodom).

Ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, ceste ki jih uporabljamo so v večini namenjene turističnim prevozom, ker pa občasno zavijemo iz glavnih cest na t.i. F-ceste, bomo najeli zmogljiva terenska vozila. V kolikor bo za izvedbo programa potrebnih več vozil, vas bomo prosili, če boste lahko prevozili kak odsek, saj lahko naša ekipa naenkrat vozi samo eno vozilo. V kolikor ne želite voziti nam prosim javite.

Islandija je v pokoronskem času izredno obiskana, namestitev pa ni veliko in so zato hitro zasedene. Nočitve prilagajamo tudi glede na razpoložljivost. Spimo v enostavnih penzionih, hotelih ali mladinskih hostlih; izjemoma, če ni druge možnosti in privatnih sob ne bo mogoče dobiti, bomo rezervirali tudi večposteljne sobe, kjer največ 4 udeleženci spijo v eni sobi.

Vaši odzivi

Islandija za pohodnike - julij 2023

Potovanje »Islandija za pohodnike« od 23. do 31. julija 2022 je bilo eno mojih najlepših potovanj, za kar je poleg naravnih lepot Islandije zaslužen predvsem naš vodič Tilen Fajon, ki nas je zelo lepo, strokovno brezhibno in s človeško toplino vodil po osupljivih pokrajinah te »dežele ognja in ledu«. Obiskali smo čudovite slapove, hodili ob divjih vintgarjih in vzdolž bistrih rek, se povzpeli v velike kraterje ugaslih vulkanov, se čudili kadečim se goram, občudovali silne ledenike in stotere oblike ledenih okruškov, ki spominjajo na moderne skulpture, ter videli še mnogo zanimivega. Prenočišča (t.i. hostli) so bila dobro izbrana, vključno z gorsko kočo, kjer smo uživali tudi pri kopanju v toplih vrelcih. Hodili smo povprečno kake štiri do pet ur na dan, kdaj morda še kaj več, pri čemer nam je vodič Tilen pokazal kraje, ki jih sami ne bi našli na spletu niti kako drugače. Pohodi oziroma vzponi niso bili prezahtevni niti zame, ki sem bil s svojimi enainsedemdesetimi leti najstarejši član skupine petnajstih pohodnikov, za mlajše in vsaj malo vajene na hojo po hribih pa so bili ti vzponi »mala malica«, seveda vselej z veliko užitka pri pogledih na lepote divje in neokrnjene narave. Nismo bili zgolj sopotniki, postali smo tudi prijatelji. Tilnu pa še enkrat hvala za te čudovite in zanimive dni!

Prof. dr. Marko Uršič, filozof in ljubitelj narave

Cena: Islandija za pohodnike

Datum Opomba Cena Akcijska cena
24.06.2023 - 01.07.2023
sobota - sobota
ZAGOTOVLJENO 1598 € 1548 €*
04.07.2023 - 11.07.2023
torek - torek
ZAGOTOVLJENO 1598 € 1598 €*
22.07.2023 - 29.07.2023
sobota - sobota
POLNO 1598 € 1598 €*
19.08.2023 - 26.08.2023
sobota - sobota
1598 € 1598 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Islandija za pohodnike lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  1598 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1548 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa Islandija za pohodnike znižamo:
 • 50 € za prijave do 31. maja za odhod v prvem terminu (junijski odhod)

 • Doplačilo glede na število udeležencev :
 • 4 ali 5 udeležencev : 200 €
 • 6 ali 7 udeležencev: 150 €
 • 8 ali 9 udeležencev: 100 €
 • Minimalno število udeležencev je 4, največje število udeležencev pa je 19

CENA VKLJUČUJE

 • letalski prevoz do Reykjavika vključena ročna prtljaga do 10 kg
 • prevoz na na letališče iz zbirnega mesta (Ljubljana)
 • najem vozil
 • stroški bencina, cestnin in parkirnin
 • spanje v hostlih, penzionih in gorskih kočah po predvidenem programu**
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV
*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Islandija za pohodnike so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

* v kolikor je za izvedbo programa potrebnih več vozil, presotala vozila vozijo udeleženci sami. V kolikor na potovanju ne želite voziti nam to sporočite ob prijavi.
**spanje je večino dni v preprostih kočah, hostlih ali penzionih, na Landmannalaugarju pa se spi v večposteljni gorski koči (skupna ležišča). V kolikor bi bila koča Landmannalaugar zasedena, se tisto noč prespi v šotorih, katere pripeljemo s seboj. Prenočišča so lahko s souporabe kopalnice in WC-ja

CENA NE VKLJUČUJE

 • osebne opreme
 • vstopnin v muzeje
 • hrane
 • pijače
 • stroški osebne opreme in vsi stroški izven programa
 • zavarovanja za tujino
 • šoferja v kolikor med udeleženci ne najdemo zdostno število voznikov, ki bi vozili preostala vozila
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • program: Islandija za pohodnike ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 85 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 155 €
 • paket fleksibilnost: 190 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 600 € (z izjemo spanja v koči Landmannalaugar, ko so skupna ležišča) €
 • rezervacija dvoposteljne sobe s privatno kopalnico (kjer je to mogoče) cca 600 € za dve osebi
 • doplačilo za nevoznika 150 € - število mest je omejenih
 • Obvezna doplačila v primeru manjše skupine:
 • 4 ali 5 udeležencev : 200 €
 • 6 ali 7 udeležencev: 150 €
 • 8 ali 9 udeležencev: 100 €
 • Pomembne informacije

 • ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, bomo najeli kombije oz. druga primerna vozila. Agencija Lifetrek uredi najem avtomobilov, zavarovanje in krije stroške goriva, parkirnin, cestnin. S prijavo na program se sopotnik strinja, da bo prevzel obveznost vožnje avtomobila proporcionalno glede na število sopotnikov v njem. Če sopotnik ne želi voziti mora ob prijavi poravnati doplačilo za nevoznika. Število mest za nevoznike je omejeno.
 • za hrano bomo poskrbeli skupinsko ali posamezno.
 • spanje je v enostavnih hotelih oziroma penzionih - spimo v dvoposteljnih sobah. Možna je tudi souporaba kopalnice.
 • program je okviren in odvisen od prevoznosti cest. V primeru neprevoznosti cest se bo program spremenil na mestu samem.
 • POPUSTI

  • 50 € za prijave do 31. maja za odhod v prvem terminu (junijski odhod)


  Podaljšek: polotok Snaefellsnes in ogled kitov

  Cena: 398 € pri najmanj 6-ih udeležencih

  CENA VKLJUČUJE

  • najem vozil na Islandiji
  • prenočišča v enostavnih namestitvah (penzion, hostel)
  • organizacijo dodatka in slovensko spremstvo na poti
  • DDV
  *Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Islandija za pohodnike so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

  CENA NE VKLJUČUJE

  • vstopnine v Plavo Laguno
  • vožnje z ladjico
  • stroškov aktivnosti
  • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
  • program: Islandija za pohodnike ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

  VSTOPNINE IN DOPLAČILA

 • Plava laguna: od 65 €
 • Vožnja z ladjico - ogled kitov: od 70 €

 • Ob prijavi na program Islandija za pohodnike potnik poravna operativne stroške v višini 500 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Islandija za pohodnike veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za vstop na Islandijo je dovolj osebna izkaznica, prav tako je na Islandiji brezplačno mobilno gostovanje (enako kot npr. na Hrvaškem), sprejemajo tudi Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.
  Islandija je 26. 2. 2022 odpravila vse omejitve pri vstopu na Islandijo. Vstop je tako brez testa, brez potrdil o prebolevnosti in brez potrdil o cepljenju!.

  Galerija: Islandija za pohodnike

  Vsi odhodi: islandija

  Datum Program Cena Akcijska cena
  13.06.2023 - 20.06.2023
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  torek - torek
  1598 € 1548 €*
  24.06.2023 - 01.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  KMALU POTRJENO
  Treking Islandija - čisto pravi islandski treking | Treking
  torek - torek
  1248 € 1248 €*
  04.07.2023 - 11.07.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  torek - torek
  1598 € 1598 €*
  22.07.2023 - 29.07.2023
  POLNO
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  28.07.2023 - 09.08.2023
  +/- 2 dni - prijave do 1.5.2023
  Grenlandija - arktično doživetje | Potovanje, Treking
  petek - sreda
  2998 € 2898 €*
  19.08.2023 - 26.08.2023
  Islandija za pohodnike - Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji | Treking
  sobota - sobota
  1598 € 1598 €*
  23.09.2023 - 30.09.2023
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  21.10.2023 - 28.10.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  11.11.2023 - 18.11.2023
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  20.01.2024 - 27.01.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  17.02.2024 - 24.02.2024
  Islandija pozimi - zimsko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  02.03.2024 - 09.03.2024
  Polarni sij - zimsko potovanje na Islandijo | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  23.03.2024 - 30.03.2024
  Turno smučanje Islandija - turno nad fjordi in pod severnem sijem | Turno smučanje
  sobota - sobota
  1798 € 1698 €*
  30.03.2024 - 06.04.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  27.04.2024 - 04.05.2024
  Islandija pomladi - pomladansko raziskovanje dežele ledu in ognja | Potovanje
  sobota - sobota
  1598 € 1548 €*
  15.06.2024 - 22.06.2024
  PREMIERNA ODPRAVA
  Hvannadalshnjukur - po največjem ledeniku v Evropi na najvišji vrh Islandije | Odprave
  sobota - sobota
  1848 € 1798 €*
  11.07.2024 - 20.07.2024
  Islandija - Hornstrandir - Severna pustolovščina | Treking
  četrtek - sobota
  1748 € 1648 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Islandija za pohodnike

  24.06.2023 - 01.07.2023
  04.07.2023 - 11.07.2023
  22.07.2023 - 29.07.2023
  19.08.2023 - 26.08.2023

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1598 € 1548 €

  Morda vas zanima tudi:

  JUNIJ, JULIJ, AVGUST

  od 1598 €

  Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program Islandija za pohodnike. V dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika, mavričnih gora Landmannalaugarja do sproščujočih naravnih vrelcev.


  JUNIJ

  od 1848 €

  Premierna Lifetrek odprava na najvišji vrh Islandije - Hvannadalshnjukur. Povzpeli se bomo na 2110 metrov visoki ledenik in uživali v mogočni naravi Islandije. Vabljeni vsi, ki si želite osvojiti najvišji vrh Islandije.


  APRIL, MAJ

  od 1598 €

  Zakaj v maju? Soočite se z orkami in odkrivajte spregledane kraje Islandije
  Islandija se pozno pomladi začne prebujati. Še vedno se v fjordih "pasejo" orke, na otok pa se vrnejo tudi znameniti pufini. Obisk Islandije v pomladanskih mesecih je zagotovo prvovrstna izkušnja za vse ljubitelje narave in svojih fotoaparatov. Dnevi so že precej dolgi, tudi do 16 ur, zato imamo dovolj časa za temeljito raziskovanje manj obljudenih krajev.


  Potovanje

  Islandija pozimi

  FEBRUAR, NOVEMBER

  od 1598 €

  Zakaj pozimi? Soočite se z orkami in plešite pod avrorami.
  Islandija pozimi mogoče zveni kot neslana oziroma ledena šala, ampak je vse prej kot to. Topli zalivski tok ohranja temperature glede na lego dokaj znosne - temperatura v tem letnem času se lahko primerja s tisto v New Yorku v ZDA. Tudi sonce vzide že pred deveto uro zjutraj in ne zaide pred šesto popoldne. Kljub vedno daljšemu dnevu pa so noči še vedno dovolj dolge in temne, da se prikazujejo avrore.


  JULIJ

  od 1748 €

  Ker je naša osnovna smer razmišljanja raziskovanje stran od uhojenih poti, stran od vsakdanjosti, bomo izbrali za cilj raziskovanja kar sam rt Hornstrandir. Prepleten je s peš potmi, tam domujejo polarne lisice in neštete vrste ptic. Kjer je dostop možen samo z ladjo. Gre za najbolj severno obalo Islandije, deželo samote, mistike, črne magije, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov.


  AVGUST

  od 2998 €

  Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


  MAREC, OKTOBER

  od 1598 €

  Na posebno potovanje na Islandijo se odpravljamo jeseni in spomladi, ko je noč že dovolj dolga in temna, da si lahko obetamo opazovanje polarnega sija, ki je naraven fenomen. Severni sij je vzbujal zanimanje in domišljijo že od nekdaj. Dan je namenjam spoznavanju naravnih lepot Islandije, ponoči pa gremo ob jasnem vremenu in aktivni avrori v lov za polarnim sijem. Tudi sončni vzhodi in zahodi imajo svoj čar, saj trajajo in trajajo…


  Turno smučanje

  Turno smučanje Islandija

  APRIL

  od 1798 €

  8-dnevno potovanje in do 6 dni turne smuke na Islandiji. Nov program turistične agencije Lifetrek: turno smučanje Islandija. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, prostrana pobočja in pršič. Pripravite se na najlepšo zimsko pokrajino, ki si jo lahko zamislite. Pripravite se na zimsko Islandijo.


  JULIJ

  od 1248 €

  Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


  AVGUST

  od 1698 €

  Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.


  Brezskrbna rezervacija programa Islandija za pohodnike

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Islandija za pohodnike

  24.06.2023 - 01.07.2023
  04.07.2023 - 11.07.2023
  22.07.2023 - 29.07.2023
  19.08.2023 - 26.08.2023


  Cena od:

  1598 € 1548 €