Lifetrek >> Islandija >> Trekingi >> Islandija za pohodnike

Islandija za pohodnike | Izbrani enodnevni pohodi na Islandiji

Islandija za pohodnike je nov program turistične gencije Lifetrek. Pohodi do odmaknjenih predelov, ki so večini turistom nedostopni. Ekskluzivni program

Islandija za pohodnike

25.06.2022 - 02.07.2022
23.07.2022 - 30.07.2022
23.08.2022 - 30.08.2022

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1598 € 1498 €
blank

Islandija za pohodnike

25.06.2022 - 02.07.2022
23.07.2022 - 30.07.2022
23.08.2022 - 30.08.2022


Cena od:

1598 € 1498 €


Islandija za pohodnike

Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja smo na agenciji Lifetrek pripravili nov program: Islandija za pohodnike. Z razliko od trekinga z malo manj kilometrov pod nogami pa lažjim nahrbtnikom na ramenih. A zaradi tega nič manj poln in aktiven. Iz naše baze v Viku bomo na dnevnih pohodih raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika... Na poti nazaj proti islandski prestolnici se bomo potopili v mavrične gore Landmannalaugarja in njihove tople vrelce. Za slovo od otoka trolov pa obiščemo še Golden Circle ter raziščemo Reykjavik.

Islandija: Golden Circle

Islandki Zlati krog oz. Gullni hringurinn po islandsko je glavna turistična znamenitost Islandije. Celotna pot obsega dobrih 300 kilometrov in je krožna pot med Reykjavikom in islandskim višavjem. Območje ponuja največ turističnih točk na Islandiji. Tri glavne znamenitosti so Nacionalni park Þingvellir, slap Gullfoss in geotermalno področje Haukadalur z znamenitim gejzirjem Geysir in Strokkur.

Islandija za pohodnike: Golden Circle

Islandija: Landmannalaugar

Samo tri ure vožnje z avtom stran od Reykjavika se nahaja čudovit naravni park po imenu Friðlandað Fjallabaki. Landmannalaugar pa leži na robu lavinega polja Laugahraun. Območje je znano tudi po naravnih geotermalnih izvirih. Landmannalaugar je najsevernejša točka poti Laugavegur - treking organiziramo tudi pri turistični agenciji Lifetrek.

Treking Islandija: Landmannalaugar

Naši preostali programi na Islandiji

Vsi programi turistične agencije Lifetrek na Islandiji.  + Islandija
S turistično agencijo Lifetrek se lahko na Islandijo odpravite skoraj v vsakem trenutku. Ali gremo na potovanje, treking ali pa kar na turno smučanje. V sklopu naših obiskov na Islandiji se podamo tudi na lov za polarnim sijem.

Islandija in polarni sij

Islandija za pohodnike: pomembne informacije

Program Islandija za pohodnike ne vključuje hrane. V koliko bo interes oziroma želja bomo kuhali skupaj v penzionih oz. apartmajih. Vsakdo pa si lahko prehrano uredi čisto po svoje. Glede prehrane se bomo zmenili na skupnem sestanku (en teden pred odhodom).

Ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, ceste ki jih uporabljamo pa v večini niso namenjene turističnim prevozom, bomo najeli zmogljiva terenska vozila. V kolikor bo za izvedbo programa potrebnih več vozil, vas bomo prosili, če boste lahko prevozili kak odsek, saj lahko Jan naenkrat vozi samo eno vozilo. V kolikor ne želite voziti nam prosim javite.

Program: Islandija za pohodnike

DAN 1

LJUBLJANA - REYKJAVIK - SKOGAR - VIK I MYRDAL

Po pristanku na mednarodnem letališču Keflavik na Islandiji se bomo nemudoma odpeljali proti mestu Vik i Myrdal, ki bo naša baza za pohode naslednje 4 dni. Po pristanku bomo prevzeli naša vozila in se odpravili proti naši bazi. Že prvi dan bomo prvič obuli gojzarje in se podali na krajši pohod v deželi slapov v okolici Skogarja. Naš pohod začnemo pod mogočnim in prepoznavnim slapom Skogafoss. Skogar je tudi začetna točka našega drugega programa na Islandiji: Treking Islandija, ki poteka med Skogarjem in Landmannalaugarjem. Pri slapu Skogafoss se pričenja 26 km dolga pohodniška pot Fimmvörðuháls Trail, katero smo združili z Landmannalaugar trekom v 6-dnevni treking.

Po končanem pohodu pot nadaljujemo proti Viku. Vsekakor se bomo ustavili ob prelepi črni plaži in poiskali tudi primerno razgledno točko. Območje je znano po puffinih in upamo, da bomo tudi mi kakšnega videli. V kolikor bomo imeli dovolj časa in energije si ogledamo še razbitine letala, ki je leta 1973 strmoglavilo na obalo Islandije (vsi na krovu so preživeli). Do razbitin je dobre 4 kilometre hoje.

DAN 2

VIK I MYRDAL: TREK THAKGIL

Južna obala ponuja številne zanimivosti in možnosti za pohode. Na poti do mesteca Kirkjubæjarklaustur bomo občudovali greben, ki ga je ustvarila lava. Greben je posejan s stotinami majhnih kupov lave, ki naj bi prinašali srečo popotnikom.

Moto turistične agencije Lifetrek je »vedno malo dlje« zato se podamo na čudovit treking, kateri običajno ni na listi obiskovalcev Islandije. Naš prvi pravi pohod bo v območju skritega kanjona Þakgil oz. Thakgil. Kanjon leži med ledenikom Myrdalsjokull in puščavo Myrdalsandur. Fluorescenčna zelena flora poživlja območje, ki deluje kot nekakšna oaza v drugače temni, vulkanski pokrajini. Pot ponuja čudovite razglede na okoliške ledenike, slapove, črn pesek, reke, skratka vsak korak bo čudovit. Prehodili bomo med 13 in 17 km, z 500 metri višine.

DAN 3

VIK I MYRDAL: TREK MORSARDULUR

Zapeljemo se do roba narodnega parka Skaftafell, ki je del večjega parka Vatnajokull. Naš današnji pohod pa bo potekal po edinstveni dolini Morsadalur, katero objema gorska veriga Kristinartidar in ledenik Skaftafellsjokull. Pokrajina je podobna našim Alpam, vendar je nastala zaradi vulkanskih izbruhov in erozije vode. V sklopu pohoda bomo pogledali tudi slap Svartifoss, kateri je dobil ime po črnih bazaltnih stebrih za njim. Območje ima na celotnem področju Islandije najbolj zmerno podnebje in na območju rastejo tudi breze in druge manjše svetlice. Pokrajina je res enkratna in polna kontrastov, od našpičenih vrhov, zelenih dolin, bazaltnih sten in zelenja. Prehodimo dobrih 15 km.

Povratek v Vik popestrimo s krajšima postankoma v kraju Dverghamrar in Fjadrargljufur. Skalne formacije v Dvarghamrarju in v kanjonu Fjadrargljufur so videti kot z drugega planeta. Hoje do vsake znamenitosti bo za dober kilometer. V ljudski folklori naj bi tukaj živeli palčki in škratje,ker pa zaenkrat še nobenemu ni uspelo dokazati, da v teh krajih ta bitja ne živijo, bomo malo bolj pozorni, če kakšnega opazimo.

DAN 4

VIK I MYRDAL

Ker je vreme na Islandiji nepredvidljivo smo našemu pohodu dodali en malo lažji dan, oziroma rezervni dan. Tako da bomo lahko glede na vreme kombinirali naše pohode. Če nam bo vreme vse dni naklonjeno pa bomo ta dan izkoristili bolj ležerno a še vedno dovolj aktivno. Ogledali si bomo mesto Vik, ki je odlično izhodišče za čudovite okoliške znamenitosti, zato je čez dan na ulicah običajno več turistov. V mestu je črna plaža, kjer gnezdi na stotine ptic. V bližini pa je tudi plaža Reynisfjara, znana po velikih osemkotnih bazaltnih stebrih, ki se dvigajo iz črnega peska.

Pripravili smo krajši pohod ob klifih s pogledom na Atlantski ocean. Obala je res divja in vredna naše pozornosti. Ker smo v deželi vikingov pa se podamo še na malo bolj zgodovinski pohod do obrednega pokopališča vikingov.

DAN 5

VIK I MYRDAL – LANDMANNALAUGAR

Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali proti znamenitemu Landmannalaugarju, ki je zagotovo eden izmed najlepših krajev kar smo jih kdaj obiskali. Na našem trekingu po Islandiji moramo do Landmannalaugarja peš, tokrat pa se do tam kar zapeljemo. Pot poteka po res edinstveni pokrajini, prečkamo potoke, občudujemo vulkan Heklo in še marsikaj drugega doživimo na naši vožnji. Dan izkoristimo še za krajši pol-dnevni pohod. Večer pa zaključimo v vročih vrelcih. Spimo v gorski koči.

DAN 6

LANDMANNALAUGAR: TREK HRAFNTINNUSKER - SELFOSS

Prehodili bomo prvoo etapo sicer 4-dnevnega trekinga Laugavegur. Pot nas bo vodila do koče Hrafntinnusker. Ker je ta del trekinga res čudovit in nas je na trekingu navdušil, smo ga z veseljem umestili tudi v ta program. Opravili bomo krožno pot, prehodili bomo pa dobrih 20 kilometrov. Prečkamo polje lave Laugahraun in se povzpnemo do platoja Brennisteinsalda, kjer bomo priča nepozabni okolici, hribom v barvah mavrice, opazimo tudi številne manjše gejzirje. Območje je dostikrat prekrito s snegom, zato bomo morda zadnje metre do koče hodili v snegu. Sledi še povratek v Landmannalaugar in vožnja do mesta Selfoss.

DAN 7

SELFOSS – GOLDEN RING – REYKJAVIK

Najbolj turističen dan od vseh in morda je prav tako, saj je pokrajina čudovita. Danes nas čaka znameniti Zlati krog (Golden Circle). Zlati krog zajema narodni park Pingvellir, z jezerom Pingvallavatn in najstarejšim parlamentu. Tukaj je tudi stičišče dve tektonskih plošč. Pot nas vodi do gejzirja Stokkur, ki bruha vsakih nekaj minut in bomo z veseljem počakali na izbruhe. Obiščemo še slap Gullfos. Naša aktivna Islandija se počasi zaključuje in proti večeru se odpeljemo proti Reykjaviku.

DAN 8

REYKJAVIK – LJUBLJANA

Let iz Islandije do bližnjega letališča in takojšni prevoz do Ljubljane

*Program Islandija za pohodnike se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Islandija za pohodnike

 • Termin :
  25.06.2022 - 02.07.2022
  23.07.2022 - 30.07.2022
  23.08.2022 - 30.08.2022
 • Redna cena potovanja:
  1598 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1498 €*
  *Akcijska cena na voljo samo za prijave v terminu 25.06.2022 - 02.07.2022. Redno ceno programa znižamo:

  100 € za prijave do 15. marca za odhod v juniju (akcijska cena je na voljo samo za termin v juniju)

 • Cena glede na število udeležencev :
 • 4 ali 5 udeležencev : cena 1698 €
 • 6 udeležencev: cena 1548 €
 • 7 udeležencev: cena 1448 €
 • 8 ali več udeležencev: cena 1398 €
 • Minimalno število udeležencev je 4, največje število udeležencev pa je 15

Cena vključuje:

 • Letalske karte do Reykjavika vključena ročna prtljaga do 10 kg
 • prevoz na na letališče iz zbirnega mesta (Ljubljana)
 • najem vozil
 • stroški bencina, cestnin in parkirnin
 • spanje v hostlih, penzionih in gorskih kočah po predvidenem programu
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV
 • *spanje je večino dni v preprostih kočah v dvoposteljnih sobah, na Landmannalaugarju pa se spi v večposteljni gorski koči (skupna ležišča). V kolikor bi bila koča Landmannalaugar zasedena, se tisto noč prespi v šotorih, katere pripeljemo s seboj. Prenočišča so lahko s souporabe kopalnice in WC-ja


  Cena ne vključuje:

 • osebne opreme
 • vstopnin v muzeje
 • hrane
 • pijače
 • stroški osebne opreme in vsi stroški izven programa
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 65 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 120 €
 • paket fleksibilnost: 190 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 250 € (z izjemo spanja v koči Landmannalaugar)
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • spanje v dvoposteljnih sobah s privatno kopalnico (kjer je to mogoče) cca 200 € na osebo


 • Popusti:

  100 € za prijave do 15. marca za odhod v juniju (akcijska cena je na voljo samo za termin v juniju)
  Ob prijavi na program Islandija za pohodnike potnik poravna operativne stroške v višini 500 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Islandija za pohodnike veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za vstop na Islandijo je dovolj osebna izkaznica, prav tako je na Islandiji brezplačno mobilno gostovanje (enako kot npr. na Hrvaškem), sprejemajo tudi Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.
  Potnik se seznani, sprejema in se zaveda vstopnih pogojev vstopa na Islandijo, kateri so objavljeni na pogoji vstopa na Islandijo.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Podaljšek: polotok Snaefellsnes in ogled kitov

  Podaljšek k programu Islandija za pohodnike omogoča ogled čudovitega polotoka Snafellsness, ki slovi po množicah tjulnjev, pufinov in je odločno izhodišče za ogled kitov (tudi orke smo že opazili).

  8. DAN

  Reykjavik - Grundarfjordur

  Zapustimo Reykjavik in pot nadaljujemo proti severu, saj se bomo odpravili proti polotoku Snaefellsnes. Naredimo več postankov za fotografiranje islandskih konj. Po želji se okopamo še v toplih naravnih vrelcih. Pot bo agotovo dovolj raznolika, da bo vožnja v dobri družbi hitro minila.

  9. DAN

  Grundarfjordur

  Kiti, tjulni, puffini, jahanje in uživanje v idilični pokrajini, tako nekako bi lahko opisalo pokrajino kjer se bomo prebudili v nov dan. Za ogled kitov se na Islandiji priporoča predvsem Husavik in Grundarfjordur, ti dve mesti sta izhodišče, kjer je možnost, da vidite največje morske sesalce, največja. Mi smo se odločili, da se na morje podamo iz mesta Grundarfjordur, saj bi vožnja do Husavika pomenila dodatnih 450 kilometrov v eno smer. V Grundarfjordurju smo že opazili orke (v zimskih mestecih) in kite grbavce, vendar zagotovila, da jih vidite seveda ni. Zato je navdušenje, ko jih opazimo ogromno. Grundarfjordur ponuja tudi možnost ogleda puffinov ali pa jahanje islandskih konj. Zagotovo nam bodo dogodivščine na polotoku Snaefellsnes ostale še dolgo v spominu.

  10. DAN

  Grundarfjordur - Plava laguna

  Zgodaj se prebudimo in obkrožimo polotok Snaefellsnes. Na južni obali polotoka, točneje na plaži v bližini Yitritunge, bomo opazovali množico tjulnjev. Zopet nas čakajo čudovite obale in sprehod ob bazaltnih čereh. Povzpnemo se lahko še na kakšen krater in uživamo v čudovitih barvah in kontrastih tega polotoka. Potovanje po Islandiji se bo nagnilo proti koncu. Popoldne se zapeljemo po polotoku Reykjanes do geotermalnega območja in do Modre Lagune. Če se želite kopati, nam to sporočite čim prej, potrebna je rezervacija vsaj nekaj tednov vnaprej.

  11. DAN

  Reykjavik - Ljubljana

  Let iz Islandije do bližnjega letališča in takojšni prevoz do Ljubljane

  *V kolikor želite program podaljšati popolnoma samostojno pa nam to javite najkasneje 3 mesece pred odhodom, tako da imamo čas, da uredimo Letalske karte s kasnejšim povratkom.

  Cena podaljška

  • Cena: 368 € pri najmanj 6-ih udeležencih

  Cena vključuje:

  • najem vozil na Islandiji
  • prenočišča v dvoposteljnih sobah
  • organizacijo dodatka in slovensko spremstvo na poti
  • DDV
   

  Cena ne vključuje:

  • vstopnine v Plavo Laguno
  • vožnje z ladjico
  • stroškov aktivnosti
   

  Doplačila:

  • Plava laguna: 45 €
  • Vožnja z ladjico - ogled kitov: 70 €
  * Prijave za udeležbo programa zbiramo do 30.4.2022! Kasnejše prijave niso mogoče
  « of 4 »

  Vsi odhodi na Islandijo

  Islandija pozimi | Potovanje Islandija

  Islandija pozimi | Potovanje Islandija

  Islandija med zimskimi počitnicami | NOV PROGRAM 2022 | Lifetrek

  19.02.2022
  26.02.2022
  Cena: 1548 €
  Akcija: 1498 €
  Islandija pozimi | Potovanje Islandija

  Islandija pozimi | Potovanje Islandija

  Islandija med zimskimi počitnicami | NOV PROGRAM 2022 | Lifetrek

  26.02.2022
  05.03.2022
  Cena: 1548 €
  Akcija: 1498 €
  Severni sij | Potovanje Islandija

  Severni sij | Potovanje Islandija

  Severni sij | potovanje Islandija | NOV PROGRAM 2022 | Lifetrek

  05.03.2022
  12.03.2022
  Cena: 1548 €
  Akcija: 1498 €
  Turno smučanje Islandija

  Turno smučanje Islandija

  Turno smučanje Islandija | turno smučanje sezona 2022 | Nov program

  02.04.2022
  09.04.2022
  Cena: 1698 €
  Akcija: 1598 €
  Islandija za pohodnike

  Islandija za pohodnike

  Islandija za pohodnike | Skogar, Landmannalaugar, Golden Circle

  25.06.2022
  02.07.2022
  Cena: 1598 €
  Akcija: 1498 €
  Islandija – treking Landmannalaugar

  Islandija – treking Landmannalaugar

  Treking Islandija | Treking od koče do koče Laugavegur | Lifetrek

  05.07.2022
  12.07.2022
  Cena: 1248 €
  Islandija – treking Hornstrandir

  Islandija – treking Hornstrandir

  Islandija - treking Hornstrandir | pohodniška izkušnja za avanturiste

  14.07.2022
  23.07.2022
  Cena: 1648 €
  Akcija: 1548 €
  Islandija za pohodnike

  Islandija za pohodnike

  Islandija za pohodnike | Skogar, Landmannalaugar, Golden Circle

  23.07.2022
  30.07.2022
  Cena: 1598 €
  Islandija za pohodnike

  Islandija za pohodnike

  Islandija za pohodnike | Skogar, Landmannalaugar, Golden Circle

  23.08.2022
  30.08.2022
  Cena: 1598 €
  Polarni sij | Potovanje Islandija

  Polarni sij | Potovanje Islandija

  Polarni sij | potovanje Islandija | NOV PROGRAM 2022 | Lifetrek

  20.10.2022
  27.10.2022
  Cena: 1548 €
  Akcija: 1498 €

  Islandija za pohodnike

  Islandija za pohodnike: od 1498 €* (redna cena od: 1598 €)

  25.06.2022 - 02.07.2022
  23.07.2022 - 30.07.2022
  23.08.2022 - 30.08.2022

  *Akcijska cena na voljo samo za prijave v terminu 25.06.2022 - 02.07.2022. Redno ceno znižamo:

  100 € za prijave do 15. marca za odhod v juniju (akcijska cena je na voljo samo za termin v juniju)  Islandija za pohodnike s turistično agencijo Lifetrek


  Brezskrbna rezervacija programa Islandija za pohodnike

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Covid-19 informacije za državo: ISLANDIJA

  Islandija omogoča vstop le cepljenim potnikom. Vsak potnik mora pred odhodnim letom predložiti tudi negativni izvid na Covid-19; test je lahko PCR ali HAT (hitri antigenski test).

  Islandija je vse države in ozemlja sveta, razen Grenlandije, razglasila za območje z visokim tveganjem.
  Pred potovanjem na Islandijo se morajo vsi popotniki prijaviti prek povezave https://visit.covid.is/ . Pravila in pogoji vstopa na Islandijo so odvisni od dokumentacije, ki dokazuje status potnika COVID-19.

  Pravila vstopa na Islandijo za potnike, ki so v celoti cepljeni vsaj 14 dni pred prihodom na Islandijo:
  Potniki z veljavnimi potrdili o cepljenju morajo ob vkrcanju na letalo predložiti negativen rezultat testa COVID-19, ki ne sme biti starejši od 72 ur. Priznan je negativen PCR test ali negativen hitri test. Za veljavna potrdila o opravljenem cepljenju se štejejo samo potrdila, ki potrjujejo, da je od prejetja drugega odmerka cepiva minilo najmanj 14 dni oziroma v primeru cepljenja s cepivom Janssen enega odmerka. Potniki, ki so bili drugič cepljeni manj kot 14 dni pred prihodom na Islandijo, se morajo ob prihodu na Islandijo testirati (brezplačno) in ostati v samoizolaciji, dokler ne dobijo negativnega rezultata testa.

  Pravila vstopa na Islandijo za potnike, ki so bili predhodno okuženi z virusom COVID-19:
  Potnikom s potrdili o predhodno ugotovljeni okužbi z virusom COVID-19 ob vkrcanju na letalo ni potrebno predložiti negativnega rezultata testa na COVID-19.

  Pravila vstopa na Islandijo za potnike, ki še niso bili okuženi z virusom COVID-19 in niso bili v celoti cepljeni
  Potniki, ki prihajajo na Islandijo, vendar niso v celoti cepljeni ali preboleli morajo ob vstopu na Islandijo predložiti negativen PCR test, ki ni starejši od 72 ur, in opraviti postopek dvojnega testa skupaj s samoizolacijo za 5 dni med testi. Prvi test se opravi takoj ob vstopu na Islandijo čez 5 dni pa se test ponovi.

  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Islandija za pohodnike

  25.06.2022 - 02.07.2022
  23.07.2022 - 30.07.2022
  23.08.2022 - 30.08.2022

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1598 € 1498 €

  Država:

  ISLANDIJA

  Morda vas zanima tudi:

  AVGUST

  1698 €

  Devetdnevni treking po Lofotih. Norveška nam ponuja vznemirljive kraje, agencija Lifetrek pa obuja staro uspešnico – treking potovanje na Lofote. Če na potovanjih iščete naravne lepote, se boste težko izognili Norveški. Pravljično otočje Lofoti v malem ponuja vse lepote Norveške. Veličastna gorska kulisa, tradicionalne ribiške vasice, peščene plaže in turkizno morje, fjordi, dežela Vikingov, polnočno sonce.


  JULIJ

  1248 €

  Treking Landmannalaugarju. Pripravite se na vulkane z neizgovorljivimi imeni, mogočne ledenike, vroče gejzirje, zelene ravnice in gorato pokrajino kot na luni. Tik pod polarnim krogom, je Islandija brez dvoma (naj)atraktivnejša dežela Evrope. Skoraj pozabljena nekje na severu, prebičana od arktičnih vetrov, topla in vlažna od objema zalivskega toka, prepolna lukenj skozi katere prihaja marsikaj, od ognjeno rdeče lave do sikajoče po žveplu zaudarjajoče pare, leži dežela večnega snega, vulkanov in gejzirjev – Islandija.


  MAREC, OKTOBER

  1498 €

  Na posebno potovanje na Islandijo se odpravljamo jeseni in spomladi, ko je noč že dovolj dolga in temna, da si lahko obetamo opazovanje polarnega sija, ki je naraven fenomen. Severni sij je vzbujal zanimanje in domišljijo že od nekdaj. Dan je namenjam spoznavanju naravnih lepot Islandije, ponoči pa gremo ob jasnem vremenu in aktivni avrori v lov za polarnim sijem. Tudi sončni vzhodi in zahodi imajo svoj čar, saj trajajo in trajajo…


  AVGUST

  2798 €

  Neokrnjena narava Grenlandije je v poletnih mesecih pravo nasprotje s smogom zabitih in pregretih mest. Se poleti zaradi vročine počutite utesnjene na vsakem koraku, ki ga naredite, koraki pa so težki in nemalokrat skoraj odveč? Na Grenlandiji je prav v poletnih mesecih najbolj uživaško, temperature so zmerne in so primerne tudi za krajša oblačila.


  JULIJ, AVGUST

  1498 €

  Po čudovitem, divjem in napornem trekingu od Skogarja do Landmannalaugarja imamo na agenciji Lifetrek pripravljen nov program Islandija za pohodnike. V dnevnih pohodih bomo raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika, mavričnih gora Landmannalaugarja do sproščujočih naravnih vrelcev.


  JULIJ

  1548 €

  Ker je naša osnovna smer razmišljanja raziskovanje stran od uhojenih poti, stran od vsakdanjosti, bomo izbrali za cilj raziskovanja kar sam rt Hornstrandir. Prepleten je s peš potmi, tam domujejo polarne lisice in neštete vrste ptic. Kjer je dostop možen samo z ladjo. Gre za najbolj severno obalo Islandije, deželo samote, mistike, črne magije, fjordov, morja, rib, ptic, ledenikov in geotermalnih izvirov.


  FEBRUAR, MAREC

  1498 €

  Zakaj v februarju? Soočite se z orkami in plešite pod avrorami. Islandija v februarju mogoče zveni kot neslana oziroma ledena šala, ampak je vse prej kot to. Topli zalivski tok ohranja temperature glede na lego dokaj znosne - temperatura v tem letnem času se lahko primerja s tisto v New Yorku v ZDA. Tudi sonce vzide že pred deveto uro zjutraj in ne zaide pred šesto popoldne. Kljub vedno daljšemu dnevu pa so noči še vedno dovolj dolge in temne, da se prikazujejo avrore.


  Rezerviraj in odpotuj

  Islandija za pohodnike

  25.06.2022 - 02.07.2022
  23.07.2022 - 30.07.2022
  23.08.2022 - 30.08.2022


  Cena od:

  1598 € 1498 €