Lifetrek >> Potovanja >> Potovanje Portugalska

Potovanje Portugalska | od Lizbone do Porta

Portugalska potovanje, v 9-ih dneh od Lizbone do Porta doživimo pravo Portugalsko – Barvita Lizbona in mistični Porto, Cabo de Roca, čutni Obidos in Sintra

Potovanje Portugalska

03.06.2023 - 11.06.2023
16.09.2023 - 24.09.2023

Trajanje programa:

9 DNI

Cena od:

898 € 798 €
Portugalska potovanje
Portugalska potovanje

Potovanje Portugalska

03.06.2023 - 11.06.2023

16.09.2023 - 24.09.2023


Cena od:

898 € 798 €


POTOVANJE PORTUGALSKA – OD LIZBONE DO PORTA

POTOVANJE PO PORTUGALSKI: 9 DNEVNO POTEPANJE MED LIZBONO IN PORTOM

Barvita Lizbona in mistični Porto – Najzahodnejša točka stare celine Cabo de Roca – labirinti, skrivne sobane v kompleksu Quinta da Regaleira – Dih jemajoči klifi – Čudovito srednjeveško mestece Obidos – Čudovita peščena obala Atlantskega oceana – Nepozabno doživetje

PORTUGALSKA POTOVANJE

Potovanje po Portugalski je potovanje v deželo nasprotij: živahne četrti Lizbone in otožnost Porta, živahnost Bairra Alta in uživanje ob fadu, umirjenost oceana in peklenski valovi. Mesto Sintra s čudovitimi palačami, Palacio de Pena, Mavrska utrdba, Quinta de Regaleira. Ob vsem tem pa še prijazni ljudje, ki so v preteklosti odkrivali svet in nam prinesli mnoge dobrote iz širnega sveta. Potovanje po Portugalski je tudi izjemna izkušnja kulinarične izvrstnosti saj se lahko uživamo v najboljšem sadju, morskih jedeh, slaščicah ali pa visokokalorični Francesinji. Najbolj pa vam bo ostala v spominu kulturna pestrost in živahnost vsakdana.

Potovanje Portugalska: Porto

PORTUGALSKA POTOVANJE: NAŠA POT

Našo pot bomo začeli iz bližnjega letališča od koder bomo odleteli proti Lizboni. Prvi del potovanja bomo preživeli v Lizboni, nadaljevanje poti nas bo popeljalo ob atlantski obali, kjer bomo imeli dovolj časa za odkrivanje oceana in manjših ribiških mest, da bo portugalska pravljica zares popolna, pa bomo potovanje zaključili v Portu. To je edinstveno potovanje, kjer bomo spoznali Portugalsko, predvsem pa bomo doživeli njen pravi utrip, ki bo v vas vedno znova obujal občutek, da se morate vrniti na skrajni zahod Evrope.

Portugalska potovanje: Lizbona

POMEMBNE INFORMACIJE: POTOVANJE PORTUGALSKA

Portugalsko priporočamo vsem potnikom, ki si želijo drugačnosti in potepanja po prijazni deželi. Vsak dan bo aktiven, poln doživetij. Na celotnem potovanju nas bo spremljalo sproščujoče okolje. Da bomo iz našega potovanja odnesli čim več, bomo aktivnemu raziskovanju namenili tudi čas za polnjenje baterij na peščeni plaži z nogami v oceanu.

Program: Potovanje Portugalska

DAN 1

LJUBLJANA – LIZBONA

Polet iz okoliških letališč Lizbono in informativni ogled mesta. Nočitev v Lizboni.

DAN 2

LIZBONA IN CASCAIS

Prosto ali voden ogled. Dopoldne si bomo ogledali portugalsko prestolnico, predvsem del od koder so v širni svet odpravljali prvi pomorščaki. Po ogledu Belema se bomo odpravili v mondeno mesto Cascais. Mesto slovi kot portugalska riviera, kamor na oddih odhajajo številni Portugalci, v zadnjem času pa je destinacija privlačna tudi za ostale turiste. Sprehod skozi marino nas bo popeljal do klifov z znamenitim Boca do Inferno – hudičevo žrelo, ki je ime dobilo po spektakularnem bruhanju oceana, ko se njegova pot dramatično zaključi ob obalnih klifih. Pot bomo nadaljevali ob Atlantiku vse do najzahodnejše točke celinske Evrope – Cabo de Roca. Proti poznemu večeru se bomo vračali v Lizbono. Večer lahko izkoristite za potep po ulicah Bairra Alta, kjer boste lahko ujeli nočni vrvež te kultne četrti.

DAN 3

LIZBONA IN SINTRA

Prosto ali voden ogled. Zjutraj vožnja v Sintro, kjer bomo preživeli cel dan, saj si to mesto kaj manj od nas niti ne zasluži. Sintra je nekdanji kraljevi družini in portugalski eliti služilo kot poletni umik, nam pa so pustili znamenitosti, ki so uvrščene v kulturno zapuščino UNESCO. Odkrivali boste lahko mavrsko obzidje, ki je ostanek nekdaj cvetoče arabske kulture na iberskem polotoku, palačo Pena, ki spada v eno izmed sedmih čudes Portugalske, dvorec Quinta de Regaleira s čudovitim vrtom. Vrnitev v Lizbono v popoldanskih ali večernih urah.

DAN 4

LIZBONA

Prosto ali voden ogled. Cel dan bo namenjen odkrivanju Lizbone. Tako boste imeli dovolj časa a ogled enega največjih akvarijev, vožnjo s slovitim tramvajem št.28. Predvsem pa boste imeli nekaj časa za raziskovanje kultnih četrti Alfama in Bairro Alto.

DAN 5

PENICHE

Ta dan je namenjen polnjenju baterij in spoznavanju Penicha, ki slovi po neskončnih peščenih plažah in adrenalinskih vodnih športih. Na peščeni plaži se bomo naužili toplega sonca, najbolj pogumni pa boste lahko zaplavali v oceanu, ki je še vedno presenetljivo mrzel oz. kar leden. Tisti z bolj adrenalinsko željo, pa si lahko izposodite surf opremo in se preizkusite v surfanju na valovih. Po želji lahko obiščemo izvrstno argentinsko restavracijo in si naročimo pravi Steak.

DAN 6

OBIDOS

Po zajtrku se bomo odpravili v pravljično mesto Obidos. Mesto, ki bi v grobem prevodu besede pomenilo utrdba, je upravičeno na listi sedmih čudes Portugalske. Njegovi trgi, uličice, obzidje in grad nam v najlepši luči prikažejo srednjeveško življenje. Povratek v Peniche

DAN 7

PENICHE – NAZARE – PORTO

Po zajtrku vožnja v Nazare, ki slovi po svojih gromozanskih valovih. Ogled utrdbe, ki je spremenjena v muzej posvečenemu surfanju na velikih valovih. Po nakupih in kavici vožnja proti Portu. Zadnja postojanka pri našem odkrivanju Portugalske je Porto. Po namestitvi informativni ogled mesta. Porto bomo raziskovali peš, saj so znamenitosti in staro mestno jedro na dosegu roke. Ob vseh znamenitostih nas bo pot pripeljala do nabrežja Ribeiro.

DAN 8

PORTO

Prosto ali voden ogled. Zadnje vtisi Portugalske bodo romantično obarvani, saj bomo po zajtrku zapluli z ladjico pod mogočnimi mostovi in uživali ob razgledu na mesto iz žabje perspektive. V popoldanskih urah nas čaka še pokušina vin v eni izmed mnogih vinskih kleti. Večer pa si popestrimo z večerjo ob spremljavi fada.

DAN 9

PORTO – LJUBLJANA

Nekaj časa nam bo še ostalo za nakupe spominkov. Pred potjo domov pa se lahko okrepčate še s slavno Francesinjo. Let iz Porta do bližnjih letališč in vožnja domov.

*Program Potovanje Portugalska se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Potovanje Portugalska

Datum Opomba Cena Akcijska cena
03.06.2023 - 11.06.2023 898 € 798 €*
16.09.2023 - 24.09.2023 898 € 798 €*
 • Redna cena potovanja:
  898 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 798 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (898 €) znižamo:

  100 € za prijave do 15. aprila za odhod v juniju
  100 € za prijave do 15. junija za odhod v septembru
  50 € let samo z ročno prtljago

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 12.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz do Lizbone in povratek iz Porta (ročna prtljaga + 20 kg prtljage)
 • letališke pristojbine za mednarodne lete
 • prevoz na letališče iz zbirnega mesta v Ljubljani
 • vsi prevozi po programu
 • spanje z zajtrkom v hotelih, apartmajih in penzionih po predvidenem programu
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV
 • vožnja z Ladjico v Portu

 • Cena ne vključuje:

 • hrane in pijače
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • prevozi, kadar je po programu prosto
 • vstopnin
 • doplačil za enoposteljno sobo v hotelu
 • stroški osebne narave
 • vsi stroški izven programa
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 70 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 130 €
 • paket fleksibilnost: 110 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 250 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • izlet Lizbona – Belem – Cascais – Cabo de Roca 35 € (minimalno 6 prijavljenih za izlet)
 • izlet Lizbona – Sintra 30 € (minimalno 6 prijavljenih za izlet)
 • 498 € nadgradnja namestitve – minimalna kategorija namestitve hotel *** (velja na osebo v dvoposteljni sobi)


 • Popusti:

  100 € za prijave do 15. aprila za odhod v juniju
  100 € za prijave do 15. junija za odhod v septembru
  50 € let samo z ročno prtljago
  Ob prijavi na program Potovanje Portugalska potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Potovanje Portugalska veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Vizum za slovenske državljane ni potreben. Za obisk Portugalske je dovolj osebna izkaznica.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Potovanje Portugalska

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  03.06.2023 - 11.06.2023 898 € 798 €*
  16.09.2023 - 24.09.2023 898 € 798 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (898 €) znižamo:

  100 € za prijave do 15. aprila za odhod v juniju
  100 € za prijave do 15. junija za odhod v septembru
  50 € let samo z ročno prtljago  Potovanje Portugalska s turistično agencijo Lifetrek

 • 9-dnevno potovanje med Lizbono in Portom s postankom ob Atlantski obali
 • vožnja s tramvajem #28 po slikovitih četrtih Lizbone
 • ogled enega najlepših akvarijev – Lizbonski oceanarij
 • spoznavanje dežele pomorščakov in odkrivanje zgodovine sveta
 • prave počitnice v Penichu
 • najzahodnejša točka celinske Evrope
 • majhna skupina

 • Brezskrbna rezervacija programa Potovanje Portugalska

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Potovanje Portugalska

  03.06.2023 - 11.06.2023
  16.09.2023 - 24.09.2023

  Trajanje programa:

  9 DNI

  Cena od:

  898 € 798 €

  Država:

  portugalska

  Morda vas zanima tudi:

  JUNIJ, SEPTEMBER

  od 898 €

  Barvita Lizbona in mistični Porto – Najzahodnejša točka stare celine Cabo de Roca – labirinti, skrivne sobane v kompleksu Quinta da Regaleira – Dih jemajoči klifi – Čudovito srednjeveško mestece Obidos – Čudovita peščena obala Atlantskega oceana – Nepozabno doživetje


  Rezerviraj in odpotuj

  Potovanje Portugalska

  03.06.2023 - 11.06.2023
  16.09.2023 - 24.09.2023


  Cena od:

  898 € 798 €