Lifetrek >> Potovanja >> Ekvador in Galapagos

Ekvador in Galapagos | Turistična agencija Lifetrek

Ekvador in Galapagos. Potovanje po Ekvadorju - vse znamenitosti te južnoameriške države. Rafting v Amazoniji, vzpon na najvišji delujoč vulkan Cotopaxi

Ekvador in Galapagos

11.11.2023 - 30.11.2023
27.01.2024 - 15.02.2024
01.06.2024 - 20.06.2024

Trajanje programa:

20 DNI

Cena od:

3998 € 3898 €
Ekvador in Galapagos
Ekvador in Galapagos

Ekvador in Galapagos

11.11.2023 - 30.11.2023

27.01.2024 - 15.02.2024

01.06.2024 - 20.06.2024


Cena od:

3998 € 3898 €


POTOVANJE EKVADOR IN GALAPAGOS

V enem potovanju odkrijte Ekvador in obiščite tudi otočje Galapagos

Ekvador in Galapagos – aktivno odkrivanje ene najbolj pestrih držav Južne Amerike – vzpon na najvišji delujoči vulkan na svetu: Cotopaxi – ogled izredno pisane Andske tržnice v mestu Otavalo – rafting in vožnja s kanuji po reki Pastaza v porečju Amazonke – spoznavanje rastlin in živali džungle – bogata Inkovska in kolonialna kulturna dediščina – doživetje plantaž banan, kave in kakavovca – okušanje kulinaričnih specialitet …

Aktivno po Ekvadorju

Program Ekvador in Galapagos vključuje doživetje izjemno pestre ekvadorske pokrajine ter spoznavanje domačinov in njihovih običajev. Obiskali bomo prav vse tipične pokrajine; v Andih se bomo povzpeli na najvišji delujoči vulkan na svetu – Cotopaxi (5897 m); s kolesi, rafti in kanuji bomo potovali po porečju reke Pastaza, ki je desni pritok Amazonke; na obsežni Costi pa bomo občudovali nasade banan, kakavovca in kave.

Ekvador in Galapagos

Galapagos

Čisto na koncu potovanja pa se bomo sprostili še na Galapagosu, kjer bomo spoznali orjaške želve in ostale predstavnike številnih posebnih živalskih vrst, ki že dolga tisočletja prebivajo v tem odmaknjenem delu sveta. Potovanje je priložnost za vsakogar, ki ima željo raziskovati eno najlepših in raznolikih pokrajin v Južni Ameriki. »Galapaško otočje, hm, ja, lahko rečem, da je zares nekaj izjemnega, sploh živalstvo. Zares te preseneti.«

Galapagos

Zakaj z Lifetrekom v Ekvador in na Galapagos

Pokazali vam bomo, da Ekvador ni samo Galapagos in da dežela ponuja neštete možnosti raziskovanja. Kultura je prav tako raznolika in domačini gostoljubni. Na potovanju se bomo seznanili s prebivaci Kečua, ki so potomci nekdanjih mogočnih Inkov. Ker se bomo namenili tudi k obali bomo tam spoznali še kulturo obalnih Afro-Ekvadorcev, v tropih pa se bomo seznanili s kulturo amazonskih plemen.

Ekvador je idealna destinacija za različne skupine turistov, saj s svojo topografijo nudi pestro izbiro različnih dejavnosti v naravi. Tudi klima je celo leto ugodna za potovanja. Po državi se prepletata naravna in kulturna dediščina. Ekvador velja za eno od držav z najvišjo biotsko raznovrstnostjo na svetu, zanimivimi Andi z značilnimi vulkani, tropskim deževnim gozdom amazonskega nižavja, slikovitimi kolonialnimi mesti ter tradicionalnimi vasmi, nudi pa tudi obisk ekvatorja, ostanke inkovske civilizacije, obsežne peščene plaže in čudoviti Galapagos

Program: Ekvador in Galapagos

1. DAN:

LJUBLJANA – QUITO

Prevoz na bližnje letališče in polet v Quito. Prihod v poznem popoldanskem času, namestitev.

2. DAN:

QUITO

Ogled prestolnice Ekvadorja, z bogato predkolumbijsko zgodovino. Obiskali bomo prikupno staro kolonialno mestno središče, ki spada pod UNESCO, katedralo, glavni trg, samostan San Francisco, Panecillo razgledno točko, ki nudi najboljšo panoramo nad celotnim mestom.

3. DAN:

QUITO – OTAVALO

Zgodnja jutranja vožnja do Otavala, ki ima nadvse zanimivo indijansko tržnico. Tržnica je ena najlepših in tudi največjih v Južni Ameriki, kjer se bomo poskusili v barantanju. Popoldne pa bomo obiskali jezero Cuicocha, ki velja za sveto ter se sprehodili pod vulkanom Cotacachi.

4. DAN:

OTAVALO – VULKAN PICHINCHA

Pred odhodom iz Otavala, seveda ne bomo izpustili obisk ekvatorja – Mitad del Mundo, kjer bomo stali z vsako nogo na drugi polobli. Kasneje pa sledi še ogled piramid Cochasqui. Prevoz nazaj do Quita oz. izhodišča za vožnjo z gondolo do razgledne točke na višini 3945 m, tik pod vulkanom Pichincha. Nočitev v Quitu.

5. DAN:

QUITO -QUILOTOA

Po zajtrku vožnja (3h) do lagune Quilotoa, kjer bomo občudovali njeno turkizno barvo na obodu kraterja ali se podali na 2 urni pohod do jezera in nazaj. Sledi vožnja do NP Cotopaxi ter priprave na vzpon.

6. DAN:

NARODNI PARK COTOPAXI / VZPON NA VULKAN

Treking po osupljivi pokrajini lagune Limpiopungo (3830 m). Potem pa vzpon na pobočje še vedno aktivnega vulkana Cotopaxi do koče Jose Rivas, ki je na višini 4860 m. Cotopaxi ima višino 5897 metrov. Prevoz do toplic Banos.

7. DAN:

BANOS

Po zajtrku nas čaka adrenalinski rafting III. in IV. kategorije po reki Pastaza. Popoldne pa si bomo privoščili namakanje v enem izmed termalnih bazenov, po katerih izvirih je mesto tudi dobilo ime.

8. DAN:

BANOS – PUYO

Zjutraj se bomo najprej z gondolo spustili direktno nad Manto de la Novia slapov. Nato pa še s kolesi po poti slapov do spektakularnega El Pailon Del Diablo. Sledi vožnja do Puya.

9. DAN:

NARAVNI REZERVAT HOLA VIDA

Jutranji prevoz do obrobja amazonskega deževnega pragozda. Spoznali bomo Coto Cocha ljudstvo in njihov način življenja. Se peljali s kanuji po reki Puyo, ki se izliva v Amazonko. V rezervatu Hola Vida nam bodo pripravili tradicionalno ekvadorsko kosilo (Maito de Pescado). Na koncu pa sledi pot do slapu in Indichuris razgledne točke. Povratek v Puyo.

10. DAN:

PUYO – RIOBAMBA

Prihod v Riobambo. Tukaj je izhodišče za najvišji vulkan Čimboraso 6268 m, ki je hkrati tudi najvišji vrh sveta (merjeno od središča zemlje)! Udeležence programa Ekvador in Galapagos običajno razdelimo v dve skupini. Prva skupina (turistična pot) bo po kosilu dan nadaljevala s slikovito vožnjo z vlakom, iz Alausi-ja preko Hudičevega nosu, povratek v Riobambo.
Druga skupina pa bo šla proti Čimborasu, kjer se bodo aklimatizirali ter z vodičem seznanili z navodili in potrebno opremo. Zgodnje spanje v koči Refugio Whimber (5000m) in nočni start proti vrhu (6268m), po zahodni strani. Pri vzponu se naredi 1300 m višinske razlike in traja približno 7 ur, spust pa 2 do 3 ure. Za ta vzpon morate biti odlično fizično pripravljeni in imeti vsaj osnovne plezalne izkušnje.

11. DAN:

RIOBAMBA – CHIMBORAZO – CUENCA

Zjutraj se bomo tudi ostali odpravili proti Chimborazu. Odhod zgodaj zjutraj in zadnje korake na skoraj 5000 metrih naredili peš. Tukaj počakamo še drugo skupino, ki se bo vrnila iz vzpona ter skupaj nadaljevali vožnjo do Cuence.

12. DAN:

CUENCA

City tour v starem kolonialnem mestu Cuenca, ki spada pod UNESCO. Nato še ogled muzeja Pumapungo in ostankov inkovskih ruševin. Prav tako pa se bomo podučili o svetovno znanih Panamskih klobukih v enem izmed muzejev, kjer jih ročno izdelujejo.

13. DAN:

CUENCA Z OKOLICO

Izlet do pomembnih inkovskih ruševin Ingapirca, znanih kot Machu Picchu Ekvadorja. Prosto popoldne.

14. DAN:

CUENCA – NARODNI PARK CAJAS – GUAYAQUIL

Dan bomo preživeli v raziskovanju narodnega parka Cajas, ki je osupljiva pokrajina z rekami in 700-timi jezeri na višini 4000 m. Začeli bomo s pohodom skozi »oblačni« gozd, sledi najvišja točka parka Tres Cruces, kjer bomo deležni osupljivih panoramskih razgledov. Prevoz do največjega mesta Ekvadorja – Guayaquil. Obiskali bomo tudi plantažo kakava in si ogledali pridelavo čokolade.

15. DAN:

GUAYAQUIL – GALAPAGOS

Končno je na vrsti tudi drugi del programa Ekvador in Galapagos. Jutranji polet na otok Santa Cruz. Po kosilu se bomo s čolnom odpeljali na Isabela otok, kjer bomo v Flamingo laguni občudovali, kaj drugega kot pa roza flaminge.

16. DAN:

GALAPAGOS

Po vožnji v notranjost se bomo povzpeli na vulkan Sierra Negra s čudovitim razgledom. Prevoz z čolnom do Los Tuneles, ki je najboljši kraj za snorklanje in opazovanje številnih posebnih živalskih vrst, kot so orjaške želve, pingvini, morski levi, jastogi, morske kače, strmoglavci (vrsta ptic). Povratek na otok Santa Cruz.

17. DAN:

GALAPAGOS

Zjutraj si bomo ogledali glavno raziskovalno postajo Charlesa Darwina, kjer bomo spoznali orjaške želve. Kasneje pa se bomo odpravili na Bay tour, kjer bomo videli morske leve in morske pse, raziskovali odmaknjene plaže pa tudi za snorklanje bo čas.

18. DAN:

GALAPAGOS

Zadnji dan bomo na otoku Santa Fe snorklali med morskimi levi in si preostanek dneva privoščili poležavanje na eni izmed najlepših plaž Galapaškega otočja.

19. IN 20. DAN:

GALAPAGOS – LJUBLJANA

Po zajtrku let iz Galapagosov v Guayaquil/Quito in nato še proti Evropi. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.


Odhod se lahko zamakne za +/- 3 dni. Točen datum odhoda sporočimo 30 dni pred odhodom.

*Program Ekvador in Galapagos se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Ekvador in Galapagos

Datum Opomba Cena Akcijska cena
11.11.2023 - 30.11.2023 3998 € 3898 €*
27.01.2024 - 15.02.2024 3998 € 3898 €*
01.06.2024 - 20.06.2024 3998 € 3898 €*
 • Redna cena potovanja:
  3998 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 3898 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (3998 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. maja za odhod v novembru
  100 € za prijave do 31. avgusta za odhod v januarju

 • Doplačilo pri udeležbi 8 ali 9 oseb znaša 200 €. Doplačilo pri udeležbi 10 oseb znaša 120 €.
 • Minimalno število oseb v skupini: 8, največje število oseb v skupini: 16.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz Evropa – Quito – Evropa
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj
 • letališke pristojbine za mednarodne lete
 • notranji letalski polet Guayaguil – Santa Cruz (Galapagos)
 • notranji letalski polet Santa Cruz – Quito/Guayaquil (Galapagos)
 • vse notranje prevoze po programu
 • vstopnine v nacionalne parke
 • izlet v rezervat Hola Vida (kosilo, vožnja s kanuji)
 • spanje v hotelih in penzionih po predvidenem programu
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • organizacijo in slovensko spremstvo potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane na celotnem potovanju
 • vstopnin v muzeje
 • raftinga po reki Pastaza (30 $)
 • vstopnino na otoke Galapagos (100 $) – plačilo na licu mesta
 • transit card Galapagos (20 $) – plačilo na licu mesta
 • Isabela pier fee Galapagos (10 $) – plačilo na licu mesta
 • opreme za potapljanje: maska, dihalka, plavuti in rešilni jopič
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačil za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • osebne opreme
 • zavarovanja z asistenco v tujini
 • vseh stroškov izven programa
 • ničesar kar ni navedeno pod vkljućeno
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 270 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 470 €
 • paket fleksibilnost: 480 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 350 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  100 € za prijave do 31. maja za odhod v novembru
  100 € za prijave do 31. avgusta za odhod v januarju
  Ob prijavi na program Ekvador in Galapagos potnik poravna operativne stroške v višini 1300 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Ekvador in Galapagos veljajo za prijave do 90 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Vizum za slovenske državljane ni potreben. Vstop v Ekvador je mogoč samo z veljavnim potnim listom. Za potovanje v Ekvador in Galapagos je potrebno cepljenje proti rumeni mrzlici.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Podaljšek k programu Ekvador in Galapagos: TROPSKA OBALA

   

  19. DAN:

  GALAPAGOS – PORTOVIEJO

  Po zajtrku let iz Galapagoso v Guayaquil, nato vožnja po do Portovieja. Na poti si ogledamo tudi plantažo banan, saj je Ekvador največji dobavitelj banan na svetu.

  20. DAN:

  ISLA DE LA PLATA

  Spoznavanje tihomorske obale z narodnim parkom Machalilla in otokom Isla de la Plata z zanimivo floro in favno. Povratek v Portoviejo.

  21. DAN:

  PORTOVIEJO – QUITO

  Od tihomorske obale se bomo najprej zapeljali do indijanske vasi plemena Tsachilas, kjer so še ohranili tradicionalne navade. Potem bomo prečili mogočno vulkansko verigo Andov ter prihod v Quito.

  22. IN 23. DAN:

  QUITO – LJUBLJANA

  Še zadnji nakupi v Quitu, transfer na letališče ter polet proti Evropi.

  Ekvador in Galapagos

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  11.11.2023 - 30.11.2023 3998 € 3898 €*
  27.01.2024 - 15.02.2024 3998 € 3898 €*
  01.06.2024 - 20.06.2024 3998 € 3898 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (3998 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. maja za odhod v novembru
  100 € za prijave do 31. avgusta za odhod v januarju  Ekvador in Galapagos s turistično agencijo Lifetrek

 • Galapagos
 • vzpon na najvišji delujoči vulkan na svetu: Cotopaxi
 • rafting in vožnja s kanuji po reki Pastaza v porečju Amazonke
 • bogata Inkovska in kolonialna kulturna dediščina
 • deževni pragozd

 • Brezskrbna rezervacija programa Ekvador in Galapagos

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Ekvador in Galapagos

  11.11.2023 - 30.11.2023
  27.01.2024 - 15.02.2024
  01.06.2024 - 20.06.2024

  Trajanje programa:

  20 DNI

  Cena od:

  3998 € 3898 €

  Država:

  ekvador

  Morda vas zanima tudi:

  Potovanje s trekingom

  Kolumbija

  MAREC

  od 2648 €

  Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena in Medellin – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike


  JANUAR, FEBRUAR

  od 3998 €

  Potovanje v Ekvador z obiskom Galapaškega otočja – aktivno odkrivanje ene najbolj pestrih držav Južne Amerike – vzpon na najvišji delujoči vulkan na svetu: Cotopaxi – ogled izredno pisane Andske tržnice v mestu Otavalo – rafting in vožnja s kanuji po reki Pastaza v porečju Amazonke – spoznavanje rastlin in živali džungle


  Treking potovanje

  Patagonija in Ognjena zemlja

  FEBRUAR/MAREC

  od 4398 €

  Ognjena zemlja in Patagonija sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Južne Amerike. Argentina in Čile nas pričakujeta.


  Potovanje

  Potovanje Peru

  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 2298 €

  15 dnevno potovanje v Peru – Skrivnostno inkovsko mesto Machu Picchu – Nekdanja inkovska prestolnica Cusco - Tacna in belo mesto Arequipa – najgloblji kanjon na svetu – lame, alpake, kondorji – skrivnostne slike v Nasci – Tihi ocean in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini – Perujska prestolnica Lima in inkovsko zlato.


  Potovanje

  Srednja Amerika

  NOVEMBER

  od 3098 €

  Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva in Kostarika: nepozabno potovanje v Srednjo Ameriko 20 dnevno potovanje po Srednji Ameriki - Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika in to v enem zamahu – Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti petih srednjeameriških držav – Ognjeniki popolnih oblik in velikih razsežnosti – Prvobitni deževni gozd – Nasadi kavovcev in bananovcev – Tihomorska obala in veliko morskih užitkov - Nepozabno doživetje ob vodstvu slovenskega vodnika - Polna storitev LIFETREK.


  MAREC, OKTOBER

  od 3098 €

  Potovanje Mehika: 18 dnevno odkrivanje neprecenljivih znamenitosti srednjeameriških dežel Po poteh Majev, ki so razburkali svet s svojimi prerokbami - Enkratno in celovito doživetje z Janezom Pretnarjem. Potovanje v Mehiko, Gvatemalo, Honduras in Belize


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 3698 €

  Nepozabna avantura v deželi Inkov. Ogled mističnega Machu Picchuja, prelet petroglifov v Nasci, doživetje puščave Salar de Uyuni… Z Lifetrekom na dogodivščino Peru, Bolivija in Čile.


  JUNIJ, AVGUST

  od 2448 €

  Treking Peru: aktivno potovanje v čudovitem delu južnoameriške države Peru. Andska kultura, kulinarika, arhitekrura, narava in zares nepozaben treking. Treking Patagonija, treking Anapurna, treking Himalaja in treking Huayhuash so najbolj znameniti trekingi tega sveta, agencija Lifetrek pa vas popelje prav na vsakega!


  Rezerviraj in odpotuj

  Ekvador in Galapagos

  11.11.2023 - 30.11.2023
  27.01.2024 - 15.02.2024
  01.06.2024 - 20.06.2024


  Cena od:

  3998 € 3898 €