Lifetrek >> Potovanja >> Srednja Amerika

Srednja Amerika | Vulkanska pustolovščina

Potovanje Srednja Amerika - 20 dnevno potovanje. Gvatemala, Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika. Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti

Srednja Amerika

21.10.2023 - 09.11.2023
06.01.2024 - 25.01.2024

Trajanje programa:

20 DNI

Cena od:

3098 € 2998 €
Potovanje Srednja Amerika
Potovanje Srednja Amerika

Srednja Amerika

21.10.2023 - 09.11.2023

06.01.2024 - 25.01.2024


Cena od:

3098 € 2998 €


Srednja Amerika potovanje

Gvatemala, Nikaragva, Kostarika, Salvador in Honduras

20-dnevno potovanje Srednja Amerika ✷ Gvatemala, Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika in to v enem zamahu ✷ Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti petih srednjeameriških držav ✷ Ognjeniki popolnih oblik in velikih razsežnosti ✷ Prvobitni deževni gozd ✷ Nasadi kavovcev in bananovcev ✷ Tihomorska obala in veliko morskih užitkov ✷ Nepozabno doživetje ✷ Polna storitev LIFETREK.

Potovanje v Gvatemalo, Kostariko, Salvador, Honduras in Nikaragvo

Ognjeniki popolnih oblik, prvobitni deževni pragozd, nasadi kakavovcev in bananovcev, ob vsem tem pa še prijazni ljudje, ki so preteklosti spoznali strahote državljanske vojne. Srednja Amerika ponuja izjemno izkušnjo raznolikosti. Okušali bomo kulinarične dobrote, kulturno pestrost in živahnost vsakdana.

Srednja Amerika

Srednja Amerika: naša pot

Na pot se bomo podali preko Gvatemale v El Salvador in kasneje v Honduras, prečkali Nikaragvo in s potovanjem zaključili v Kostariki. To je edinstveno potovanje, kjer se spoznamo s petimi državami Srednje Amerike. Brez pravega »pretresa« se bomo gibali po vulkansko najbolj aktivnih krajih na zemlji. Prepustili se bomo domačinom, ki nam bodo popestrili dan, nas navduševali in razvajali z domačimi specialitetami.

Srednja Amerika
blank

S turistično agencijo Lifetrek na potovanje Srednja Amerika

Srednja Amerika je destinacijo, ji jo priporočamo vsem potnikom, ki si želijo drugačnosti in potepanja po prijaznih deželah. Vsak dan bo aktiven, raziskovalen, s polno bero novih spoznanj. Vseskozi bomo v stiku z domačini ter prijaznim in sproščujočim okoljem. Seveda, ni kar tako prepotovati pet raznolikih držav Srednje Amerike, zato bomo imeli določen tempo in bomo aktivni raziskovalci ter vsake toliko, pasivni užitkarji.

Program: Srednja Amerika

1. DAN:

LJUBLJANA – CIUDAD DE GUATEMALA – ANTIGUA

Polet iz Evrope v Ciudad de Guatemala, transfer v Antiguo in nočitev v hotelu (Gvatemala).

2. DAN:

ANTIGUA IN OKOLICA – PANAJACHEL

Po zajtrku si bomo ogledali nekdanjo prestolnico ter okolico Antigue. To mesto so večkrat prizadeli močni potresi, tako da so prestolnico preselili v današnjo Ciudad de Guatemala. Cerkve in samostani ter nasadi kave in makadamij so prijetna kombinacija ogledov. Popoldne vožnja po slikoviti pokrajini do Panajachela, ki postaja pomembno turistično središče ob jezeru Atitlan. Nočitev v hotelu (Gvatemala).

3. DAN:

PANAJACHEL – CHICHICASTENANGO – IXIMCHE – ANTIGUA

Zjutraj vožnja v Chichicastenango, ki je turistom bolj poznan kot Chichi. Seznanili se bomo z avtohtonimi Indijanci Quiche, ki prihajajo v mesto prodajat svoje izdelke. Gorski Maji tu izmenjujejo dobrine, udeležujejo pa se tudi verskih obredov, ki so mešanica krščanskih in starih indijanskih verovanj. Popoldne bomo obiskali še nekdanje majevsko naselje Iximche ter povratek v Antiguo, hotel (Gvatemala).

4. DAN:

ANTIGUA – OGNJENIK PACAYA – TAZUMAL – SANTA ANA

Zjutraj bomo pot začeli s prevozom do vznožja aktivnega ognjenika Pacaya, po želji vzpon na vrh, ki pa je odvisen od razmer na vulkanu, ogled polj lave. Skozi gorski svet ognjenikov in po priobalni pacifiški ravnici bomo nadaljevali pot do države El Salvador. Obiskali bomo majevsko mesto Tazumal, ki je najznamenitejše arheološko najdišče v Salvadorju. Nastanitev v hotelu v Santa Ani, drugem največjem salvadorskim mestom, ogled mesta in nastanitev v hotelu (Salvador).

5. DAN:

SANTA ANA – JEZERO COATEPEQUE – JOYA DE CEREN – SAN SALVADOR

Ta dan je namenjen spoznavanju okolice slovitega jezera Coatepeque, po gorski cesti se bomo zapeljali na enega od ognjenikov in se nanj tudi povzpeli. Vrh se odlikuje po kraterskem jezeru. Kasneje se bomo odpravili proti arheološkemu središču Joya de Ceren, ki je uvrščen v Unescovo dediščino in je bilo dolga leta pokrito z vulkanskim prahom. Od tam ni več daleč do glavnega mesta San Salvador z ogledom, nastanitev hotelu (Salvador).

6. DAN:

SAN SALVADOR – OCOTEPEQUE – COPAN RUINAS - JEZERO YOJOA

Po zajtrku slovo od glavnega mesta in države, prihod v Honduras in vožnja po poljedelskem in živinorejskem severozahodnem delu države. Po prihodu v Ruinas Copan ogled najpomembnejšega honduraškega arheološkega središča, ki je bil v dolgih stoletjih nosilec majevske kulture. Ogledali si bomo vse pomembne odkrite zgradbe, vseh skupaj je sicer 3450! Nastanitev v hotelu (Honduras).

7. DAN:

COPAN RUINAS – SAN PEDRO SULA

Po gričevnati pokrajini bomo nadaljevali pot po Hondurasu, peljali se bomo mimo drugega največjega kraja San Pedro Sula, ki je industrijsko središče. Po ravnini se bomo približali velikemu jezeru Yojoa, ki se ponaša z dvema narodnima parkoma, slapom Pulhapanzak z ohranjenim deževnim pragozdom in arheološkim parkom Los Naranjos z ogledi, nastanitev v hotelu (Honduras).

8. DAN:

JEZERO YOJOA – COMAYAGUA – TEGUCIGALPA – OCOTAL

Po zajtrku vožnja po obdelani pokrajini do Comayague, nekdanje honduraške prestolnice, ki se ponaša s kolonialnimi cerkvami in stavbami, po ogledu lokalnega muzeja nadaljevanje vožnje do glavnega mesta Tegucigalpa (v lokalnem jeziku to pomeni srebrni grič) z ogledom. Tu se staro prepleta z novim, vendar se ne bomo dolgo zadržali v mestu, ker nas ta dan še čaka vožnja po ovinkasti cesti do meje in mesta Ocotal v Nikaragvi, nastanitev v hotelu (Nikaragva).

9. DAN:

OCOTAL – ESTELI – LEON – PONELOYA

V severozahodnem delu Nikaragve gojijo kvalitetne vrste tobaka, iz katerega zvijajo cigare, ki so enakovredne kubanskim. Izdelavo cigar si bomo ogledali v Esteliju. Mesto je bilo v sandinističnem odporu eno glavnih središč. V bližini mesta si bomo ogledali tudi slap Estanzuela. Nadaljevanje vožnje do San Jacinta pod avenijo ognjenikov, ki dominirajo nad polji sladkornega trsa. Popoldne prihod v kolonialni Leon. Leon je bil dolga leta glavno mesto države, zato je v njem veliko kolonialne dediščine. Odhod na tihomorsko obalo z osvežitvijo in nastanitev v hotelu (Nikaragva).

10. DAN:

PONELOYA – LEON VIEJO – MANAGUA – VULKAN MASAYA – GRANADA

Slovo od Tihega oceana in spoznavanje nekdanjega kolonialnega naselja Leon Viejo, ki je pod zaščito Unesca in je bil dolgo let prekrit z vulkanskim pepelom. To območje je eno najbolj aktivnih potresnih področij, davek je plačala tudi sedanja prestolnica Managua, ki si jo bomo tudi ogledali. Nad mestom se dviga aktivni vulkan Masaya in po njegovem robu se bomo sprehodili. Vožnjo bomo nadaljevali do bisera kolonialne arhitekture Granade. Zaradi slikovite okolice mesto postaja pomembno turistično središče. Del tega bomo spoznali tudi mi. Sledi še vožnja po velikem jezeru Nikaragua. Nočitev v Granadi (Nikaragva).

11. DAN:

GRANADA – NARODNI PARK MOMBACHO – GRANADA

Ta dan bomo preživeli v narodnem parku Mombacho, ki je poznan predvsem po bogati flori in favni. Področje ni med najvišjimi, zato pa ga odlikujejo koničasti vrhovi. Na pobočjih so različni rastlinski pasovi. Obiskali bomo tudi kratersko jezero v bližini. Nočitev v Granadi (Nikaragva).

12. DAN:

GRANADA – RIVAS – OMOTEPE

Vožnja po zeleni pokrajini ob velikem jezeru Nicaragua do Rivasa, od koder se bomo z ladjo zapeljali do otoka Ometepe. Sledilo bo spoznavanje slikovitega otoka, kjer bodo udeleženci potovanja tudi prespali. Otok je raj za pohodnike, plavalce in ljubitelje arheologije, saj je na gosto naseljenem otoku veliko petroglifov ter kamnitih kipov. (Nikaragva)

13. DAN:

OMOTEPE – RIVAS – LIBERIA

Po zajtrku se bomo z ladjo vrnili v Rivas in skozi mejni prehod Peñas Blancas vstopili v Kostariko. Pot bomo nadaljevali preko mesta Liberia s kolonialnim jedrom. Hotel (Costa Rica, Kostarika)

14. DAN:

LIBERIA – NARODNI PARK RINCON DE LA VIEJA – LIBERIA

Dan bomo preživeli v narodnem parku Rincon de la Vieja, ki se odlikuje po aktivnem vulkanskem delovanju. Spoznali se bomo s fumarolami, gejzirji, vročim blatom in pestro favno ter tropsko vegetacijo. Do posameznih znamenitosti vodijo urejene steze. Povratek v Liberio (Costa Rica, Kostarika).

15. DAN:

LIBERIA – CANAS – JEZERO ARENAL – FORTUNA/ARENAL

Vožnja po Panamerikani do Canasa, potem pa čez gore do umetnega jezera Arenal. Preostanek dneva bomo preživeli v narodnem parku Arenal, aktivnosti ob poljih lave, toplih vrelcih in drugem. Ljubitelji adrenalinskih dejavnosti bodo tukaj zanesljivo prišli na račun. Nastanitev v hotelu (Costa Rica, Kostarika).

16. DAN:

FORTUNA/ARENAL – CIUDAD QUESADA – SAN JOSE

Po zajtrku vožnja proti mestu Ciudad Quesada z živalskim vrtom z živalmi Srednje Amerike, kasneje pa po razgibanem gorskem svetu do botaničnega vrta in do kostariškega glavnega mesta San Jose. Mesto leži na 1100 metrih nadmorske višine in je eno najmlajših prestolnic Latinske Amerike. Nastanitev v hotelu in začetek raziskovanja mesta (Costa Rica, Kostarika).

17. DAN:

SAN JOSE – VULKAN POAS – SAN JOSE

Zjutraj se bomo odpravili na vulkan Poas (2704 m), ki je lahko dostopen, saj se do vrha pripeljemo po cesti. Na samem vrhu se nam odpre prelep pogled na krater z vulkanskimi pojavi. Samo žrelo ni dostopno zaradi nevarnosti strupenih plinov, v okolico pa vodijo zanimive učne poti. Ponavadi je lepo vreme le dopoldne, zato se bomo kmalu vrnili v San Jose in nadaljevali z ogledi. Višek bo zagotovo obisk muzeja, ki hrani izdelke iz zlata iz predkolumbovskega obdobja. Sprehodili pa se bomo tudi po glavnih ulicah in parkih (Costa Rica, Kostarika).

18. DAN:

SAN JOSE – IRAZU – CARTAGO – SAN JOSE

Zgodaj zjutraj vožnja na 3432 metrov visoki ognjenik Irazu z ogledom kraterja in ob lepem vremenu veličastnim razgledom. Ob povratku se bomo ustavili v prvotni prestolnici Kostarike, Cartagu. Okolica mesta je zanimiva zaradi vasi, botaničnih vrtov in pridelave različnih poljedelskih kultur. Povratek v San Jose in prosto (Costa Rica, Kostarika).

19. IN 20. DAN:

SAN JOSE- POLET PROTI EVROPI – LJUBLJANA

Po zajtrku prosto ali po dogovoru še kakšen ogled, transfer na letališče in polet proti Evropi. Po pristanku na enem od sosednjih letališč prevoz v Slovenijo do Ljubljane.

!! Program se lahko zaradi lažjega potovanja in predvsem počitka doda dodatni dan, v tem primeru je dodatni dan potovanja vštet v ceno. Termin potovanja se lahko premakne za +/- 1 dan.

*Program Srednja Amerika se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Srednja Amerika

Datum Opomba Cena Akcijska cena
21.10.2023 - 09.11.2023 3098 € 2998 €*
06.01.2024 - 25.01.2024 3098 € 2998 €*
 • Redna cena potovanja:
  3098 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 2998 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (3098 €) znižamo:

  100 € za prijave do 30. junija

 • V primeru majhne skupine, t.j. pri udeležbi 6,7,8 ali 9 potnikov je doplačilo 100 €.
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 16.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz iz Evrope – Ciudad de Guatemala – Evropa
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj*
 • letališke pristojbine za vse lete
 • vse potrebne prevoze
 • nočitve v hotelih in penzionih
 • lokalno vodenje
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane in pijače na celotnem potovanju
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • vstopnin v nacionalne parke
 • vstopnin v muzeje
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 200 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 350 €
 • paket fleksibilnost: 370 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 350 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  100 € za prijave do 30. junija
  Ob prijavi na program Srednja Amerika potnik poravna operativne stroške v višini 1000 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Srednja Amerika veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Gvatemala, Salvador, Honduras in Nikaragva tvorijo enotno območje, na katerem lahko slovenski državljani bivajo brez vizuma do 90 dni. Z vstopom v katerokoli izmed 4 zgoraj omenjenih držav, prične teči 90 dnevno obdobje..
  Slovenski državljani za vstop v Kostariko vizuma ne potrebujejo.
  Za potovanje Srednja Amerika potrebujete veljavni potni list
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Srednja Amerika

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  21.10.2023 - 09.11.2023 3098 € 2998 €*
  06.01.2024 - 25.01.2024 3098 € 2998 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (3098 €) znižamo:

  100 € za prijave do 30. junija  Srednja Amerika s turistično agencijo Lifetrek

 • potovanje v Gvatemalo, El Salvador, Honduras, Nikaragvo in Kostariko
 • vzpon na ognjenik Pacaya
 • deževni pragozd
 • nasadi kavovcev in bananovcev
 • plavanje v Tihem oceanu

 • Brezskrbna rezervacija programa Srednja Amerika

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Srednja Amerika

  21.10.2023 - 09.11.2023
  06.01.2024 - 25.01.2024

  Trajanje programa:

  20 DNI

  Cena od:

  3098 € 2998 €

  Država:

  gvatemala, honduras, kostarika, nikaragva, panama, salvador

  Morda vas zanima tudi:

  Potovanje s trekingom

  Kolumbija

  MAREC

  od 2648 €

  Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena in Medellin – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike


  JANUAR, FEBRUAR

  od 3998 €

  Potovanje v Ekvador z obiskom Galapaškega otočja – aktivno odkrivanje ene najbolj pestrih držav Južne Amerike – vzpon na najvišji delujoči vulkan na svetu: Cotopaxi – ogled izredno pisane Andske tržnice v mestu Otavalo – rafting in vožnja s kanuji po reki Pastaza v porečju Amazonke – spoznavanje rastlin in živali džungle


  Treking potovanje

  Patagonija in Ognjena zemlja

  FEBRUAR/MAREC

  od 4398 €

  Ognjena zemlja in Patagonija sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Južne Amerike. Argentina in Čile nas pričakujeta.


  Potovanje

  Potovanje Peru

  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 2298 €

  15 dnevno potovanje v Peru – Skrivnostno inkovsko mesto Machu Picchu – Nekdanja inkovska prestolnica Cusco - Tacna in belo mesto Arequipa – najgloblji kanjon na svetu – lame, alpake, kondorji – skrivnostne slike v Nasci – Tihi ocean in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini – Perujska prestolnica Lima in inkovsko zlato.


  Potovanje

  Srednja Amerika

  NOVEMBER

  od 3098 €

  Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva in Kostarika: nepozabno potovanje v Srednjo Ameriko 20 dnevno potovanje po Srednji Ameriki - Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika in to v enem zamahu – Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti petih srednjeameriških držav – Ognjeniki popolnih oblik in velikih razsežnosti – Prvobitni deževni gozd – Nasadi kavovcev in bananovcev – Tihomorska obala in veliko morskih užitkov - Nepozabno doživetje ob vodstvu slovenskega vodnika - Polna storitev LIFETREK.


  MAREC, OKTOBER

  od 3098 €

  Potovanje Mehika: 18 dnevno odkrivanje neprecenljivih znamenitosti srednjeameriških dežel Po poteh Majev, ki so razburkali svet s svojimi prerokbami - Enkratno in celovito doživetje z Janezom Pretnarjem. Potovanje v Mehiko, Gvatemalo, Honduras in Belize


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 3698 €

  Nepozabna avantura v deželi Inkov. Ogled mističnega Machu Picchuja, prelet petroglifov v Nasci, doživetje puščave Salar de Uyuni… Z Lifetrekom na dogodivščino Peru, Bolivija in Čile.


  JUNIJ, AVGUST

  od 2448 €

  Treking Peru: aktivno potovanje v čudovitem delu južnoameriške države Peru. Andska kultura, kulinarika, arhitekrura, narava in zares nepozaben treking. Treking Patagonija, treking Anapurna, treking Himalaja in treking Huayhuash so najbolj znameniti trekingi tega sveta, agencija Lifetrek pa vas popelje prav na vsakega!


  Rezerviraj in odpotuj

  Srednja Amerika

  21.10.2023 - 09.11.2023
  06.01.2024 - 25.01.2024


  Cena od:

  3098 € 2998 €