Lifetrek >> Peru >> Potovanja >> Peru potovanje

Peru potovanje | potovanje v deželi Inkov

Peru 2023 | potovanje Peru - 15 dni 2198€. Machu Picchu, Cusco, Titicaca, Colca, Arequipa, Nasca, Lima... Edinstveno potovanje v deželo Inkov

Peru potovanje

22.04.2023 - 06.05.2023
20.05.2023 - 03.06.2023
24.06.2023 - 08.07.2023
09.09.2023 - 23.09.2023

Trajanje programa:

15 DNI

Cena od:

2298 € 2198 €
Peru
Peru

Peru potovanje

22.04.2023 - 06.05.2023

20.05.2023 - 03.06.2023

24.06.2023 - 08.07.2023

09.09.2023 - 23.09.2023


Cena od:

2298 € 2198 €


Peru: klasično potovanje

PERU Z VSEMI PRESEŽKI INKOVSKE CIVILIZACIJE

15 dnevno potovanje Peru, Bolivijo in Čile ✷ Skrivnostno inkovsko mesto Machu Picchu ✷ Nekdanja inkovska prestolnica Cusco ✷ Jezero Titicaca ✷ Belo mesto Arequipa ✷ najgloblji kanjon na svetu ✷ lame, alpake, kondorji ✷ skrivnostne slike v Nasci ✷ Tihi ocean in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini ✷ Perujska prestolnica Lima in inkovsko zlato.

Peru in naše potovanje

Potovanje v Peru je edinstveno in avanturistično potovanje v Južno Ameriko. Naše potovanje vas popelje v predele Peruja, ki so prepoznavne predvsem po kulturnih in naravnih presežkih. Na območju je prav tako prisotna globoka in močna tradicija ter raznoliko prebivalstvo, polno življenja. Spoznali bomo čudovito državo, kjer se bomo potepali po najlepših predelih, kjer bomo “vsrkavali” tradicijo, se družili z domačini in se imeli prijetno ter udobno. Seveda, vseskozi bomo tudi pravi avanturisti in precej aktivni.

Potovanje v osrednji del Južne Amerike je raznoliko, vključuje lahkotnejša vandranja, izlete po puščavah, kanjonih, tropih in jezerih. Podali pa se bomo tudi na Tihi ocean in doživeli še marsikatero presenečenje. Na skupno raziskovanje Peruja vabimo vse z željo po aktivnem spoznanju in to zares – v enem popolnem zamahu- Potovanje Peru.

Peru: Machu Picchu

Z Lifetrekom na potovanje v Peru

To je potovanje, kjer se spoznamo s presežnimi lokacijami v Peruju. Smo vseskozi aktivni, kar pomeni, da napredujemo vsak dan in da vseskozi menjamo obzorja. Izrazito spoznamo domačine, njihov način življenja, naravo in pokrajino ter smo pravi avanturistični popotniki. Vpeti smo tudi v inkovsko zgodovino, španska osvajanja, vendar vedno znova preskočimo nazaj – v trenutno realnost življenja.

Peru: Nasca

Peru

Opis destinacije: + Peru Vsakdo je že slišal za Machu Picchu, o mitih in legendah inkovskega imperija, pa vendar je Peru še veliko več. Peru ima največ arheoloških najdišč, kot katerakoli druga južnoameriška država. Velik del dežele leti v neprehodni džungli in tam najdemo največjo naravno raznolikost na celem planetu. Peru ponuja še mnogo več, ali ste vedeli, da je Peru rojstno mesto surfanja na valovih na Pacifiku, da je velik del Andov še vedno neraziskanih in da so mnoge reke magnet za adrenalinske navdušence nad raftingom.
Peru: oaza Huacachina v bližini Nasce

Peru in dodatek nacionalni park Manu

Nacionalni park Manu, ki se nahaja na jugovzhodu Peruja, je eden največjih parkov v Južni Ameriki ter tudi eno najbolj neokrnjenih območij deževnega gozda v Amazoniji. Manu ščiti več kot 2 milijona hektarjev ozemlja, ki je bogato z rastlinskimi in živalskimi vrstami. Tako lahko v njihovih naravnih habitatih opazujemo različne živali, med njimi: orjaške vidre (Pteronura brasiliensis), črni kajman (Melanosuchus Niger), jaguar (Panthera onca), medved očalar (Tremarctos ornatus), tapirja ( Tapirus terrestris), ocelot (Felis pardalis), 13 vrst primatov in približno tisoč vrst ptic, vključno s sedmimi vrstami Macaw (ara).

Unesco je ta naravni raj uradno priznal kot območje svetovne dediščine. Leta 1977 so Manu označili za svetovni rezervat biosfere, ker vsebuje najboljši obstoječi primer biotske raznovrstnosti na zaščitenih območjih deževnega gozda.

Program: Peru potovanje

1. DAN:

LJUBLJANA – LIMA

Potovanje v Peru se začne s prevozom do enega od bližnjih letališč in polet do Lime (Peru). Prihod v Limo v poznih popoldanskih urah. Namestitev v Limi.

2. DAN:

LIMA – PARACAS

Dan začenmo z ogledom perujske prestolnice. Obiščemo stari del mesta z glavnim trgom Plaza del Armas, ki je obkrožen s številnimi palačami, osrednjo katedralo in mestno hišo. Opoldne imamo čast opazovati menjavo straže. Dan nadaljujemo z vožnjo v premožnejšo četrt Lime, imenovano Miraflores. Sledi popoldanska vožnja do mesta Paracas.

3. DAN:

PARACAS – HUACACHINA – NAZCA

Kot pravi raziskovalci se že zgodaj zjutraj podamo na ocean. Z manjšo ladjico se odpravimo do otočja oz. narodnega parka Ballestas. Otočju kraljujejo kormorani, pingvini, morski levi in pelikani. Priča pa smo že prvi perujski skrivnosti – Paracas Candelabra. Po povratku na celino sledi vožnja do čudovite oaze Huachachina. Tam se lahko podate na divjo vožnjo z bugiji, ali pa zgolj uživate v čudoviti kulisi. Obiščemo še vinsko klet, kjer degustiramo lokalno alkoholno pijačo pisco ter predstavijo način pridelave perujskega vina. Večerni prihod v Nazco

4. DAN:

NAZCA – AREQUIPA

V Nazci imamo dovolj časa za prelet geoglifov in razmišljanje o tem, zakaj so bile črte narejene predvsem pa na kakšen način. Obiščemo še pokopališče Chauchilla, kjer so ohranjene mumije. V kolikor bo ostalo še kaj časa si ogledamo izdelavo zlatega nakita in znamenite lončevine. Sledi nočna vožnja z avtobusom v Arequipo

5. DAN:

AREQUIPA

Ogled kolonialnega mestnega jedra Arequipe, samostana Catalina in muzeja otroške mumije Juanite, popoldne prosto ali po dogovoru druge aktivnosti.

6. DAN:

AREQUIPA – COLCA

Zjutraj odhod na izlet v kanjon reke Colce z ogledi naravnih zanimivosti. Po poti opazujemo zaščitene vikunje, ki se prosto pasejo po pampi. Po prihodu v Chivay izkoristimo popoldne za kopanje v toplicah blizu Chivaya.

7. DAN:

KANJON COLCA – CRUZ DEL CONDOR – PUNO

Zjutraj vožnja nad kanjonom Colce do Kondorjevega križa, kjer bomo pričakali kondorje, ki tu izkoriščajo zračni vzgon za elegantno jadranje. Po končanem ogledu in krajšem pohajkovanju po čudoviti pokrajini sledi vožnja v Puno. Prihod v mesto Puno, ki leži na obrežju najvišjega plovnega jezera Titicace.

8. DAN:

PUNO – TITICACA – HANCHIPATA

Dan začnemo z obiskom plavajočih otokov na jezeru Titicaca. Po demonstraciji, kako so otoki narejeni imamo nekaj prostega časa za počivanje v spokojnosti jezera. Sledi vožnja čez prelaz Abra la Raya s 4338m, do vasice, ki bo naše izhodišče za napad na t.i. goro Rainbow Mountain.

9. DAN:

HANCHIPATA – RAINBOW MOUNTAIN – CUSCO

Po zares zgodnjem zajtrku nas čaka vzpon na goro sedmih barv, uradno poimenovano Vinicunca Mountain, ki se ponaša z višino 5200m. Celotno pot bomo lahko občudovali andske vršace. Po uspešnem vzponu in fotografskim užitkom sledi povratek po isti poti in nadaljevanje poti proti Cuscu. Na poti obiščemo še južnoameriško sikstinsko kapelo. V Piccilacti pa lahko že čutimo vpliv starih južnoameriških civilizacij. Pozni prihod v Cusco.

10. DAN:

CUSCO

Ogled najpomembnejših arheoloških spomenikov nekdanjega glavnega inkovskega mesta. V sklopu city toura obiščemo Tambo Machay, Sacsaywamánu, Qenqo in Qorikancho. Popoldne pa izkoristimo za vandranja po mestu.

11. DAN:

CUSCO – AGUAS CALIENTES

Zjutraj prevoz mimo Chinchora, kjer nam prikažejo izdelavo volnenih izdelkov. Ogledamo si še inkovsko eksperimentalno postajo Moray in čudovite soline zgrajene v pobočju. Sledi avtobusna vožnja po Sveti dolini do Ollantaytamba in večerna vožnja z vlakom v Aguas Calientes, toplic v vznožju Macha Piccha. Vožnja z vlakom je pravo doživetje, saj se peljemo pod andskimi vršaci, steklena streha vlaka pa služi za nepozabne razglede.

12. DAN:

MACHU PICCHU – CUSCO

Zgodnji avtobusni prevoz na skrivnostni Machu Picchu, kjer bo dovolj časa za ogled in vzpon na razglednik, od koder je lep razgled na nekdanjo inkovsko naselbino, povratek v Cusco v poznih večernih urah.

13. DAN:

CUSCO

Prosto za raziskovanje mesta. Lifetrek ima za vas še enega skritega aduta v rokavu kateri vas bo nedvomno očaral – pohod na Huchuy Cosqo (fakultativni izlet). Verjetno za Huchuy Cosqo še niste slišali prav tako za destinacijo ve malokateri turist, kar pomeni, da bomo na tej poti v večji meri sami. Na koncu izleta smo bogato nagrajeni. Večerni let v Limo

14. IN 15. DAN:

LIMA – EVROPA

Jutranji odhod na letališče in polet proti Evropi. Po pristanku na enem od bližnjih letališč bo organiziran prevoz v Slovenijo.

**Program se lahko zaradi lažjega potovanja in predvsem počitka doda dodatni dan, v tem primeru je dodatni dan potovanja vštet v ceno. Dodatni dan se običajno izkoristi v Nasci. Termin potovanja se lahko tako premakne za +/- 2 dni.

Nacionalni park Manu

14. DAN:

CUSCO – PILCOPATA

Cusco zapustimo zgodaj zjutraj in se vzpnemo do folklornega mesta Paucartambo. Na poti obiščemo pred-inkovske stolpe Ninamarce. Nato se zapeljemo skozi impresiven oblačni gozd, tu se lotimo prvega pohoda in imamo priložnost opazovati nacionalno perujskega petelina (Rupicola Peruviana), opice in številne različne vrste ptic. Zvečer prispemo v Pilcopata, kjer prespimo.

15. DAN:

PILCOPATA – ATALAYA – HARPY LODGE

Po zajtrku zjutraj prevoz do pristanišča Atalaya, sledi vožnja po reki Alto Madre de Dios. Na poti bomo opazovali raznovrstne ptice, na primer čaplje, črnike in vedno prisotne kraljeve jastrebe. Popoldne se bomo sprehodili in raziskovali džunglo. Možnost nočnega sprehoda.

16. DAN:

HARPY LODGE – COLLPA OF PARROTS – JEZERO MACHUWASI

Zelo zgodaj zjutraj si ogledamo stene papig, kjer lahko vidimo zelene papagaje in tudi nekatere ptice ali majhne živali. Potem, se vrnemo do jezera Machuhuasi in se s splavi odpravimo na 2-urno vožnjo za opazovanje ptic, opazimo lahko tudi ptico hoatzin. Sledi sprehod po džungli. Nočitev v koči.

17. DAN:

HARPY – LODGE – ATALAYA – CUSCO – LIMA

Po okusnem zajtrku se žal vrnemo z ladjico do pristanišča Atalaya, nato pa se z avtobusom vrnemo do Cusca. Transfer do hotela. Večerni let v Limo

18. IN 19. DAN:

LIMA – EVROPA

Jutranji odhod na letališče in polet proti Evropi. Po pristanku na enem od bližnjih letališč bo organiziran prevoz v Slovenijo.

*Program Peru potovanje se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Peru potovanje

Datum Opomba Cena Akcijska cena
22.04.2023 - 06.05.2023 POTRJENO 2298 € 2198 €*
20.05.2023 - 03.06.2023 2298 € 2198 €*
24.06.2023 - 08.07.2023 2298 € 2198 €*
09.09.2023 - 23.09.2023 2298 € 2198 €*
 • Redna cena potovanja:
  2298 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 2198 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (2298 €) znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. decembra za odhode v aprilu, maju in juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. marca za termin v septembru

 • Cena potovanja velja pri najmanj 12 potnikih. Doplačilo v primeru manjše skupine s 6 ali 7 potniki znaša 300 €, v primeru 8 ali 9 potnikov 200 € in v primeru 10 ali 11 potnikov 100 €.
 • Minimalno število oseb v skupini: 6, največje število oseb v skupini: 20.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz iz Evrope – Lima – Evropa
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj*
 • letališke pristojbine za vse lete
 • notranji letalski polet Cuzco – Lima
 • vse notranje prevoze po programu
 • vse prevoze s čolni, ladjami, vlakom in jeepi po programu
 • ogled vinske kleti Catador
 • spanje v hotelih in penzionih po predvidenem programu
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • fakultativni izlet na Huchuy Cosqo
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane in pijače na celotnem potovanju
 • vstopnin v narodne parke in muzeje
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 150 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 265 €
 • paket fleksibilnost: 275 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 250 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • polet z letalom v Nazci (cca 90 USD)
 • vstopnine v muzeje in nacionalne parke cca 150 USD
 • Nacionalni park Manu (vse vključeno) 650 €


 • Popusti:

  100 € popusta za vse prijave do 31. decembra za odhode v aprilu, maju in juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. marca za termin v septembru
  Ob prijavi na program Peru potovanje potnik poravna operativne stroške v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Peru potovanje veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v državo vizuma ne potrebujejo, morajo pa biti pozorni na to, da jim oblasti ob vstopu v državo ožigosajo potne liste z vstopnimi žigi.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Peru potovanje

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  22.04.2023 - 06.05.2023 POTRJENO 2298 € 2198 €*
  20.05.2023 - 03.06.2023 2298 € 2198 €*
  24.06.2023 - 08.07.2023 2298 € 2198 €*
  09.09.2023 - 23.09.2023 2298 € 2198 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (2298 €) znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. decembra za odhode v aprilu, maju in juniju
  100 € popusta za vse prijave do 31. marca za termin v septembru  Peru potovanje s turistično agencijo Lifetrek

 • Cuzco, jezero Titicaca, Machu Picchu..
 • dolina Colca s kondorji in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini
 • prelet mističnih geoglifov v Nasci
 • dočakaj sončni vzhod na edinstvenem Machu Picchuju

 • Brezskrbna rezervacija programa Peru potovanje

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Peru potovanje

  22.04.2023 - 06.05.2023
  20.05.2023 - 03.06.2023
  24.06.2023 - 08.07.2023
  09.09.2023 - 23.09.2023

  Trajanje programa:

  15 DNI

  Cena od:

  2298 € 2198 €

  Država:

  peru

  Morda vas zanima tudi:

  Potovanje s trekingom

  Kolumbija

  MAREC

  od 2648 €

  Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena in Medellin – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike


  JANUAR, FEBRUAR

  od 3998 €

  Potovanje v Ekvador z obiskom Galapaškega otočja – aktivno odkrivanje ene najbolj pestrih držav Južne Amerike – vzpon na najvišji delujoči vulkan na svetu: Cotopaxi – ogled izredno pisane Andske tržnice v mestu Otavalo – rafting in vožnja s kanuji po reki Pastaza v porečju Amazonke – spoznavanje rastlin in živali džungle


  Treking potovanje

  Patagonija in Ognjena zemlja

  FEBRUAR/MAREC

  od 4398 €

  Ognjena zemlja in Patagonija sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Južne Amerike. Argentina in Čile nas pričakujeta.


  Potovanje

  Potovanje Peru

  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 2298 €

  15 dnevno potovanje v Peru – Skrivnostno inkovsko mesto Machu Picchu – Nekdanja inkovska prestolnica Cusco - Tacna in belo mesto Arequipa – najgloblji kanjon na svetu – lame, alpake, kondorji – skrivnostne slike v Nasci – Tihi ocean in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini – Perujska prestolnica Lima in inkovsko zlato.


  Potovanje

  Srednja Amerika

  NOVEMBER

  od 3098 €

  Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva in Kostarika: nepozabno potovanje v Srednjo Ameriko 20 dnevno potovanje po Srednji Ameriki - Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika in to v enem zamahu – Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti petih srednjeameriških držav – Ognjeniki popolnih oblik in velikih razsežnosti – Prvobitni deževni gozd – Nasadi kavovcev in bananovcev – Tihomorska obala in veliko morskih užitkov - Nepozabno doživetje ob vodstvu slovenskega vodnika - Polna storitev LIFETREK.


  MAREC, OKTOBER

  od 3098 €

  Potovanje Mehika: 18 dnevno odkrivanje neprecenljivih znamenitosti srednjeameriških dežel Po poteh Majev, ki so razburkali svet s svojimi prerokbami - Enkratno in celovito doživetje z Janezom Pretnarjem. Potovanje v Mehiko, Gvatemalo, Honduras in Belize


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 3698 €

  Nepozabna avantura v deželi Inkov. Ogled mističnega Machu Picchuja, prelet petroglifov v Nasci, doživetje puščave Salar de Uyuni… Z Lifetrekom na dogodivščino Peru, Bolivija in Čile.


  JUNIJ, AVGUST

  od 2448 €

  Treking Peru: aktivno potovanje v čudovitem delu južnoameriške države Peru. Andska kultura, kulinarika, arhitekrura, narava in zares nepozaben treking. Treking Patagonija, treking Anapurna, treking Himalaja in treking Huayhuash so najbolj znameniti trekingi tega sveta, agencija Lifetrek pa vas popelje prav na vsakega!


  Rezerviraj in odpotuj

  Peru potovanje

  22.04.2023 - 06.05.2023
  20.05.2023 - 03.06.2023
  24.06.2023 - 08.07.2023
  09.09.2023 - 23.09.2023


  Cena od:

  2298 € 2198 €