Lifetrek >> Potovanja >> Mehika, Gvatemala, Belize

Mehika, Gvatemala, Belize | po poteh Majev

Mehika Gvatemala Belize - potovanje po poteh Majev. 18 dnevno odkrivanje znamenitosti štirih južno ameriških dežel. Za taključimo pa s počitnicami v Cancunu

Mehika, Gvatemala, Belize

21.10.2023 - 08.11.2023
09.03.2024 - 27.03.2024

Trajanje programa:

18 DNI

Cena od:

3098 € 2998 €
Mehika Gvatemala Belize
Mehika Gvatemala Belize

Mehika, Gvatemala, Belize, Honduras

belize, gvatemala, honduras, mehika

Mehika, Gvatemala, Belize

21.10.2023 - 08.11.2023

09.03.2024 - 27.03.2024


Cena od:

3098 € 2998 €


POTOVANJE MEHIKA GVATEMALA BELIZE

Po poteh Majev: Mehika, Gvatemala, Belize in Honduras

18 dnevno potovanje po Mehiki in Srednji Ameriki ✷ Mehika Gvatemala Belize in Honduras in to v enem zamahu ✷ Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti Mehike in treh srednjeameriških držav ✷ Majevska civilizacija ✷ Prvobitni deževni gozd ✷ Atlantska obala in veliko morskih užitkov ✷ Nepozabno doživetje ✷ Polna storitev LIFETREK

POTOVANJE PO ŠTIRIH SREDNJEAMERIŠKIH DEŽELAH: PRESEŽKI AMERIŠKIH KULTUR

Program Mehika Gvatemala Belize je preizkušen in v Mehiki zajema ogled glavnega mesta. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti nekdanjega Tenochtitlana, kjer je prišlo do srečanja dveh civilizacij, azteškega cesarja Montezuma II. in Corteza. Tudi okolice glavnega mesta nismo zanemarili. Po bivanju v Ciudad de Mexicu se bo prilegla lagodna atmosfera Pueble. Drugačna bo pokrajina v mehiških državah Tabasco in Chiapas. Zlasti slednja ima veliko indijanskega življa, ki pa je bilo do nedavnega zapostavljeno. Potovanje se zaključuje zopet v Mehiki, na polotoku Jukatan. Prvobitna majevska družba izgineva v poplavi množičnega turizma. Turizem pa po drugi strani predstavlja osnovo preživetja teh ljudi, ki so v preteklosti marsikaj izkusili in so do novotarij nezaupljivi.

Mehika

POTOVANJE V MEHIKO, GVATEMALO, BELIZE IN TUDI HODNURAS

Druga polovica programa Mehika Gvatemala Belize poteka po manj obiskanih dežalah in krivično zapostavljenih s strani turistov. Gvatemali bomo posvetili precejšnjo pozornost in to si tudi zasluži. Dolgoletna državljanska vojna je pustila globoke rane. Zadeve so umirjene, ljudje so prijazni in prizadevni. Na naši poti bomo spoznali vse raznolikosti države, ki se razteza med dvema oceanoma, visoka planota ima številne ognjenike, jezera in slikovite vasi. Gore nad jezerom Atitlan se bodo vsem vtisnile v spomin, kratek skok v Honduras bo še popestril spoznavanje Majev. Belize je posebno poglavje v Srednji Ameriki. Angleščina, mulati in veliko neokrnjene narave so glavne značilnosti države, po kateri so imeli sosedi posebne apetite. Velika Britanija bedi nad njeno neodvisnostjo. Obišče jo veliko turistov, ki iščejo neodkrite kotičke, lepe plaže in čudovit podmorski svet.

Mehika: Playa del Carmen

Vsi odhodi za destinacijo: MEHIKA

blank

Program: Mehika, Gvatemala, Belize

1. DAN:

LJUBLJANA – CIUDAD DE MEXICO

Program Mehika Gvatemala Belize začnemo s transferjem na eno od letališč, polet proti Mehiki in pristanek v Ciudad de Mexicu, kjer se bodo udeleženci že na poti proti hotelu lahko prepričali o razsežnostih mehiške prestolnice. V središču kolonialnega dela mesta bo namestitev v hotelu. Če bo dovolj časa in želje, bomo šli še na Zocalo s predsedniško palačo in katedralo.

2. DAN:

CIUDAD DE MEXICO

Po zajtrku se bomo najprej zapeljali z metrojem na jug mesta v univerzitetno mesto, ki je eno največjih na svetu. Tu so mehiški arhitekti in slikarji postavili nekaj monumentalnih zgradb, kot sta biblioteka in rektorat, nedaleč stran pa je tudi olimpijski stadion. Naslednji ogled bo namenjen antropološkemu muzeju, kjer so na nazoren način predstavljene vse mehiške kulture. Po ogledu se bo prilegel odmor, potem pa bomo šli še v mestni park Chapultepec, kjer je rezidenco imel tudi Maksimilijan, Habsburžan z mehiško krono in kasneje še v kolonialno mestno jedro. Večer bomo zaključili na trgu Garibaldi v družbi glasbenikov-mariachev.

3. DAN:

TEOTIHUACAN – PUEBLA

Po zajtrku bo izlet v pomembno arheološko središče Teotihuacan, ki vsakega obiskovalca navduši s piramidami in svetišči. Mesečeva in Sončeva piramida sta skoraj prava hriba in je treba kar nekaj napora za vzpon. Zraven so še tempelj Pernate kače ali Quetzalcoatla in palače z obnovljenimi freskami. Ob povratku v prestolnico se bomo ustavili še pri romarski cerkvi Marije Guadalupske, prevoz do kolonialnega mesta Puebla.

4. DAN:

PUEBLA – CHOLULA – PUEBLA – VILLAHERMOSA

V bližini velemesta bomo obiskali Cholulo z orjaško piramido, na kateri so Španci zgradili cerkev, da bi še bolj ponižali poražene Indijance in značilni cerkvi v Acatepecu in Tonantzintli. Ob povratku še ogled zanimivosti Pueble, kot so katedrala, kapela El Rosario in umetniška četrt ter odhod z nočnim avtobusom proti Villahermosi.

5. DAN:

VILLAHERMOSA – PALENQUE

Po jutranjem postanku v Villahermosi bo sledila vožnja do pomembnega mehiškega majevskega mesta Palenque, kjer se bo začela naša Majevska pot po štirih državah. Ogled znamenitosti, kot so Tempelj napisov, palača, piramide. Zlasti Tempelj napisov je nekaj posebnega, saj so v njem našli grob legendarnega kralja Pakala. Popoldan prosto ali ogled po dogovoru.

6. DAN:

PALENQUE – AGUA AZUL – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Po zajtrku se bomo odpravili najprej do slapov Agua Azul in se ob njih tudi sprehodili, potem pa se bomo po gorski cesti zapeljali do mesta San Cristobal de las Casas, ki je poznan po kolonialni arhitekturi in velikem deležu avtohtonega prebivalstva.

7. DAN:

SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – CHAMULA – COMITAN

Zjutraj si bomo najprej ogledali mesto San Juan de Chamula, kjer so Indijanci spretno vnesli svoja verovanja v katoliško cerkev. Podobno bo v sosednjem mestu, zanimiva pa bo tudi učna pot po subtropskem gozdu. Popoldne slovo od San Cristobala ter vožnja po državi Chiapas do Comitana, kjer se vedno kaj dogaja.

8. DAN:

COMITAN – HUEHUETENANGO

Program Mehika Gvatemala Belize zajema štiri dežele Srednje Amerike in se ta dan poslovimo od Mehike. Po zajtrku se bomo zapeljali do gvatemalske meje in po mejnih formalnostih nadaljevali vožnjo do kraja Huehuetenango z majevskim mestom Zaculeu, obiskali bomo tudi apnenčasto gorovje Cuchumatanes, kjer živijo avtohtoni prebivalci visoke planote-Altiplana.

9. DAN:

HUEHUETENENGO – PANAJACHEL

Po zajtrku se bomo najprej odpeljali do drugega največjega gvatemalskega mesta Quetzaltenanga in bližnjih toplic, kasneje pa nadaljevali vožnjo po Gvatemalskem višavju s številnimi ognjeniki do jezera Atitlan. Namestili se bomo v kraju Panajachel, ki postaja pomembno turistično središče in sprehod po mestu.

10. DAN:

PANAJACHEL – ANTIGUA

Ta dan bo namenjen obisku tradicionalnega sejma v gorskem kraju Chichicastenango, ki ga turisti na kratko imenujejo Chichi. Gorski Maji tu izmenjujejo dobrine, udeležujejo pa se tudi verskih obredov, ki so mešanica krščanskih in starih indijanskih verovanj. Popoldne bomo prispeli v nekdanjo prestolnico, ki so jo zaradi potresov preselili na današnje mesto, in si jo skupaj z okolico ogledali. Baročne palače in cerkve še kažejo svojo nekdanjo veličino.

11. DAN:

ANTIGUA – VULKAN PACAYA – ZACAPA

Zapustili bomo nekdanjo prestolnico in povzpeli na bližnji aktivni ognjenik Pacaya, ki je sicer visok le 2552 metrov, vendar so izbruhi leta 2000 in kasneje opozorili prebivalce na stalno nevarnost. Do vrha vulkana je 2,5 ure hoje in z roba kraterja je zanimiv pogled v osrčje ognjenika, ki še vedno stalno piha paro in vre lava. Po sestopu nas čaka še vožnja po dolini najdaljše gvatemalske reke Motagua do vedno tople Zacape.

12. DAN:

ZACAPA – COPAN – ZACAPA

Naše potovanje Mehika Gvatemala Belize se prevesi v drugo polovico in sledi vnovični prehod meje, tokrat bomo vstopili v Honduras. Zjutraj vožnja po slikoviti cesti do honduraške meje in ogled najpomembnejšega majevskega mesta v Hondurasu Copan, ki vsakogar navduši s piramidami, palačami, stelami s hieroglifi in igriščem za peloto, popoldne povratek v Zacapo.

13. DAN:

ZACAPA – LIVINGSTONE – FLORES

Sledi vožnja v tropski Puerto Barrios ob obali Karibskega morja. S čolnom se bomo zapeljali do Livingstona, kjer živijo potomci nekdanjih sužnjev in po jezeru El Golfete, ki je v celoti proglašeno za narodni park. Tropsko drevje, živalstvo in prvobitna majevska plemena bodo popestrili ta ogled., ki bo zaključen ob trdnjavi San Felipe. Od tu se bomo po apnenčasti pokrajini odpeljali v Flores ob jezeru Peten, sprehod po ozkih mestnih ulicah.

14. DAN:

FLORES – TIKAL – BELIZE CITY – CAULKER CAYE

Po zajtrku vožnja do znamenitega Tikala, to bo eden viškov našega potovanja, vsaj kar se tiče zgodovine. Maji so tu nekaj stoletij gradili veliko mesto, ki pa je tako kot vsa majevska mesta iz neznanega razloga propadlo. V tem dnevu bomo prišli v državo Belize, nekdanji Britanski Honduras. V tej državi je uradni jezik angleščina, veliko prebivalcev je črnskega porekla. Obala je precej nedotaknjena, odlikuje pa se tudi po koralnih grebenih. Po prihodu v Belize City, ki pa ni več glavno mesto, se bomo takoj vkrcali na hiter čoln, ki nas bo odpeljal do koralnega otoka Caulker Caye.

15. DAN:

CAULKER CAYE – BELIZE CITY – CHETUMAL

Dan bomo preživeli na otoku z obiskom koralnega grebena, kolesarjenjem in plavanjem, potem pa se bomo vrnili na celino in se odpeljali po agrarni pokrajini z nasadi sladkornega trsa do mehiškega Chetumala.

16. DAN:

CHETUMAL – CHITZEN ITZA – PLAYA DEL CARMEN

Po zajtrku bomo začeli z raziskovanjem najmlajše mehiške države Quitana Roo, ki se zelo hitro razvija, zlasti na področju turizma. Spoznali bomo jezero Bacalar in pomembno majevsko in tolteško mesto Chitzen Itza, ki še danes priča o nekdanjem blišču in spada med sedem novih svetovnih čudes. Po ogledu nas čaka še vožnja skozi Valladolid do turističnega kraja Playa del Carmen.

17. DAN:

PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – CIUDAD DE MEXICO

Program Mehika Gvatemala Belize se bliža koncu. Pred nami je še zgolj nekaj uric v Mehiki. Zjutraj bo odhod iz Playa Carmen, udeleženci si bodo na poti na letališče spotoma ogledali še Cancun, ki je eno največjih karibskih letovišč z razvejano turistično infrastrukturo. Vkrcanje v letalo in polet proti Ciudad de Mexicu in kasneje proti Evropi.

18. IN 19 DAN:

CIUDAD DE MEXICO – LJUBLJANA

Po nočnem poletu pristanek v Evropi in po lokalnem poletu na enega od letališč transfer v Ljubljano.

Po želji se lahko programu doda tudi daljše bivanje v Cancunu, v tem primeru je podaljšek programu brez slovenskega vodenja ali spremstva in zahteva samostojen povratek proti domu.

*Program Mehika, Gvatemala, Belize se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Mehika, Gvatemala, Belize

Datum Opomba Cena Akcijska cena
21.10.2023 - 08.11.2023 3098 € 2998 €*
09.03.2024 - 27.03.2024 3098 € 2998 €*
 • Redna cena potovanja:
  3098 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 2998 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (3098 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. decembra za odhod v marcu
  100 € za prijave do 31. maja za odhod v oktobru

 • Doplačilo 100 € pri udeležbi 6, 7, 8 ali 9 oseb.
 • Minimalno število oseb v skupini: 8, največje število oseb v skupini: 16.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz iz Evrope – Ciudad de Mexico – Evropa
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj*
 • letališke pristojbine za vse lete
 • vse potrebne prevoze
 • vstopnin v nacionalne parke
 • vstopnin v muzeje
 • nočitve v hotelih in penzionih
 • lokalno vodenje
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane in pijače na celotnem potovanju
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • ničesar, kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 200 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 350 €
 • paket fleksibilnost: 370 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 300 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • podaljšek: počitnice v Cancunu


 • Popusti:

  100 € za prijave do 31. decembra za odhod v marcu
  100 € za prijave do 31. maja za odhod v oktobru
  Ob prijavi na program Mehika, Gvatemala, Belize potnik poravna operativne stroške v višini 1000 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Mehika, Gvatemala, Belize veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Mehiko vizuma ne potrebujejo. Na podlagi brezvizumskega režima lahko v državi ostanejo do 6 mesecev. Potni list mora biti ob vstopu v Mehiko veljaven še najmanj 6 mesecev. Gvatemala, Salvador, Honduras in Nikaragva tvorijo enotno območje, na katerem lahko slovenski državljani bivajo brez vizuma do 90 dni. Z vstopom v katerokoli izmed 4 zgoraj omenjenih držav, prične teči 90 dnevno obdobje. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Mehika, Gvatemala, Belize

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  21.10.2023 - 08.11.2023 3098 € 2998 €*
  09.03.2024 - 27.03.2024 3098 € 2998 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (3098 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. decembra za odhod v marcu
  100 € za prijave do 31. maja za odhod v oktobru  Mehika, Gvatemala, Belize s turistično agencijo Lifetrek

 • potovanje v Mehiko Gvatemalo, Honduras in Belize
 • vse skrivnosti majevske civilizacije
 • Mexico City, Tenochtitlan in turistični Jucatan
 • neodkriti kotički Belizeje z lepimi plažami in čudovitim morskim svetom
 • raziskovanje majevske civilizacije v Gvatemali

 • Brezskrbna rezervacija programa Mehika, Gvatemala, Belize

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Mehika, Gvatemala, Belize

  21.10.2023 - 08.11.2023
  09.03.2024 - 27.03.2024

  Trajanje programa:

  18 DNI

  Cena od:

  3098 € 2998 €

  Država:

  belize, gvatemala, honduras, mehika

  Morda vas zanima tudi:

  Potovanje s trekingom

  Kolumbija

  MAREC

  od 2648 €

  Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena in Medellin – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike


  JANUAR, FEBRUAR

  od 3998 €

  Potovanje v Ekvador z obiskom Galapaškega otočja – aktivno odkrivanje ene najbolj pestrih držav Južne Amerike – vzpon na najvišji delujoči vulkan na svetu: Cotopaxi – ogled izredno pisane Andske tržnice v mestu Otavalo – rafting in vožnja s kanuji po reki Pastaza v porečju Amazonke – spoznavanje rastlin in živali džungle


  Treking potovanje

  Patagonija in Ognjena zemlja

  FEBRUAR/MAREC

  od 4398 €

  Ognjena zemlja in Patagonija sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Južne Amerike. Argentina in Čile nas pričakujeta.


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 2698 €

  15 dnevno potovanje v Peru – Skrivnostno inkovsko mesto Machu Picchu – Nekdanja inkovska prestolnica Cusco - Tacna in belo mesto Arequipa – najgloblji kanjon na svetu – lame, alpake, kondorji – skrivnostne slike v Nasci – Tihi ocean in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini – Perujska prestolnica Lima in inkovsko zlato.


  Potovanje

  Srednja Amerika

  NOVEMBER

  od 3098 €

  Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva in Kostarika: nepozabno potovanje v Srednjo Ameriko 20 dnevno potovanje po Srednji Ameriki - Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika in to v enem zamahu – Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti petih srednjeameriških držav – Ognjeniki popolnih oblik in velikih razsežnosti – Prvobitni deževni gozd – Nasadi kavovcev in bananovcev – Tihomorska obala in veliko morskih užitkov - Nepozabno doživetje ob vodstvu slovenskega vodnika - Polna storitev LIFETREK.


  MAREC, OKTOBER

  od 3098 €

  Potovanje Mehika: 18 dnevno odkrivanje neprecenljivih znamenitosti srednjeameriških dežel Po poteh Majev, ki so razburkali svet s svojimi prerokbami - Enkratno in celovito doživetje z Janezom Pretnarjem. Potovanje v Mehiko, Gvatemalo, Honduras in Belize


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 3698 €

  Nepozabna avantura v deželi Inkov. Ogled mističnega Machu Picchuja, prelet petroglifov v Nasci, doživetje puščave Salar de Uyuni… Z Lifetrekom na dogodivščino Peru, Bolivija in Čile.


  JUNIJ, AVGUST

  od 2448 €

  Treking Peru: aktivno potovanje v čudovitem delu južnoameriške države Peru. Andska kultura, kulinarika, arhitekrura, narava in zares nepozaben treking. Treking Patagonija, treking Anapurna, treking Himalaja in treking Huayhuash so najbolj znameniti trekingi tega sveta, agencija Lifetrek pa vas popelje prav na vsakega!


  Rezerviraj in odpotuj

  Mehika, Gvatemala, Belize

  21.10.2023 - 08.11.2023
  09.03.2024 - 27.03.2024


  Cena od:

  3098 € 2998 €