Lifetrek >> Trekingi >> Patagonija

Patagonija | pohodniško po Južni Ameriki

Patagonija z Ognejeno zemljo | potovanje s številnimi ogledi naravnih in zgodovinskih znamenitosti | Najbolj kompletno potovanje po Patagoniji

Patagonija

17.02.2024 - 09.03.2024

Trajanje programa:

22 DNI

Cena od:

4398 €
Patagonija
Patagonija

Patagonija

17.02.2024 - 09.03.2024


Cena od:

4398 €


PATAGONIJA IN OGNJENA ZEMLJA

Največ kar lahko ponudi Patagonija

Ognjena zemlja in Patagonija sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Argentine in Čila. Potovanje samo je razdeljeno na etape, ki bodo odvisne od notranjih letov. Program je pripravljen tako, da bomo čas čim bolj izrabili, nekaj je tudi rezerve za primer slabih vremenskih razmer, ki so na Ognjeni zemlji in v Patagoniji pogoste, vendar so izkušnje z vremenom v temu obdobju dobre. Datum se lahko zamakne za dan ali dva zaradi letalskih povezav in želje udeležencev za ogled slapov Iguazu.

OGNJENA ZEMLJA IN PARK TORRES DEL PAINE

Potovanje nas bo vodilo na Ognjeno Zemljo, ki je skrajni jug Patagonije oz. Južne Amerike. V Ushuaiji začnemo z izletom z ladjico po morskem kanalu Beagle, ki povezuje Pacifik z Atlantikom, in občudovali pingvine, morske leve, vidimo lahko celo kite. Odpeljali se bomo do točke, kjer se zaključuje znamenita cesta Panamericana čez Severno in Južno Ameriko S trajektom bomo prečili znani in zgodovinsko pomemben Magellanov preliv. V parku Torres del Paine bomo občudovali jezersko pokrajino pod mogočnimi gorami, na čelu z divjimi stolpi Paine.

PAtagonija: Mirrador las torres

FITZ ROY, BARILOCHE IN BUENOS AIRES

Iz Čila se bomo preselili v Argentino v turistično središče El Calafate ob velikem jezeru in naprej do narodnega parka ledenikov. Ledenike bomo občudovali tako z ladje kot tudi na trekingu pod veličastna granitna stolpa Fitz Roy in Cerro Torre, svetovno znani alpinistični trofeji. Zadnji del našega potovanja bomo namenili Buenos Airesu, glavnemu mestu Argentine, kjer bomo preživeli tri dni. Ogledali si bomo mestno središče (Majski trg, četrt Boca, operna hiša, Slovenski dom, …). Možna bosta tudi fakultativna izleta na Srebrno reko ali slapovi Iguazu. Od Argentine se bomo poslovili z jutranjim sprehodom in kavico v eni izmed kavarn, ki so ponesle tango v svet.

Patagonija - Bariloče

PATAGONIJA – KOMU JE NAMENJEN PROGRAM

Potovanje po Patagoniji je sestavljeno iz številnih ogledov naravnih in zgodovinskih znamenitosti, s plovbo po morskih kanalih in jezerih, nekaj krajšimi izleti in dvema obveznima pohodniškima turama do razglednikov Torres del Paine ter Fitz Roy in Cerro Torre.

Program potovanje Patagonija je brez šotorjenja, spanje je vedno v hotelih, penzionih ali pohodniških namestitvah. Vse namestitve so na bazi dvoposteljne sobe, z izjemo spanja v parku Torres del Paine, kjer spimo dve noči v gorski koči

Program se bo prilagajal vremenu in nastanitvenim možnostim. Pri planinskih ali turističnih izletih so možne različne variante in so odvisne od kondicijske priprave in želje udeležencev, vedno je tudi možnost drugih dejavnosti, sprehodov, organiziranih turističnih izletov in kopica fakultativnih izletov. Poti v narodnih parkih so urejene in označene ter v glavnem nimajo velike višinske razlike.

Program: Patagonija

1. DAN:

LJUBLJANA – BUENOS AIRES

Potovanje v Patagonijo se začne s prevozom do enega od bližnjih letališč in polet do Buenos Airesa (Argentina). Prihod v Buenos Aires v poznih popoldanskih urah. Namestitev.

2. DAN:

BUENOS AIRES – USHUAIA

Po zajtrku transfer na letališče in polet proti Ognjeni zemlji v Ushuaio na skrajnem jugu Južne Amerike, namestitev in ogled mesta ter muzeja.

3., 4. IN 5. DAN:

USHUAIA

Dni v Ushuaiji ne bo narekoval program, temveč se bomo prilagajali vremenu. Zagotovo pa bomo obiskali najpomembnejše znamenitosti, ki jih je tam potrebno videti, to je obisk narodnega parka in izlet po kanalu Beagle, ki povezuje Pacifik z Atlantikom. Videli bomo koloniji pingvinov in morskih levov. Potem je v planu izlet v narodni park Lapataia, kjer se med drugim konča tudi cesta Panamericana. Ogledali si bomo del kanala Beagle in se podali na eno od učnih poti ter na razgledno turo Guanaco ter izlet v okolico mesta. Ena od možnosti bo kratka vožnja do vznožja gorovja Martial in vzpon proti istoimenskemu ledeniku. Druge možnosti oz. izleti so tudi v bližini mesta. Značilno za vrh Martial in vse vrhove v bližini so lepi razgledi na mesto, kanal Beagle in čilenski otok Navarino.

6. DAN:

USHUAIA – PUERTO NATALES

Vožnja z rednim avtobusom iz Ushuaije po otoku Ognjena zemlja do Ria Grande, prehod čilenske meje. Kasneje nas čaka še prečenje Magallanovega preliva s trajektom. Nadaljevanje vožnje mimo Punta Arenasa do manjšega mesta Puerto Natales, ki se zaradi turizma hitro razvija. Prihod v večernih urah, namestitev.

7. DAN:

PUERTO NATALES – LAS TORRES

Patagonija je pred vrati. Ogled mesta, nakup hrane in nadaljevanje vožnje do narodnega parka Torres del Paine. Ogledi, nastanitev v zaselku Las Torres, ki leži med jezersko pokrajino in mogočnimi gorami s stenami, ki privabljajo mnoge alpiniste. Namestitev v hostlu v sobah z nekaj ležišči.

8. DAN:

LAS TORRES – TREKING DO CAMPAMIENTO TORRES

Zgodaj zjutraj odhod na treking do tabora Campamiento Chileno, celotna pot nam vzame 2 uri. Po počitku in obilnemu fotografiranju sledi še dobro uro hoje do Campamienta Torres, ki leži pod znamenitimi granitnimi stolpi. Povratek po isti poti.

9. DAN:

LAS TORRES – TREKING – CERRO CASTILLO

Glede na počutje in vreme bomo izbrali današnjo turo, na voljo imamo 4 ali pa 8 urno turo. Celodnevni izlet po slikoviti poti nas vodi ob jezeru Nordenskjold pod znamenite skalne roglje Cuernos. Povratek po isti poti. Zvečer transfer do vhoda v narodni park pri jezeru Amarga in prevoz do vasice Cerro Castillo z nastanitvijo v penzionu.

10. DAN:

CERRO CATILLO – EL CALAFATE

Po zajtrku slovo od Čila, prihod v Argentino v turistično mesto El Calafate ob velikem jezeru Lago Argentino. Sledi informativno spoznavanje mesta in nastanitev. Popoldne ogled glaciološkega muzeja, ki ga vodi slovenski znanstvenik Peter Skvarča.

11. DAN:

EL CALAFATE – LEDENIK PERITO MORENO – EL CHALTEN

Dan začnemo z vožnjo ob jezeru Argentina do narodnega parka Los Glaciares in do ledenika Perito Moreno. Ledeniku se bomo približali tudi z ladjo. Po povratku v Calafate nadaljevanje vožnje v vas El Chalten pod znamenitima vrhovoma Fitz Roy in Cerro Torre. Območje slovi kot alpinistična Meka – prava Patagonija. Nastanitev.

12. DAN:

EL CHALTEN – TREKING DO JEZERA LAGUNA DE LOS TRES

Izlet po narodnem parku Los Glaciares v bazni tabor Poincenot, dolino Rio Blanco in nadaljevanje do jezera Laguna de los Tres, ob lepem vremenu čudoviti razgledi. Po 5-7 ur hoje sledi še povratek v Chalten. Ta izlet se da izvesti na različne načine in je odvisen od vremenskih razmer.

13. DAN:

EL CHALTEN (PROSTO – FAKULTATIVNI IZLET/REZERVNI DAN)

Dan je namenjen kot rezerva v primeru slabšega vremena. V kolikor bo vse potekalo po planu imamo na voljo nekaj fakultativnih izletov. Lahko se odpravimo na planinski izlet v okolico mesta. Patagonija nas vabi, da jo odkrivamo tudi s kolesi.

14. DAN:

EL CHALTEN – EL CALAFATE – BARILOCHE

Zjutraj bomo zapustili El Chalten in se z avtobusom odpeljali nazaj proti El Calafatu. Transfer na letališče ter polet v severno patagonsko mesto San Carlos de Bariloche. Mesto nam mora biti poznano, saj tam živi mnogo slovenskih izseljencev. Informativni ogled mesta in namestitev v hotelu.

15. DAN:

BARILOCHE

Zjutraj odhod v okolico Barilocheja, najprej ob velikem jezeru Nahuel Huapi do razglednika Campanario. Kasneje obiščemo tudi pokopališče gornikov. Ta dan nas čaka še obisk turističnega kraja Llao Llao, kjer se bomo tudi sprehodili po gozdni učni poti. Popoldne je namenjeno ogledu mesta in obisku Slovenskega doma.

16. DAN:

BARILOCHE – TREKING DO TONČKOVEGA JEZERA

Prevoz do zimskošportnega centra Catedral in vožnja z žičnico do višine 1600 m. Čaka nas pravi planinski izlet v pogorju Catedral vse do Tončkovega jezera, ki se imenuje po slovenskemu alpinistu Tončku Pangercu, in slovenskega zavetišča pod Skalco. Povratek v dolino in v Bariloche. Celotna tura lahko vzame do 8 ur.

17. DAN:

BARILOCHE (PROSTO – FAKULTATIVNI IZLET)

Ta dan bomo prilagodili glede na želje skupine. Na voljo je precej aktivnosti, nekatere izmed njih pa so rafting po reki Manso do čilenske meje, celodnevni izlet pod ledeno goro Tronador ali kolesarski izlet.

18. DAN:

BARILOCHE – BUENOS AIRES

Prevoz na letališče in polet proti Buenos Airesu. Po pristanku na lokalnem letališču sledi transfer in namestitev v hotelu. Večer izkoristimo za informativni ogled centra mesta.

19. DAN:

BUENOS AIRES (PROSTO – FAKULTATIVNI IZLET)

Dan je namenjen fakultativnemu izletu na slapove Iguazu. V primeru odhoda na slapove Iguazu je odhod 18. dan zvečer in povratek v Buenos Aires pozno zvečer 19. dan. Izlet je potrebno potrditi 30 dni pred odhodom na potovanje.

20. DAN:

BUENOS AIRES

Po zajtrku nadaljujemo z ogledi v mestnem središču: parlament, operna hiša, podzemna železnica, vladna palača, Majski trg, četrt Boca, Slovenski dom. Proti večeru poiščemo tango show in se prepustimo argentinskemu temperamentu.

21. IN 22. DAN:

BUENOS AIRES – EVROPA

Jutranji odhod na letališče in polet proti Evropi. Po pristanku na enem od bližnjih letališč bo organiziran prevoz v Slovenijo. V primeru poznega leta iz Buenos Airesa se lahko fakultativno organizira izlet na Srebrno reko in v mesto Tigre.

Vrstni red ogledov se lahko še spremeni zaradi tistih, ki bi odpotovali na slapove Iguazu


Odhod se lahko zamakne za +/- 3 dni. Točen datum odhoda sporočimo 30 dni pred odhodom.

*Program Patagonija se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Patagonija

Datum Opomba Cena Akcijska cena
17.02.2024 - 09.03.2024 4398 € €*
 • Redna cena potovanja:
  4398 €
 • V primeru majhne skupine (5, 6 ali 7 udeležencev), je obvezno doplačilo 200 €.
 • Najmanjše število udeležencev je 5, največje število udeležencev je 12.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • prevoz na odhodno letališče iz zbirnega mesta v Ljubljani
 • letalski prevoz Evropa – Buenos Aires – Evropa
 • letalski prevoz Buenos Aires – Ushuaia, El Calafate – Bariloche in Bariloche – Buenos Aires
 • letališke pristojbine za vse lete
 • vse vstopnine v nacionalne parke
 • vse potrebne prevoze v Južni Ameriki (notranji leti, prevozi po programu)
 • nočitve v preprostih hotelih in kočah (z izjemo parka Torres del Paine in nočitev v El Chaltenu, so sobe dvoposteljne)
 • izlete po programu
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane in pijače na celotnem potovanju
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • fakultativnih izletov (po dogovoru)
 • vstopnin v muzeje
 • prevoz s katamaranom (Ushuaia – kanal Beagle) in prevoz z ladjico Perito Moreno
 • ničesar, kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 350 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 605 €
 • paket fleksibilnost: 530 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 800 € (možnost spanje v hostlih - brez doplačila)
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • izlet do slapov Iguazu 250 € (fakultativni izlet)


 • Popusti:
  Ob prijavi na program Patagonija potnik poravna operativne stroške v višini 1000 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Patagonija veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Čile vizuma ne potrebujejo. Slovenski državljani za vstop v državo vizuma ne potrebujejo, morajo pa biti pozorni na to, da jim oblasti ob vstopu v državo ožigosajo potne liste z vstopnimi žigi.
  Slovenski državljani za vstop v Argentino in za bivanje do 90 dni vizuma ne potrebujejo. Morajo pa biti pozorni na to, da jim oblasti ob vstopu v državo ožigosajo potne listine z vstopnimi žigi.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Galerija: Patagonija

  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  Ognjena Zemlja- Argentina
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank
  blank

  Slapovi Iguacu

  Fakultativni izlet 

  Eden izmed novih sedmih naravnih čudes sveta! Morda ste videli fotografije. O tem celo prebrali. Morda ste že obiskali druge velike slapove. A verjetno še vedno ne veste, kaj pričakovati, ko se boste soočili z vsemogočnim slapom Iguacu, na meji argentinske pokrajine Misiones in brazilske zvezne države Parana.

  Slap Iguacú je eden izmed najbolj osupljivih znamenitosti sveta. Čudite se verigi stotih slapov, ki se raztezajo skoraj 3 km, začutite silo kaskadne vode in grmenje slapov ter opazite divje živali. Tako vam bo obisk slapov za vedno ostal v spominu. Dodatna prednost je okolica: padci se razcepijo med Brazilijo in Argentino v velikem prostranstvu nacionalnega parka, večji del deževnega gozda je prepreden z edinstveno floro in favno.

  Slapovi Iguacu so se leta 1984 uvrstili pod Unescovo svetovno dediščino. Leta 2011 pa je bil izbran za enega izmed zmagovalcev natečaja Novih sedem čudes narave. Zlahka je razbrati, zakaj nabira nagrade in priznanja. Sodeč po velikem številu obiskovalcev - več kot milijon letno - njegova moč ne kaže nobenega znaka oslabitve.

  Nahaja se v enem izmed redkih preostalih celinskih pragozdov v Južni Ameriki, atlantskem deževnem gozdu, ki sta ga pametno ohranila tako Argentina kot Brazilija. Bujni, subtropski nacionalni park je zatočišče za več kot 2000 rastlinskih vrst, približno 400 vrst ptic, 80 vrst sesalcev in nešteto žuželk ter nevretenčarjev. Ta izkušnja iz džungle, čeprav na kratko, Iguazu Falls loči od bolj priljubljenega svetovnega tekmeca - Niagarskih slapov.

  "Legenda o nastanku slapov pravi: Bog se je želel poročiti z domačinko Naipi, ona pa si te poroke ni želela. S kanujem sta skupaj z izbrancem Tarboo zbežala. Bog se je zaradi dogodkov močno razjezil in ločil reko Iguazu s tem, ko je ustvaril mogočne slapove in zaljubljeno dvojico ločil za vse večne čase."

  Patagonija

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  17.02.2024 - 09.03.2024 4398 € €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave in glede na izbrano storitev. Redno ceno (4398 €) znižamo:  Patagonija s turistično agencijo Lifetrek

 • Ognjena zemlja in Ushuaia
 • Narodni park Torres del Paine
 • Perito Moreno
 • Cerro Torre in Fitz Roy
 • Bariloche
 • slapovi Iguacu
 • Buenos Aires

 • Brezskrbna rezervacija programa Patagonija

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Patagonija: vprašanja in odgovori

  Katere so glavne atrakcije vašega programa Patagonija?

  Turistična agencija Lifetrek organizira najbolj kompletno potovanje v Patagonijo

  Ali je vaš program potovanje ali treking?

  Program Patagonija in Ognjena zemlja s turistično agencijo Lifetrek je pripravljen kot klasično potovanje z dnevnimi izleti. Največ Patagonije se doživi prav s pohodi, zato smo celotno pot pripravili na osnovi dnevnih pohodov. Vedno spimo v penzionih in tudi v narodnem parku Torres del Paine spimo v gorski koči. Ne glede na vreme vedno spimo na suhem in s seboj ne nosimo šotorov ali spalnih vreč. Ker smo nastanjeni v kočah so naši nahrbtniki za dnevne pohode vedno lahki, saj nas glavnina prtljage počaka tam. Za vse ljubitelje trekingov pa smo pripravili tudi program: Treking Patagonija.

  Kaj vključuje cena?

  Pri turistični agenciji Lifetrek ceno vedno pripravimo jasno in razumljivo. Program potovanja Patagonija in Ognjena zemlja vključuje praktično vse. Vse vstopnine v nacionalne parke so vključene v ceni. Namestitve so vedno privatne, dvoposteljne sobe. Edino v parku Torres del Paine spimo v gorski koči s skupnimi ležišči in v mestecu El Chalten v mladinskem hostlu s skupnimi ležišči. Na voljo sta dva fakultativna izleta z doplačilom – Slapovi Iguazu in rafting na reki Menso (Bariloče)

  Kakšno je vreme v Patagoniji?

  Vreme v Patagoniji je izrazito nestabilno. Termin, ki smo si ga izbrali nam je do sedaj ponujal največ užitkov in lepega vremena. Tudi naš zadnji obisk Patagonije nas je nagradil s čudovitim vremenom. Jasno vreme pod Torres del Paine, Fitz Royem in pri vožnji po kanalu Beagle so nekaj čudovitega. Program Patagonija in Ognjena zemlja je pripravljen z dovolj fleksibilnosti, tako da imamo več časa, da se prilagajamo vremenskim razmeram. Prav škoda bi bila, da zaradi natrpanega urnika ne bi videli znamenitih stolpov ali pa bi izpustili vožnjo s katamaranom zaradi vetra. Na vsaki destinaciji prenočimo vsaj trikrat in tako dneve mirno prilagajamo, da od njih iztisnemo največ.  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Patagonija

  17.02.2024 - 09.03.2024

  Trajanje programa:

  22 DNI

  Cena od:

  4398 €

  Država:

  argentina, čile

  Morda vas zanima tudi:

  Potovanje s trekingom

  Kolumbija

  MAREC

  od 2648 €

  Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena in Medellin – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike


  JANUAR, FEBRUAR

  od 3998 €

  Potovanje v Ekvador z obiskom Galapaškega otočja – aktivno odkrivanje ene najbolj pestrih držav Južne Amerike – vzpon na najvišji delujoči vulkan na svetu: Cotopaxi – ogled izredno pisane Andske tržnice v mestu Otavalo – rafting in vožnja s kanuji po reki Pastaza v porečju Amazonke – spoznavanje rastlin in živali džungle


  Treking potovanje

  Patagonija in Ognjena zemlja

  FEBRUAR/MAREC

  od 4398 €

  Ognjena zemlja in Patagonija sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Južne Amerike. Argentina in Čile nas pričakujeta.


  Potovanje

  Potovanje Peru

  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 2298 €

  15 dnevno potovanje v Peru – Skrivnostno inkovsko mesto Machu Picchu – Nekdanja inkovska prestolnica Cusco - Tacna in belo mesto Arequipa – najgloblji kanjon na svetu – lame, alpake, kondorji – skrivnostne slike v Nasci – Tihi ocean in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini – Perujska prestolnica Lima in inkovsko zlato.


  Potovanje

  Srednja Amerika

  NOVEMBER

  od 3098 €

  Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva in Kostarika: nepozabno potovanje v Srednjo Ameriko 20 dnevno potovanje po Srednji Ameriki - Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika in to v enem zamahu – Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti petih srednjeameriških držav – Ognjeniki popolnih oblik in velikih razsežnosti – Prvobitni deževni gozd – Nasadi kavovcev in bananovcev – Tihomorska obala in veliko morskih užitkov - Nepozabno doživetje ob vodstvu slovenskega vodnika - Polna storitev LIFETREK.


  MAREC, OKTOBER

  od 3098 €

  Potovanje Mehika: 18 dnevno odkrivanje neprecenljivih znamenitosti srednjeameriških dežel Po poteh Majev, ki so razburkali svet s svojimi prerokbami - Enkratno in celovito doživetje z Janezom Pretnarjem. Potovanje v Mehiko, Gvatemalo, Honduras in Belize


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 3698 €

  Nepozabna avantura v deželi Inkov. Ogled mističnega Machu Picchuja, prelet petroglifov v Nasci, doživetje puščave Salar de Uyuni… Z Lifetrekom na dogodivščino Peru, Bolivija in Čile.


  JUNIJ, AVGUST

  od 2448 €

  Treking Peru: aktivno potovanje v čudovitem delu južnoameriške države Peru. Andska kultura, kulinarika, arhitekrura, narava in zares nepozaben treking. Treking Patagonija, treking Anapurna, treking Himalaja in treking Huayhuash so najbolj znameniti trekingi tega sveta, agencija Lifetrek pa vas popelje prav na vsakega!


  Rezerviraj in odpotuj

  Patagonija

  17.02.2024 - 09.03.2024


  Cena od:

  4398 €