Lifetrek >> Jordanija >> Potovanja >> Jordanija za družine

Jordanija za družine | potovanje v družinskem krogu med jordanskimi beduini

Jordanija za družine je program, ki smo ga prilagodili družinam. Odhodi so med šolskimi počitnicami. Najmlajši bodo navdušeni nad Jordanijo

Jordanija za družine

04.02.2023 - 11.02.2023
28.10.2023 - 04.11.2023

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1298 € 1198 €
Jordanija za družine
Jordanija za družine

Jordanija za družine

04.02.2023 - 11.02.2023

28.10.2023 - 04.11.2023


Cena od:

1298 € 1198 €


Jordanija za družine

Jordanija med počitnicami

8 dni potovanja – puščava Wadi Rum – skrivnosti starodavnega kraljestva Nabatejcev – spanje v šotorih v družbi beduinov – ježa kamel in skalolazenje v puščavi – Mrtvo in Rdeče morje

Jordanija

Hašemitska kraljevina Jordanija je obmorska država na Bližnjem vzhodu; na severu meji na Sirijo, na severovzodu na Irak, na jugu in vzhodu na Savdsko Arabijo, na zahodu na Izrael in Zahodni breg reke Jordan, kjer meji tudi na Mrtvo morje, z dostopom do Rdečega morja v Akabskem zalivu. Njen relief je ujet med kanjone rek in prekrit s sipinami. Rastlinska in živalska raznolikost je kljub majhni relativni višinski razliki velika. Mnogo je endemov. Dežela polna nasprotij in drugačnosti, prežeta z mozaiki vseh obdobij zgodovine, dediščino islama in krščanstva ter beduinsko kulturo. Jordanija je ena najprijaznejših in najbolj slikovitih držav Bližnjega vzhoda.

Jordanija z Lifetrekom

Ker Jordanija ponuja veliko možnosti raziskovanja smo pri Agenciji Lifetrek pripravili še dodatne programe. Programi, ki jih v Jordaniji izvajamo so poleg Treking programa, opis je ta na katerem se trenutno nahajate, tudi popotniški programi. Vsi naši programi v Jordaniji so izredno primerni za družine. Katalog naših programov: Jordanija
Jordanija Wadi Rum

Wadi Rum in Petra

Wadi Rum leži 250 km južno od Ammana. Njeno površje spominja na Lunino, pokrito s peskom in posejano s skalnimi stolpi. Puščava, ki je velik zgodovinski muzej prepleten z liki iz Biblije ter dom današnjih prebivalcev polnamodav – Beduinov.

Petra leži 262 km južno od Ammana. Pred več kot 2000. leti je bila Petra zatočiošče nomadskih Nabatejskih Arabcev, Beduinov, ki so prišli iz severnega dela Arabije. Sprva so si ustvarili zasilna bivališča v spodmolih in jamah, ki so prerasla v pravo trdnjavo, izklesano v živo skalo prepleteno s stotinami zgradb, ki jih je to ljudstvo ustvarilo z lastnimi rokami.

Jordanija: Petra

Ali je Jordanija primerna za družine?

Nad programom bodo navdušeni tudi najmlajši. Potovanje po Jordaniji smo pripravili z mislijo na družine. Želja, da otroci spoznajo raznolikost sveta, tradicijo arabskega sveta in zgodovino antičnih civilizacij, lahko uresničimo na enem samem potovanju - na potovanju po Jordaniji. Dežela je izredno varna, otroci pa so sprejeti z odprtimi rokami na vsakem koraku. Garantiramo vam, da se bodo prav lepo vklopili v "našo družino" beduinov in jim bo čas v Jordaniji prehitro minil.
Jordanija za Novo Leto

Vrhunci Jordanije z Lifetrekom

V Jordanijo se bomo odpravili v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.

Zakaj z nami v Jordanijo?

 • Kot prvo, Jordanijo smo v zadnjem mesecu izpeljali že dvakrat, tako da smo seznanjeni z vsemi covid protokoli in bo vaša pot zares popolnoma brezskrbna.
 • Naše skupine so dovolj majhne, tako da lahko čisto vsak kar se da največ odnese, oziroma pravo doživetje Jordanije je zagotovljeno.
 • Dotakniti se moram še naše cene, ki je v primerjavi s konkurenčnimi programi drugih agencij, bistveno nižja (govorimo vsaj o 150 € nižji ceni). Boljša cena pa nikakor ni posledica "šparanja" na lokaciji, ampak smo si boljšo ceno prislužili zaradi pogostih obiskov Jordanije. Tudi izredno ugodne cene letalskih kart nam omogočajo, da ponujamo (preverjeno) najboljšo ceno za program potovanja v Jordaniji.

Program: Jordanija za družine

1. DAN

LJUBLJANA – AMMAN

Vožnja proti bližnjemu letališču, kjer opravimo vse formalnosti za let proti Jordaniji. Vkrcamo se na let proti Amanu in naša avantura se začne. Prihod v Aman. Prevoz do namestitve in prosti čas za ogled glavnega mesta.

2. DAN

AMMAN – JERASH – AMMAN

Zapeljali se bomo v Jerash, eno izmed najlepše ohranjenih rimskih mest. Jeraš je bilo eno od desetih rimskih mest, znanih kot "Decapolis", ki je do danes ohranilo svoje ulice s stebri, gledališčem, trgom in templji. Ogled mesta Aman je posebno doživetje. Spoznavanje zgodovine enega najzgodnejših naseljenih mest na svetu in zgodbe o ostankih starih civilizacij.

3. DAN

MADABA – MOUNT NEBO – MALA PETRA – PETRA

Pot nas pelje proti jugu Jordanije proti znameniti Petri. Naš prvi postanek bo v »mestu mozaikov« – Madabi. Nato se odpeljemo do gore Nebo, po izročilu je iz vrha Mojzes videl obljubljeno deželo. Izročilo pravi, da je na tej gori pokopal Mojzesa sam Bog. Nadaljujemo po kraljevi poti proti Karaku in ostankom križarskega gradu. Cesta nas pripelje naprej do Male Petre, bolj znane kot Sik al-Barid, še enega mesta Nabatejskega kraljestva. Prihod v Petro.

4. DAN

PETRA

Odpravili se bom v strarodavno mesto Petra, prestolnico Nabatejskega kraljestva, izgubljenega celo tisočletje. Mesto leži na na stičišču karavanskih poti preko gora, ki delijo na eni strani starodavno Arabijo in Sirijo ter na drugi Palestino in Egipt. Podrobno raziskujemo prestolnico nekdanjega arabskega nabatejskega cesarstva. Mesto, izklesano v rdečem peščenjaku, pogosto imenovano "Rožnato mesto", je eno od sedmih čudes sveta. Skozi dober kilometer dolgo sotesko pridemo do Kazneha – templja, vklesanega v skalo. Obiščemo zakladnico in se povzpnemo na "visoko mesto žrtvovanja", od koder je fantastičen razgled na to starodavno mesto. Nočitev v hotelu v Petri

5. DAN

PETRA – WADI RUM

Po zajtrku se odpeljemo v Wadi Rum, izjemno jordansko rdečo puščavo, znano po Lawrenceu Arabskemu in kulisi filmov Vojna zvezd, Aladin in Mars. Od tam začnemo naš džip safari. Izlet z džipom je najboljši način za odkrivanje številnih skritih krajev v Wadi Rumu. Da se ne bomo samo vozili, bomo vožnjo popestrili s "foto" postanki. Uživamo v rdečem pesku in se povzpnemo na nekaj čudovitih naravno oblikovanih mostov. Okrepčamo se ob sveže pripravljenem kosilu v puščavi. Odpravimo se v kamp kjer nas popolnoma brez besed pusti neponovljiv sončni zahod. Beduini nam na tradicionalni način pripravijo okusno večerjo (šotor).

6. DAN

WADI RUM – AKABA

Spakiramo stvari in se odpeljemo v mesto na obali Rdečega morja – Aqaba. Možnost organizacije fakultativnega izleta - križarjenje po Rdečem morju s potapljanjem na dah in kosilom na ladji. Prosti čas za polnjenje baterij.

7. DAN

AKABA – MRTVO MORJE

Dan, rezerviran za obisk in kopanje v največji depresiji in najbolj slanem jezeru na svetu. Slanost Mrtvega morja je devetkrat višja od slanosti navadne morske vode, kar je razlog, da se v tej vodi ni mogoče potopiti. Naši koži privoščimo tudi blatno kuro, saj je blato zaradi vsebnosti mineralov, zdravilno. Nastanjeni smo v letovišču na obali jezera.

8. DAN

MRTVO MORJE - AMMAN - LJUBLJANA

Dopoldne po zajtrku je namenjeno zadnjim nakupom pred odhodom domov. Sledi polet iz Ammana in po pristanku na enem izmed bližnjih letališč takojšnji prevoz v Slovenijo.

*Program Jordanija za družine se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Jordanija za družine

Datum Opomba Cena Akcijska cena
04.02.2023 - 11.02.2023 ZIMSKE POČITNICE - ZADNJA MESTA 1298 € 1198 €*
28.10.2023 - 04.11.2023 1298 € 1198 €*
 • Redna cena potovanja:
  1298 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1198 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (1298 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. oktobra za potovanja v februarju
  100 € za prijave do 30. novembra za potovanja v aprilu
  100 € za prijave do 31. julija za potovanja v oktobru ali novembru

  200 € na redno ceno za otroke do 12 let ob spremstvu dveh odraslih
  *popusti se ne seštevajo

 • Brez doplačil za majhne skupine.
 • Minimalno število oseb v skupini je 8, največje število oseb v skupini je 16.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalske karte v Jordanijo
 • do 10 kg “čekirane” prtljage in manjši kos ročne prtljage do 10 kg
 • prevoz na letališče iz Ljubljane
 • vse letališke pristojbine
 • lokalno vodenje na celotnem potovanju
 • vse potrebne prevoze po programu
 • spanje v šotorih 1x, in hotelih oz. penzionih (6x)
 • vstopnino na področje Petre
 • vse storitve v puščavi Wadi Rum
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • organizacijo in slovensko spremstvo na poti
 • POLNI penzion v času bivanja v puščavi Wadi Rum (1x)
 • vstopni vizum za Jordanijo in vse izstopne takse
 • Jordan pass za vstopnine v Wadi Rum, Petro, Jerash (v vrednosti 100 €)
 • DDV
 • V primeru, da bo možen povratek iz Aqabe, se program spremeni, vendar zaradi tega ni nič okrnjen


  Cena ne vključuje:

 • stroškov osebne opreme
 • morebitnih dodatnih aktivnosti izven programa
 • hrane (z izjemo puščave Wadi Rum)
 • pijače
 • vstopnin, ki jih Jordan pass ne vključuje
 • osebne opreme
 • zavarovanja za tujino (obvezno)
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 90 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 165 €
 • paket fleksibilnost: 155 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)


 • Popusti:

  100 € za prijave do 31. oktobra za potovanja v februarju
  100 € za prijave do 30. novembra za potovanja v aprilu
  100 € za prijave do 31. julija za potovanja v oktobru ali novembru

  200 € na redno ceno za otroke do 12 let ob spremstvu dveh odraslih
  *popusti se ne seštevajo
  Ob prijavi na program Jordanija za družine potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Jordanija za družine veljajo za prijave do 20 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Jordanijo potrebujejo vizum. Za vizum se lahko zaprosi na Generalnem konzulatu hašemitske kraljevine Jordanije v Ljubljani ali ob prihodu na letališču v Amanu. Potni list mora biti veljaven vsaj 6 mesecev od predvidenega povratka.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Vsi odhodi: jordanija

  Datum Program Cena Akcijska cena
  04.02.2023 - 11.02.2023
  ZIMSKE POČITNICE - ZADNJA MESTA
  Jordanija za družine - potovanje v družinskem krogu med jordanskimi beduini | Družinsko potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  25.02.2023 - 04.03.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Jordanija treking in potovanje - treking po sledeh Lawrenca Arabskega | Treking potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  05.03.2023 - 12.03.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Jordanija za popotnike - potovanje po kraljestvu nabetejcev | Potovanje
  nedelja - nedelja
  1298 € 1198 €*
  08.04.2023 - 15.04.2023
  POLNO
  Jordanija treking in potovanje - treking po sledeh Lawrenca Arabskega | Treking potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  16.04.2023 - 23.04.2023
  Jordanija z avtomobili - Z avtomobili na beduinsko avanturo | Potovanje
  nedelja - nedelja
  1248 € 1148 €*
  23.04.2023 - 30.04.2023
  Jordanija za popotnike - potovanje po kraljestvu nabetejcev | Potovanje
  nedelja - nedelja
  1298 € 1298 €*
  13.05.2023 - 20.05.2023
  Jordanija treking in potovanje - treking po sledeh Lawrenca Arabskega | Treking potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  30.09.2023 - 07.10.2023
  Jordanija treking in potovanje - treking po sledeh Lawrenca Arabskega | Treking potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  08.10.2023 - 15.10.2023
  Jordanija z avtomobili - Z avtomobili na beduinsko avanturo | Potovanje
  nedelja - nedelja
  1248 € 1148 €*
  28.10.2023 - 04.11.2023
  Jordanija za družine - potovanje v družinskem krogu med jordanskimi beduini | Družinsko potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  19.11.2023 - 26.11.2023
  Jordanija za popotnike - potovanje po kraljestvu nabetejcev | Potovanje
  nedelja - nedelja
  1298 € 1198 €*
  09.12.2023 - 16.12.2023
  Jordanija treking in potovanje - treking po sledeh Lawrenca Arabskega | Treking potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  28.12.2023 - 04.01.2024
  Jordanija za novo leto - pričakajte novo leto v stilu Indiane Jonesa | Potovanje
  četrtek - četrtek
  1348 € 1248 €*
  30.12.2023 - 06.01.2024
  Jordanija z avtomobili - Z avtomobili na beduinsko avanturo | Potovanje
  sobota - sobota
  1398 € 1298 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  Blog zapisi: JORDANIJA

  Jordanija

  Jordanija

  Jordanija za družine

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  04.02.2023 - 11.02.2023 ZIMSKE POČITNICE - ZADNJA MESTA 1298 € 1198 €*
  28.10.2023 - 04.11.2023 1298 € 1198 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (1298 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. oktobra za potovanja v februarju
  100 € za prijave do 30. novembra za potovanja v aprilu
  100 € za prijave do 31. julija za potovanja v oktobru ali novembru

  200 € na redno ceno za otroke do 12 let ob spremstvu dveh odraslih
  *popusti se ne seštevajo  Jordanija za družine s turistično agencijo Lifetrek

 • počitniški program
 • brez skritih stroškov
 • raznoliko potovanje popestreno z obiskom puščave Wadi Rum
 • Ogled starodavnih mest in utrdb
 • Rimski Jerash in mesto mozaikov - Madaba
 • Mrtvo in Rdeče Morje
 • Petra - eno izmed sedmih čudes sveta

 • Brezskrbna rezervacija programa Jordanija za družine

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Jordanija za družine

  04.02.2023 - 11.02.2023
  28.10.2023 - 04.11.2023

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1298 € 1198 €

  Država:

  jordanija

  Morda vas zanima tudi:

  NOVO LETO, APRIL, OKTOBER

  od 1248 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na potovanje z avtomobili in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  NOVEMBER, FEBRUAR, APRIL

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  Družinsko potovanje

  Jordanija za družine

  POČITNICE

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  NOVO LETO

  od 1348 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na novoletno potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  FEBRUAR, DECEMBER

  od


  FEBRUAR, JUNIJ, NOVEMBER

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na treking v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  Potovanje

  Potovanje Maroko

  FEBRUAR, APRIL, DECEMBER

  od 1298 €

  12 dnevno potovanje v Maroko - Kraljeva mesta in mesta nasprotij na tradicionalno bogatem severu Afrike – Izkušnja med Berberi - Preko Atlasa in številnih oaz do puščave Erg Chebbi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra in kralj Atlasa, Jebel Tubkal (4165m) – Plavanje v Atlantskem oceanu – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci - Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka – Polna storitev LIFETREK.


  APRIL, JUNIJ, OKTOBER

  od 1198 €

  Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marakeš – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


  NOVO LETO

  od 1298 €

  Maroko potovanje za Novo leto - najdaljša noč na rdečem pesku, pod širnim obzorjem – Kraljevska mesta in mesta nasprotij – Med nomadsko ljudstvo Berberi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka ob sproščenem in strokovnem vodstvu – Polna storitev LIFETREK.


  Rezerviraj in odpotuj

  Jordanija za družine

  04.02.2023 - 11.02.2023
  28.10.2023 - 04.11.2023


  Cena od:

  1298 € 1198 €