Jordanija za družine

28.10.2023 - 04.11.2023
30.12.2023 - 06.01.2024
17.02.2024 - 24.02.2024
27.04.2024 - 04.05.2024

Trajanje programa:

8 DNI

Cena od:

1298 € 1198 €
Jordanija za družine
Jordanija za družine

Jordanija za družine

jordanija

Jordanija za družine

28.10.2023 - 04.11.2023

30.12.2023 - 06.01.2024

17.02.2024 - 24.02.2024

27.04.2024 - 04.05.2024


Cena od:

1298 € 1198 €


Jordanija za družine

Jordanija med počitnicami

8 dni potovanja – puščava Wadi Rum – skrivnosti starodavnega kraljestva Nabatejcev – spanje v šotorih v družbi beduinov – ježa kamel in skalolazenje v puščavi – Mrtvo in Rdeče morje

Jordanija

Hašemitska kraljevina Jordanija je obmorska država na Bližnjem vzhodu; na severu meji na Sirijo, na severovzodu na Irak, na jugu in vzhodu na Savdsko Arabijo, na zahodu na Izrael in Zahodni breg reke Jordan, kjer meji tudi na Mrtvo morje, z dostopom do Rdečega morja v Akabskem zalivu. Njen relief je ujet med kanjone rek in prekrit s sipinami. Rastlinska in živalska raznolikost je kljub majhni relativni višinski razliki velika. Mnogo je endemov. Dežela polna nasprotij in drugačnosti, prežeta z mozaiki vseh obdobij zgodovine, dediščino islama in krščanstva ter beduinsko kulturo. Jordanija je ena najprijaznejših in najbolj slikovitih držav Bližnjega vzhoda.

blank

Jordanija z Lifetrekom

Ker Jordanija ponuja veliko možnosti raziskovanja smo pri Agenciji Lifetrek pripravili še dodatne programe. Programi, ki jih v Jordaniji izvajamo so poleg Treking programa, opis je ta na katerem se trenutno nahajate, tudi popotniški programi. Vsi naši programi v Jordaniji so izredno primerni za družine. Katalog naših programov: Jordanija

blank

Wadi Rum in Petra

Wadi Rum leži 250 km južno od Ammana. Njeno površje spominja na Lunino, pokrito s peskom in posejano s skalnimi stolpi. Puščava, ki je velik zgodovinski muzej prepleten z liki iz Biblije ter dom današnjih prebivalcev polnamodav – Beduinov.

blank

Vsi odhodi za destinacijo: JORDANIJA

Vrhunci Jordanije z Lifetrekom

V Jordanijo se bomo odpravili na treking v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.

Ali je Jordanija primerna za družine?

Nad programom bodo navdušeni tudi najmlajši. Potovanje po Jordaniji smo pripravili z mislijo na družine. Želja, da otroci spoznajo raznolikost sveta, tradicijo arabskega sveta in zgodovino antičnih civilizacij, lahko uresničimo na enem samem potovanju - na potovanju po Jordaniji. DEžela je izredno varna, otroci pa so sprejeti z odprtimi rokami na vsakem koraku. Garantiramo vam, da se bodo prav lepo vklopili v "našo družino" beduinov in jim bo čas v Jordaniji prehitro minil.

Program: Jordanija za družine

1. DAN
LJUBLJANA – AMMAN
Vožnja proti bližnnjmeu letališču, kjer opravimo vse formalnosti za let proti Jordaniji. Vkrcamo se na let proti Amanu in naša avantura se začne. Prihod v Aman. Prevoz do namestitve in prosti čas za ogled glavnega mesta.
2. DAN
AMMAN – JERASH – AMMAN
Zapeljali se bomo v Jerash, eno izmed najlepše ohranjenih rimskih mest. Jeraš je bilo eno od desetih rimskih mest, znanih kot "Decapolis", ki je do danes ohranilo svoje ulice s stebri, gledališčem, trgom in templji. Ogled mesta Aman je posebno doživetje. Spoznavanje zgodovine enega najzgodnejših naseljenih mest na svetu in zgodbe o ostankih starih civilizacij.
3. DAN
MADABA – MOUNT NEBO – KARAK – MALA PETRA – PETRA
Pot nas pelje proti jugu Jordanije proti znameniti Petri. Naš prvi postanek bo v »mestu mozaikov« – Madabi. Nato se odpeljemo do gore Nebo, po izročilu je iz vrha Mojzes videl obljubljeno deželo. Izročilo pravi, da je na tej gori pokopal Mojzesa sam Bog. Nadaljujemo po kraljevi poti proti Karaku in ostankom križarskega gradu. Cesta nas pripelje naprej do Male Petre, bolj znane kot Sik al-Barid, še enega mesta Nabatejskega kraljestva. Prihod v Petro.
4. DAN
PETRA
Odpravili se bom v strarodavno mesto Petra, prestolnico Nabatejskega kraljestva, izgubljenega celo tisočletje. Mesto leži na na stičišču karavanskih poti preko gora, ki delijo na eni strani starodavno Arabijo in Sirijo ter na drugi Palestino in Egipt. Podrobno raziskujemo prestolnico nekdanjega arabskega nabatejskega cesarstva. Mesto, izklesano v rdečem peščenjaku, pogosto imenovano "Rožnato mesto", je eno od sedmih čudes sveta. Skozi dober kilometer dolgo sotesko pridemo do Kazneha – templja, vklesanega v skalo. Obiščemo zakladnico in se povzpnemo na "visoko mesto žrtvovanja", od koder je fantastičen razgled na to starodavno mesto. Nočitev v hotelu v Petri
5. DAN
PETRA – WADI RUM
Po zajtrku se odpeljemo v Wadi Rum, izjemno jordansko rdečo puščavo, znano po Lawrenceu Arabskemu in kulisi filmov Vojna zvezd, Aladin in Mars. Od tam začnemo naš džip safari. Izlet z džipom je najboljši način za odkrivanje številnih skritih krajev v Wadi Rumu. Da se ne bomo samo vozili, bomo vožnjo popestrili s "foto" postanki. Uživamo v rdečem pesku in se povzpnemo na nekaj čudovitih naravno oblikovanih mostov. Okrepčamo se ob sveže pripravljenem kosilu v puščavi. Odpravimo se v kamp kjer nas popolnoma brez besed pusti neponovljiv sončni zahod. Beduini nam na tradicionalni način pripravijo okusno večerjo (šotor).
6. DAN
WADI RUM – AKABA
Spakiramo stvari in se odpeljemo v mesto na obali Rdečega morja – Aqaba. Možnost organizacije fakultativnega izleta - križarjenje po Rdečem morju s potapljanjem na dah in kosilom na ladji. Prosti čas za polnjenje baterij.
7. DAN
AKABA – MRTVO MORJE
Dan, rezerviran za obisk in kopanje v največji depresiji in najbolj slanem jezeru na svetu. Slanost Mrtvega morja je devetkrat višja od slanosti navadne morske vode, kar je razlog, da se v tej vodi ni mogoče potopiti. Naši koži privoščimo tudi blatno kuro, saj je blato zaradi vsebnosti mineralov, zdravilno. Nastanjeni smo v letovišču na obali jezera.
8. DAN
MRTVO MORJE - AMMAN - LJUBLJANA
Dopoldne po zajtrku je namenjeno zadnjim nakupom pred odhodom domov. Sledi polet iz Ammana in po pristanku na enem izmed bližnjih letališč takojšnji prevoz v Slovenijo.

*Pridržujemo si pravico do spremembe programa Jordanija za družine v kolikor program ni bistveno okrnjen. Prav tako se program Jordanija za družine lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij, namestitvenih kapacitet) in drugih razlogov. Prevoz na rednih linijah (letalski/avtobusni/ladijski) je lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Jordanija za družine

Datum Opomba Cena Akcijska cena
28.10.2023 - 04.11.2023
sobota - sobota
ZADNJA MESTA 1298 € 1198 €*
30.12.2023 - 06.01.2024
sobota - sobota
NOVO LETO 1448 € 1348 €*
17.02.2024 - 24.02.2024
sobota - sobota
1298 € 1198 €*
27.04.2024 - 04.05.2024
sobota - sobota
1298 € 1198 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Jordanija za družine lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  1298 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 1198 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa Jordanija za družine znižamo:
 • 100 € za prijave do 31. oktobra za potovanja v februarju
 • 100 € za prijave do 30. novembra za potovanja v aprilu
 • 100 € za prijave do 31. julija za potovanja v oktobru, novembru in decembru
 • 200 € za otroke do 12 let ob spremstvu dveh odraslih (popust se ne sešteva s tistim za zgodnje prijave

 • Doplačilo v primeru skupine s 6 ali 7 udeleženci 200 €, in 100 € v primeru skupine z 8 ali 9 udeleženci
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 20.

CENA VKLJUČUJE

 • letalske karte v Jordanijo
 • do 10 kg “čekirane” prtljage in manjši kos ročne prtljage do 10 kg
 • prevoz na letališče iz Ljubljane
 • vse letališke pristojbine
 • lokalno vodenje na trekingu in pri ogledu znamenitosti
 • najem vozil, stroške bencina, cestnin in parkirnin**
 • spanje v šotorih 1x, in hotelih oz. penzionih (6x)
 • vstopnino na področje Petre
 • vse storitve v puščavi Wadi Rum
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • organizacijo in slovensko spremstvo na poti
 • POLNI penzion v času bivanja v puščavi Wadi Rum (1x)
 • vstopni vizum za Jordanijo in vse izstopne takse
 • Jordan pass za vstopnine v Wadi Rum, Petro, Jerash (v vrednosti 100 €)
 • DDV

*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Jordanija za družine so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

** v kolikor bo za izvedbo programa potrebnih več vozil, presotala vozila vozijo udeleženci sami. V kolikor na potovanju ne želite voziti nam to sporočite ob prijavi.
Program se lahko spremeni tudi v primeru drugačnih letov - let v Akabo, ali pa spremenimo vrstni red po dnevih. Program zaradi zamenjave ni nič okrnjen.

CENA NE VKLJUČUJE

 • stroškov osebne opreme
 • morebitnih dodatnih aktivnosti izven programa
 • hrane (z izjemo puščave Wadi Rum)
 • pijače
 • vstopnin, ki jih Jordan pass ne vključuje
 • osebne opreme
 • zavarovanja za tujino (obvezno)
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • program: Jordanija za družine ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

POPUSTI

 • 100 € za prijave do 31. oktobra za potovanja v februarju
 • 100 € za prijave do 30. novembra za potovanja v aprilu
 • 100 € za prijave do 31. julija za potovanja v oktobru, novembru in decembru
 • 200 € za otroke do 12 let ob spremstvu dveh odraslih (popust se ne sešteva s tistim za zgodnje prijave

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 90 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 165 €
 • paket fleksibilnost: 155 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 € €
 • obvezno doplačilo za nevoznika 90 € (število mest je omejeno)
 • obvezno doplačilo v novoletnem terminu 150 €
 • Pomembne informacije

 • ker želimo biti na poti zelo prilagodljivi, bomo najeli kombije ali pa kar zmogljiva terenska vozila. V kolikor bo za izvedbo programa potrebnih več vozil, vas bomo prosili, če boste lahko prevozili kak odsek, saj lahko naša ekipa naenkrat vozi samo eno vozilo. V kolikor na potovanju ne želite voziti nam prosim javite.

 • Ob prijavi na program Jordanija za družine potnik poravna operativne stroške v višini 400 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Jordanija za družine veljajo za prijave do 20 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Jordanijo potrebujejo vizum. Za vizum se lahko zaprosi na Generalnem konzulatu hašemitske kraljevine Jordanije v Ljubljani ali ob prihodu na letališču v Amanu. Potni list mora biti veljaven vsaj 6 mesecev od predvidenega povratka.

  Galerija: Jordanija za družine

  Vsi odhodi: jordanija

  Datum Program Cena Akcijska cena
  30.09.2023 - 07.10.2023
  ZAGOTOVLJENO
  Jordanija treking in potovanje - treking po sledeh Lawrenca Arabskega | Treking potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  08.10.2023 - 15.10.2023
  Jordanija za popotnike - potovanje po kraljestvu nabetejcev | Potovanje
  nedelja - nedelja
  1298 € 1198 €*
  28.10.2023 - 04.11.2023
  ZADNJA MESTA
  Jordanija za družine - potovanje v družinskem krogu med jordanskimi beduini | Družinsko potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  19.11.2023 - 26.11.2023
  Jordanija za popotnike - potovanje po kraljestvu nabetejcev | Potovanje
  nedelja - nedelja
  1298 € 1198 €*
  09.12.2023 - 16.12.2023
  Jordanija treking in potovanje - treking po sledeh Lawrenca Arabskega | Treking potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  30.12.2023 - 06.01.2024
  Jordanija za novo leto - pričakajte novo leto v stilu Indiane Jonesa | Potovanje
  sobota - sobota
  1448 € 1348 €*
  30.12.2023 - 06.01.2024
  NOVO LETO
  Jordanija za družine - potovanje v družinskem krogu med jordanskimi beduini | Družinsko potovanje
  sobota - sobota
  1448 € 1348 €*
  17.02.2024 - 24.02.2024
  Jordanija za družine - potovanje v družinskem krogu med jordanskimi beduini | Družinsko potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  24.02.2024 - 02.03.2024
  Jordanija treking in potovanje - treking po sledeh Lawrenca Arabskega | Treking potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  03.03.2024 - 10.03.2024
  Jordanija za popotnike - potovanje po kraljestvu nabetejcev | Potovanje
  nedelja - nedelja
  1298 € 1198 €*
  06.04.2024 - 13.04.2024
  Jordanija treking in potovanje - treking po sledeh Lawrenca Arabskega | Treking potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  27.04.2024 - 04.05.2024
  Jordanija za popotnike - potovanje po kraljestvu nabetejcev | Potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  27.04.2024 - 04.05.2024
  Jordanija za družine - potovanje v družinskem krogu med jordanskimi beduini | Družinsko potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*
  11.05.2024 - 18.05.2024
  Jordanija treking in potovanje - treking po sledeh Lawrenca Arabskega | Treking potovanje
  sobota - sobota
  1298 € 1198 €*

  *akcijska cena je odvisna od časa prijave in morda ni več aktualna

  blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Jordanija za družine

  28.10.2023 - 04.11.2023
  30.12.2023 - 06.01.2024
  17.02.2024 - 24.02.2024
  27.04.2024 - 04.05.2024

  Trajanje programa:

  8 DNI

  Cena od:

  1298 € 1198 €

  Morda vas zanima tudi:

  NOVEMBER, FEBRUAR, APRIL

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  Družinsko potovanje

  Jordanija za družine

  POČITNICE

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  NOVO LETO

  od 1448 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na novoletno potovanje in v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  FEBRUAR, DECEMBER

  od


  FEBRUAR, JUNIJ, NOVEMBER

  od 1298 €

  V Jordanijo se bomo odpravili na treking v eno najlepših puščav sveta – Wadi Rum. Puščavska pustolovščina v arabskem svetu nas bo navdihnila z raznolikostjo, vse skupaj pa bomo okronali s starodavnim kraljestvom Petra. Na poti bomo med drugim ”okusili” čar Mrtvega in Rdečega morja. Povedano v enem stavku: doživetje najlepše puščave z nomadskim življenjem in pestro arabsko kulturo.


  FEBRUAR, APRIL, DECEMBER

  od 1298 €

  12 dnevno potovanje v Maroko - Kraljeva mesta in mesta nasprotij na tradicionalno bogatem severu Afrike – Izkušnja med Berberi - Preko Atlasa in številnih oaz do puščave Erg Chebbi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra in kralj Atlasa, Jebel Tubkal (4165m) – Plavanje v Atlantskem oceanu – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci - Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka – Polna storitev LIFETREK.


  APRIL, JUNIJ, OKTOBER

  od 1198 €

  Treking potovanje po deželi iz Tisoč in ene noči - Maroko treking – Živahna trgovska vasica Imlil in čarobni Marakeš – 5 dnevni treking v pogorju Atlasa: prelazi Tamatert, sedla Likemet, Quouraine, Quanoums – Jezero Sidi Ifni in najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal – Čudoviti odmaknjeni kraji in družba prijaznih Berberov – spanje v kočah in šotorih – Nepozabno doživetje.


  NOVO LETO

  od 1298 €

  Maroko potovanje za Novo leto - najdaljša noč na rdečem pesku, pod širnim obzorjem – Kraljevska mesta in mesta nasprotij – Med nomadsko ljudstvo Berberi – S kamelami po puščavskih sipinah – Kanjon Todra – Nešteti bazarji in trgovanje z iznajdljivimi trgovci – Pustolovsko in aktivno doživetje Maroka ob sproščenem in strokovnem vodstvu – Polna storitev LIFETREK.


  Brezskrbna rezervacija programa Jordanija za družine

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Jordanija za družine

  28.10.2023 - 04.11.2023
  30.12.2023 - 06.01.2024
  17.02.2024 - 24.02.2024
  27.04.2024 - 04.05.2024


  Cena od:

  1298 € 1198 €