Lifetrek >> Trekingi >> Kolumbija

Kolumbija | Iskanje izgubljenega mesta

Kolumbija z Lifetrekom. Potovanje v deželo najboljše kave - uživanje na čudovitih plažah karibskega morja - treking do izgubljenega mesta

Kolumbija

01.12.2023 - 17.12.2023
16.02.2024 - 03.03.2024

Trajanje programa:

17 DNI

Cena od:

2648 €
kolumbija
kolumbija

Kolumbija

01.12.2023 - 17.12.2023

16.02.2024 - 03.03.2024


Cena od:

2648 €


Kolumbija - iskanje Izgubljenega mesta Ciudad Perdida

Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena, Medellin in ostala urbana naselja Kolumbije – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju in tudi ležerno poležavanje na peščenih plažah – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike – varno raziskovanje Kolumbije

Kolumbija

Kolumbija je edinstvena država južne Amerike in prav tako je edinstveno potovanje po tej izredno navdušojoči in prijetni državi. Zaenkrat je Kolumbija še ena tistih redkih držav, ki jo ni zajel in preplavil val turistov. In na našo skupno srečo je to trenutna prednost, ki jo je potrebno pač izkoristi; kajti Kolumbija nam ponudi izredno raznolikost, prijazne ljudi, enkratno naravo, indijanska plemena, prečudovito karbsko obalo in seveda, Izgubljeno mesto, ki ga lahko brez sramu primerjamo s precej bolj popularnim perujskim biserom Machu Picchu.
Kolumbija - Bogota

Izgubljeno mesto - Ciudad Perdida

V predkolumbijski dobi sta bili območji Sierra Nevada de Santa Marta in karibska obala dom raznih indijanskih plemen. Za najbolj razvito in napredno pleme Tayrona se predvideva, da so bili v tistem času najnaprednejša civilizacija tega območja. Do današnjih dni so se ohranila njihova kamnita bivališča, ki ji jih tvorijo kamnite terase, znotraj njih pa so obstajala naselja lesenih koč, v katerih so živeli. Zanimivo je, da so obstoj mesta Kolumbijci odkrili šele leta 1975; po dolgotrajnem krčenju džungle so odkrili in restavrirali okoli 300 kamnitih blokov, ki so medsebojno povezani s kamnitimi cestami. Predvideva se, da je bilo to glavno mesto plemena Tayrona.
Kolumbija - Ciudad Perdido

Kolumbija z agencijo Lifetrek

Naše potovanje v Kolumbiji je doživetja glavnega mesta – Bogote - in ostalih izredno prijetnih urbanih naselij, še posebej Cartagene, ki je res nekaj posebnega in kjer najdemo prijazne domačine in veliko zabave. Prav tako pa bomo spoznali indijance na področju Sierre Nevade, kamor bomo odšli iskat Izgubljeno mesto. K vsemu temu bomo dodali še raziskovanje obale Karibskega morja, kjer se bo na sporedu sproščanje in ”konzumiranje” najlepših prostodušnih trenutkov. Kolumbija, vabi v vsej svoji barvitosti in posebnosti.
Kolumbija - Playa Blanco

Varnost v Kolumbiji

Pomembna beseda: Kolumbija je danes varna država in primerna za potovanje. Cartagena je na spisku najbolj zaželjenih mest in potrebnih ogleda po izboru vodnikov Lonely Planet. Prav tako iz istoimenske knjige; ”Colombia is the next big think in South America” (Kolumbija je naslednja velika destinacija vredna obiska v Južni Ameriki). Skratka, za potovanje v Kolumbiji ni nobenih zadržkov in preteklo mafijsko – mamilarsko odobje, ki je očrnilo to prijetno državo, počasi izginja v pozabo.

Program: Kolumbija

1. DAN:

Ljubljana – Madrid - Bogota

Odhod iz Ljubljane proti letališču v naši bližini, ter let preko Madrida v Bogoto kamor bomo prispeli v večernih urah. Prevoz do hotela in nočitev.

2. DAN:

Bogota

Po zajtrku se bomo podali na ogled romantičnega starega dela mesta La Candelaria, trga Plaza Bolivar ter znamenitega muzeja zlata Museo del Oro (v njem je več kot 34000 zlatih predmetov iz obdobja pred špansko kolonizacijo). V nadaljevanju se bomo povzpeli na Cerro de Monserrate (3160 m) od koder je prečudovit razgled na mesto ter prav tako na džunglo z druge strani. Povratek v hotel in prosto popoldne.

3. DAN:

Bogota - Cartagena

Zajtrk in prevoz na letališče. Sledi polet na sever in sicer v Cartageno; celo mesto je en sam „muzej“ pod zaščito UNESCA zgrajen v španskem kolonialnem stilu z lego ob turkiznem Karibskem morju. Po transferju v hotel sledi ogled starega mestnega jedra, ki leži znotraj veličastnega obzidja. Pozno popoldan si bomo ogledali še staro špansko trdnjavo Castillo de San Felipe de Barajas iz 17. stoletja. Na večerjo se bomo podali v eno od lokalnih rastavracij, potem pa se bomo zaužili zabave in plesa ob ritmih Cumbije (kolumbijsko karibska glasba) v lokalnem baru.

4. DAN:

Fakultativni izlet: Islas del Rosario in Playa Blanca

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet z ladjico do arhipelaga Islas del Rosario (35 kilometrov jugozahodno od Cartagene). Arhipelag sestavlja 27 malih otočkov, obkroženih s koralnimi grebeni, turkiznim morjem in peščenimi plažami. Kosilo bomo imeli kar na ladjici. Po ogledih in kopanju v območju arhipelaga bomo nadaljevali pot do ene od najlepših plaž Cartagene - Playa Blanca. Prosto za kopanje in sončenje. V poznih popoldanskih urah sledi povratek v Cratageno. Prost večer in zabava v mestu. V ceni fakultativnega izleta je všteto tudi kosilo.

4. DAN:

Cartagena - Vulkan De Lodo El Totumo - Santa Marta - Taganga

Po zajtrku se bomo odpeljali do vulkanskega območja (Volcan de Lodo El Totumo), ki leži 50 kilometrov severno od Cartagene. Vulkan je zares nekaj posebnega in ob pogledu nanj ti tudi zastane dih. Tukaj se bomo med drugim kopali v živem blatu.
Pot nas bo vodila naprej proti vzhodu, na drugi del naše ture: naše največje kolumbijske avanture. Do Tagange bomo potrebovali nekaj več kot pet ur vožnje. Taganga je slikovita ribiška vasica v uvali, ki je obkrožena s slikovitimi pogozdenimi hribi, in prav ta gorat del bo naš dom naslednjih nekaj dni. Ob prihodu se bomo namestitili v apartmaje in v kolikor nam bo čas dopuščal bomo odšli na sprehod.

5. DAN:

Taganga

Prost dan za počitek in pripravo za treking. Pravzaprav se bomo osredotočili na odhod v džunglo, kjer bomo preživeli pet dni s ciljem, da se prebijemo do Izgubljenega mesta – Ciudad Perdida, ki je skrit globoko v tropskih gozdovih. Popoldne bomo izkoristili za obisk plaže Playa Grande, kjer se bomo dodobra naplavali in prevetrili.

6. DAN:

Ciudad Perdida – Treking (prvi dan)

Tega dne sledi jutranji prevoz do začetne točke naše večdnevne ture v podnožje Sierra Nevada de Santa Marta in piknik pred „zadnjim“ pogledom na asfaltirano ulico. Nadaljevali bomo peš (tri do štiri ure hoje) do prvega kampa, kjer bomo tudi prenočili. Prizori, ki jih bomo videvali v naslednjih dneh so predvsem; nedotaknjena narava, razgibano zeleno gorovje, kristalno čiste reke, slapovi, zaraščena džungla, indijanske vasi in domačini indijanci. Večerja in nočitev v popularnih hamacih (mreže za spanje zaščitene z mrežami proti komarjem).

7. DAN:

Ciudad Perdida – Treking (drugi dan)

Po zajtrku bomo zapustili idilični kamp in nadaljevali z našo potjo do našega naslednjega kampa. Sledi kosilo in kopanje v reki z dodatkom uživanja v lepotah narave. Večerja v kampu in druženje pozno v noč. Nočitev v mrežah za spanje v hamaci.

8. DAN:

Ciudad Perdida – Treking (tretji dan)

Po zajtrku sledi nadaljevanje trekinga in čaka nas najbolj pričakovani del – prihod do Izgubljenega mesta. Ta dan je tudi fizično najzahtevnejši (tudi do 7 ur hoje), ampak tudi najpestrejši glede občutkov. Kar devetkrat bomo prečkali isto reko, pri zadnjem prečkanju pa nas bodo čakala številne stopnice, ki vodijo do Izgubljenega mesta. Prihod v popolnoma osamljeno Izgubljeno mesto, lifetrekove majhne skupine ob tem ponujajo prav posebno doživetje. Mesto nam bo na voljo za raziskovanje, vsrkavanje energije, fotografiranje in čisto zares, ta dan bomo tam sami ali eni redkih. Kosilo v kampu ter obisk bližnje indijanske vasi. Večerja, nočitev v kampu.

9. DAN:

Ciudad Perdida – Treking (četrti dan)

Po zajtrku sledi še jutranji ogled Izgubljenega mesta, nato si bomo izborili prosto za dodatne izkušnje in priprave na naš povratek v kamp, kjer smo prenočevali drugi dan trekinga. Kosilo in večerja v kampu, kopanje v reki, počitek in predvsem obujanje izkušnje Izgubljenega mesta… Nočitev v mrežah.

10. DAN:

Ciudad Perdida – Treking (peti dan) - Taganga

Po zajtrku se bomo spustili do začetne točke trekinga, kjer si bomo privoščili piknik. Sledi transfer do naše prekrasne Tagange, kamor bomo prispeli v večernih urah.

11. DAN:

Taganga – Santa Marta

Po jutranji kavici in zajtrku sledi odhod v Santa Marto, kjer se bomo podali na kratak ogled mesta in nakup spominkov. Popoldanski ogled hacijende Quinta de San Pedro Alejandrino, kjer je Simon Bolivar preživel zadnje dni svojega življenja. Zvečer prosto za počitek in uživanje.

12. DAN:

Taganga – Nacionalni park Tayrona

Jutranji prevoz do najpopularnejšega nacionalnega parka ob Karibskem morju - Tayrone. Uživanje v opazovanju ali tudi občutenju velikih valovih, sprehod po dolgih peščenih plažah in preprosto doživetje resnično lepe obale. Večerja in nočitev v bungalovih.

13. DAN:

Nacionalni park Tayrona – Pueblito - Medellin

Dopoldan se bomo podali do zgodovinskega mesteca Indijancev plemena Tayrona - Pueblito („mini“ Izgubljeno mesto do koder bomo potrebovali dve uri hoje). Prosto popoldne za kopanje in sončenje na plaži. Sledi prevoz na letališče kjer se vkrcamo na let do Medellina.

14. DAN:

Medellin

Jutranji prihod v mesto večne pomladi, sledi namestitev in ogled mesta s Plazo Botero, Antioqija muzejom, Pueblitom Paisa. Popoldne gremo v eno izmed revnih četrti San Javier, kjer si bomo ogledali slavno Comuno 13 ter izvedeli več o njeni zgodovini.

15. DAN:

Fakultativni izlet: Piedra El Penol in Guatape

Jutranja vožnja do replike nekdajnega mesta Guatape, ki so ga zaradi jezu poplavili. S čolnom se bomo vozili po območju nekdanjega mesta in si ogledali posesti Pabla Escobarja. Nadaljujemo do vznožja monolita Piedra El Penol, na katerega se bomo vzpeli po 750-ih stopnicah. Na vrhu nas čaka neverjetni razgled nad mnogimi zalivi. Izlet nadaljujemo do sedajnega mesta Guatapa, katero je eno izmed 10. najbolj pisanih mestec na svetu. V ceni fakultativnega izleta je všteto tudi kosilo.

16. in 17. DAN:

Medellin – Madrid - Ljubljana

Povratek preko Madrida na letališče v naši bližini, ter takojšnji prevoz v Ljubljano.

*Program Kolumbija se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Kolumbija

Datum Opomba Cena Akcijska cena
01.12.2023 - 17.12.2023 2648 € 2648 €*
16.02.2024 - 03.03.2024 €*
 • Redna cena potovanja:
  2648 €
 • Doplačilo v primeru manjše skupine 5 ali 6 prijavljenih znaša 200 €; v primeru 7 prijavljenih znaša doplačilo 125 € in v primeru 8 ali 9 prijavljenih znaša doplačilo 75 €.
 • Najmanjše število udeležencev je 6, največje število udeležencev pa 18

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalske karte Evropa - Bogota in Medellin - Evropa
 • notranji let Bogota - Cartagena
 • notranji let Santa Marta - Medellin*
 • vse letališke pristojbine
 • vse potrebne prevoze po programu
 • prevoz na letališče iz Ljubljane
 • vstopnine v narodne parke
 • namestitev v popotniških hotelih, penzionih, bungalovih in visečih mrežah/šotorih na trekingu
 • vse storitve in obroke v času trekinga (4X zajtrk, kosilo in večerja)
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • organizacijo in slovensko spremstvo na poti
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • fakultativnega izleta: Islas del Rosario in Playa Blanca
 • fakultativnega izleta: 60 € Guetape in El Penol
 • hrane in pijače na celotnem potovanju
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • vstopnin v muzeje
 • ničesar, kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 180 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 315 €
 • paket fleksibilnost: 320 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: samo v mestih - 400 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • fakultativni izlet: 70 € Islas del Rosario in Playa Blanca
 • fakultativni izlet: 50 € Guatape in El Penol


 • Popusti:
  Ob prijavi na program Kolumbija potnik poravna operativne stroške v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Kolumbija veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Kolumbijo vizuma ne potrebujejo.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Treking do Izgubljenega mesta

  Edini način, da se doživi Izgubljeno mesto je hoja do Sierra Nevade v manjših organiziranih skupinah z lokalnim vodnikom (individualni ogled je nemogoč). Do samega mesta vodi več utrjenih poti, ki vodijo skozi nekaj indijanskih vasi, kjer bomo na našem trekingu izkusili življenje indijanskih plemen. Slednji fizično ni zahteven in naporen; v povprečju se dnevno hodi od štiri do pet ur v lahkotnejšem tempu. Klima je na področju Izgubljenega mesta ugodna – tropska, z možnimi krajšimi nalivi in prijetnimi temperaturami. Izgubljeno mesto se nahaja na nadmorski višini okrog 1000 metrov.

  Podaljšek: dolina Cocora z najvišjimi palmami na svetu

  15. DAN:

  Medellin – Salento

  Po zajtrku vožnja do prikupnega mesteca Salento, ki leži v regije kave. Tako se po kosilu odpravimo na eno izmed plantaž kave, kjer nam bodo razkazali posest in prikazali postopek pridelave kave.

  16. DAN:

  SALENTO

  Zgodaj zjutraj se odpravimo do glavnega trga, kjer se bomo s terenskimi vozili Willys odpeljali po dolini Cocora. Podali se bomo na 5 urni treking med najvišje palme sveta, se ustavili na vroči čokoladi s sirom in na finci (kmetiji) Acaime občudovali kolibrije. Povratek v Salento.

  17.DAN:

  SALENTO - MEDELLIN

  Jutranji odhod iz Salenta s foto postanki ter prihod v Medellin v popoldanskih urah. Če bomo pri močeh, zvečer skočimo še na tečaj salse.

  18. DAN:

  MEDELLIN – LJUBLJANA

  Po zajtrku odhod na letališče in polet na bližnji letališče. Po pristanku sledi takojšnji prevoz v Ljubljano.

  Kolumbija

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  01.12.2023 - 17.12.2023 2648 € 2648 €*
  16.02.2024 - 03.03.2024 €*

  **Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (2648 €) znižamo:  Kolumbija s turistično agencijo Lifetrek

  Naše potovanje v Kolumbiji je doživetja glavnega mesta – Bogote - in ostalih izredno prijetnih urbanih naselij, še posebej Cartagene, ki je res nekaj posebnega in kjer najdemo prijazne domačine in veliko zabave. Prav tako pa bomo spoznali indijance na področju Sierre Nevade, kamor bomo odšli iskat Izgubljeno mesto. K vsemu temu bomo dodali še raziskovanje obale Karibskega morja, kjer se bo na sporedu sproščanje in ”konzumiranje” najlepših prostodušnih trenutkov. Kolumbija, vabi v vsej svoji barvitosti in posebnosti.

  Brezskrbna rezervacija programa Kolumbija

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Kolumbija

  01.12.2023 - 17.12.2023
  16.02.2024 - 03.03.2024

  Trajanje programa:

  17 DNI

  Cena od:

  2648 €

  Država:

  kolumbija

  Morda vas zanima tudi:

  Potovanje s trekingom

  Kolumbija

  MAREC

  od 2648 €

  Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena in Medellin – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike


  JANUAR, FEBRUAR

  od 3998 €

  Potovanje v Ekvador z obiskom Galapaškega otočja – aktivno odkrivanje ene najbolj pestrih držav Južne Amerike – vzpon na najvišji delujoči vulkan na svetu: Cotopaxi – ogled izredno pisane Andske tržnice v mestu Otavalo – rafting in vožnja s kanuji po reki Pastaza v porečju Amazonke – spoznavanje rastlin in živali džungle


  Treking potovanje

  Patagonija in Ognjena zemlja

  FEBRUAR/MAREC

  od 4398 €

  Ognjena zemlja in Patagonija sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Južne Amerike. Argentina in Čile nas pričakujeta.


  Potovanje

  Potovanje Peru

  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 2298 €

  15 dnevno potovanje v Peru – Skrivnostno inkovsko mesto Machu Picchu – Nekdanja inkovska prestolnica Cusco - Tacna in belo mesto Arequipa – najgloblji kanjon na svetu – lame, alpake, kondorji – skrivnostne slike v Nasci – Tihi ocean in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini – Perujska prestolnica Lima in inkovsko zlato.


  Potovanje

  Srednja Amerika

  NOVEMBER

  od 3098 €

  Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva in Kostarika: nepozabno potovanje v Srednjo Ameriko 20 dnevno potovanje po Srednji Ameriki - Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika in to v enem zamahu – Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti petih srednjeameriških držav – Ognjeniki popolnih oblik in velikih razsežnosti – Prvobitni deževni gozd – Nasadi kavovcev in bananovcev – Tihomorska obala in veliko morskih užitkov - Nepozabno doživetje ob vodstvu slovenskega vodnika - Polna storitev LIFETREK.


  MAREC, OKTOBER

  od 3098 €

  Potovanje Mehika: 18 dnevno odkrivanje neprecenljivih znamenitosti srednjeameriških dežel Po poteh Majev, ki so razburkali svet s svojimi prerokbami - Enkratno in celovito doživetje z Janezom Pretnarjem. Potovanje v Mehiko, Gvatemalo, Honduras in Belize


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 3698 €

  Nepozabna avantura v deželi Inkov. Ogled mističnega Machu Picchuja, prelet petroglifov v Nasci, doživetje puščave Salar de Uyuni… Z Lifetrekom na dogodivščino Peru, Bolivija in Čile.


  JUNIJ, AVGUST

  od 2448 €

  Treking Peru: aktivno potovanje v čudovitem delu južnoameriške države Peru. Andska kultura, kulinarika, arhitekrura, narava in zares nepozaben treking. Treking Patagonija, treking Anapurna, treking Himalaja in treking Huayhuash so najbolj znameniti trekingi tega sveta, agencija Lifetrek pa vas popelje prav na vsakega!


  Rezerviraj in odpotuj

  Kolumbija

  01.12.2023 - 17.12.2023
  16.02.2024 - 03.03.2024


  Cena od:

  2648 €