Kolumbija | Iskanje izgubljenega mesta

Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena in Medellin – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike

Lifetrek >> Trekingi >> Kolumbija
blank blank

Kolumbija

28.11.2024 - 15.12.2024
13.03.2025 - 30.03.2025

Trajanje programa:

18 DNI

Cena od:

2848 €

Kolumbija

28.11.2024 - 15.12.2024

13.03.2025 - 30.03.2025


Cena od:

2848 €


Kolumbija

Kolumbija je edinstvena država južne Amerike in prav tako je edinstveno potovanje po tej izredno navdušojoči in prijetni državi. Zaenkrat je Kolumbija še ena tistih redkih držav, ki jo ni zajel in preplavil val turistov. In na našo skupno srečo je to trenutna prednost, ki jo je potrebno pač izkoristi; kajti Kolumbija nam ponudi izredno raznolikost, prijazne ljudi, enkratno naravo, indijanska plemena, prečudovito karbsko obalo in seveda, Izgubljeno mesto, ki ga lahko brez sramu primerjamo s precej bolj popularnim perujskim biserom Machu Picchu.

blank

Izgubljeno mesto - Ciudad Perdida

V predkolumbijski dobi sta bili območji Sierra Nevada de Santa Marta in karibska obala dom raznih indijanskih plemen. Za najbolj razvito in napredno pleme Tayrona se predvideva, da so bili v tistem času najnaprednejša civilizacija tega območja. Do današnjih dni so se ohranila njihova kamnita bivališča, ki ji jih tvorijo kamnite terase, znotraj njih pa so obstajala naselja lesenih koč, v katerih so živeli. Zanimivo je, da so obstoj mesta Kolumbijci odkrili šele leta 1975; po dolgotrajnem krčenju džungle so odkrili in restavrirali okoli 300 kamnitih blokov, ki so medsebojno povezani s kamnitimi cestami. Predvideva se, da je bilo to glavno mesto plemena Tayrona.

blank

Vsi odhodi za destinacijo: KOLUMBIJA

Kolumbija z Lifetrekom

Naše potovanje v Kolumbiji je doživetja glavnega mesta – Bogote - in ostalih izredno prijetnih urbanih naselij, še posebej Cartagene, ki je res nekaj posebnega in kjer najdemo prijazne domačine in veliko zabave. Prav tako pa bomo spoznali indijance na področju Sierre Nevade, kamor bomo odšli iskat Izgubljeno mesto. K vsemu temu bomo dodali še raziskovanje obale Karibskega morja, kjer se bo na sporedu sproščanje in ”konzumiranje” najlepših prostodušnih trenutkov. Kolumbija, vabi v vsej svoji barvitosti in posebnosti.

Treking do Izgubljenega mesta

Edini način, da se doživi Izgubljeno mesto je hoja do Sierra Nevade v manjših organiziranih skupinah z lokalnim vodnikom (individualni ogled je nemogoč). Do samega mesta vodi več utrjenih poti, ki vodijo skozi nekaj indijanskih vasi, kjer bomo na našem trekingu izkusili življenje indijanskih plemen. Slednji fizično ni zahteven in naporen; v povprečju se dnevno hodi od štiri do pet ur v lahkotnejšem tempu. Klima je na področju Izgubljenega mesta ugodna – tropska, z možnimi krajšimi nalivi in prijetnimi temperaturami. Izgubljeno mesto se nahaja na nadmorski višini okrog 1000 metrov.

Varnost v Kolumbiji

Pomembna beseda: Kolumbija je danes varna država in primerna za potovanje. Cartagena je na spisku najbolj zaželjenih mest in potrebnih ogleda po izboru vodnikov Lonely Planet. Prav tako iz istoimenske knjige; ”Colombia is the next big think in South America” (Kolumbija je naslednja velika destinacija vredna obiska v Južni Ameriki). Skratka, za potovanje v Kolumbiji ni nobenih zadržkov in preteklo mafijsko – mamilarsko odobje, ki je očrnilo to prijetno državo, počasi izginja v pozabo.

Program: Kolumbija

Kolumbija | Iskanje izgubljenega mesta

Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena in Medellin – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike

Lifetrek >> Trekingi >> Kolumbija
blank blank

Cena: Kolumbija

Datum Opomba Cena Akcijska cena
28.11.2024 - 15.12.2024
četrtek - nedelja
2648 € 2648 €*
13.03.2025 - 30.03.2025
četrtek - nedelja
2648 € 2648 €*
POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine in planinska društva: program Kolumbija lahko pripravimo tudi za zaključene družbe z vsaj 6 udeleženci v poljubnih terminih. Program popolnoma prilagodimo vaši skupini. Kontaktirajte nas ali oddajte povpraševanje in vam pripravimo ponudbo za skupine.
 • Redna cena potovanja:
  2848 €

 • Doplačilo v primeru manjše skupine 5 ali 6 prijavljenih znaša 200 €; v primeru 7 prijavljenih znaša doplačilo 125 € in v primeru 8 ali 9 prijavljenih znaša doplačilo 75 €.
 • Najmanjše število udeležencev je 6, največje število udeležencev pa 18

CENA VKLJUČUJE

 • letalske karte Evropa - Bogota in Medellin - Evropa
 • notranji let Bogota - Cartagena
 • notranji let Santa Marta - Medellin*
 • vse letališke pristojbine
 • vse potrebne prevoze po programu
 • prevoz na letališče iz Ljubljane
 • namestitev v popotniških hotelih, penzionih, bungalovih in visečih mrežah/šotorih na trekingu
 • vse storitve in obroke v času trekinga (4X zajtrk, kosilo in večerja)
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • organizacijo in slovensko spremstvo na poti
 • DDV
*Povezave (letalske/ladijske/avtobusne) pri programu: Kolumbija so lahko izbrane tudi drugače. V kolikor odhod ni iz Brnika je v ceno vključen tudi prevoz iz zbirnega mesta v Ljubljani.

CENA NE VKLJUČUJE

 • fakultativnega izleta: Islas del Rosario in Playa Blanca
 • fakultativnega izleta: 60 € Guetape in El Penol
 • hrane in pijače na celotnem potovanju
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • vstopnin v narodne parke in v muzeje
 • ničesar, kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • program: Kolumbija ne vključuje ničesar, kar ni navedeno pod vključeno

DOPLAČILA

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 240 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 400 €
 • paket fleksibilnost: 500 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: samo v mestih - 400 €
 • fakultativni izlet: 70 € Islas del Rosario in Playa Blanca
 • fakultativni izlet: 60 € Guatape in El Penol
 • Pomembne informacije

  Odhod se lahko zamakne za +/- 3 dni. Točen datum odhoda sporočimo 45 dni pred odhodom.

  Ob prijavi na program Kolumbija potnik poravna operativne stroške v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Kolumbija veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Kolumbijo vizuma ne potrebujejo.

  Blog zapisi: Kolumbija

  Ni objav za prikaz.

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Kolumbija

  28.11.2024 - 15.12.2024
  13.03.2025 - 30.03.2025

  Trajanje programa:

  18 DNI

  Cena od:

  2848 €

  Morda vas zanima tudi:

  JANUAR, FEBRUAR

  od 3998 €

  Ekvador in Galapagos: potovanje in aktivno odkrivanje ene najbolj pestrih držav Južne Amerike – vzpon na najvišji delujoči vulkan na svetu: Cotopaxi – ogled izredno pisane Andske tržnice v mestu Otavalo – rafting in vožnja s kanuji po reki Pastaza v porečju Amazonke – spoznavanje rastlin in živali džungle. In otočje, ki ne potrebuje nobene predstavitve: Galapagos


  Treking potovanje

  Patagonija in Ognjena zemlja

  FEBRUAR/MAREC

  od 4398 €

  Patagonija in Ognjena zemlja sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Južne Amerike. Argentina in Čile nas pričakujeta.


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 2698 €

  15 dnevno potovanje v Peru – Skrivnostno inkovsko mesto Machu Picchu – Nekdanja inkovska prestolnica Cusco - Nasca in belo mesto Arequipa – najgloblji kanjon na svetu – lame, alpake, kondorji – skrivnostne slike v Nasci – Tihi ocean in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini – Perujska prestolnica Lima in inkovsko zlato.


  Potovanje

  Srednja Amerika

  NOVEMBER

  od 3098 €

  Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva in Kostarika: nepozabno potovanje v Srednjo Ameriko 20 dnevno potovanje po Srednji Ameriki - Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika in to v enem zamahu – Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti petih srednjeameriških držav – Ognjeniki popolnih oblik in velikih razsežnosti – Prvobitni deževni gozd – Nasadi kavovcev in bananovcev – Tihomorska obala in veliko morskih užitkov - Nepozabno doživetje ob vodstvu slovenskega vodnika - Polna storitev LIFETREK.


  MAREC, OKTOBER

  od 3098 €

  Potovanje Mehika: 18 dnevno odkrivanje neprecenljivih znamenitosti srednjeameriških dežel Po poteh Majev, ki so razburkali svet s svojimi prerokbami - Enkratno in celovito doživetje z Janezom Pretnarjem. Potovanje v Mehiko, Gvatemalo, Honduras in Belize


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 3698 €

  Raziskujte vrhunce Južne Amerike na našem 22-dnevnem potovanju "Peru, Bolivija in Čile". To potovanje vas vodi od legendarnega Machu Picchuja do čudovitega jezera Titicaca in skozi dih jemajoče pokrajine, kot sta slana puščava Salar de Uyuni in osupljiva cesta smrti. Vsak dan je poln kulture, zgodovine in naravnih lepot, ki ustvarjajo nepozabno avanturo.


  JUNIJ, AVGUST

  od 2648 €

  Treking Peru: aktivno potovanje v čudovitem delu južnoameriške države Peru. Andska kultura, kulinarika, arhitekrura, narava in zares nepozaben treking. Treking Patagonija, treking Anapurna, treking Himalaja in treking Huayhuash so najbolj znameniti trekingi tega sveta, agencija Lifetrek pa vas popelje prav na vsakega!


  Brezskrbna rezervacija programa Kolumbija

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija
 • Rezerviraj in odpotuj

  Kolumbija

  28.11.2024 - 15.12.2024
  13.03.2025 - 30.03.2025


  Cena od:

  2848 €