Lifetrek >> Trekingi >> Tour du Mont Blanc

Tour du Mont Blanc | Iz Courmayeurja v Chamonix

Treking Tour du Mont Blanc po znameniti poti med Courmayeurjem in Chamonixom. Pravo pohodništvo pod Mont Blancom. 4 ali 5-dnevni treking z ogledom Chamonixa

Tour du Mont Blanc

30.07.2023 - 05.08.2023
12.08.2023 - 18.08.2023

Trajanje programa:

7 DNI

Cena od:

948 € 868 €
Tour du Mont Blanc
Tour du Mont Blanc

Tour du Mont Blanc

30.07.2023 - 05.08.2023

12.08.2023 - 18.08.2023


Cena od:

948 € 868 €


Treking Tour du Mont Blanc

Del 1: Courmayeur - Chamonix

7-dnevni program s 4 ali 5-dnevnim trekingom. Za vas smo pripravili znameniti treking Tour du Mont Blanc. Trekinga smo malenkostno prilagodili, tako da je izvedljiv v enem tednu. Treking bomo začeli v italijanskem mestu Courmayeur in ga končali v francoskem mestu Chamonix. Treking Tour du Mont Blanc tehnično ni zahteven in kljub skrajšani različici ponuja čudovite razglede in neponovljive sončne vzhode in zahode. Pridružite se nam na trekingu Tour du Mont Blanc.

Tour du Mont Blanc

Tour du Mont Blanc zagotovo spada med najbolj poznane večdnevne trekinge. Kot že ime pove, je to treking s katerim se obkroži mogočvni masiv Mont Blanca. Pot obsega dobrih 170 kilometrov in je primerna za pohodnike med junijem in septembrom. Celotni treking okoli Mont Blanca vzame kar 12 dni, kar pa marsikoga vzpodbudi, da kakšno etapo skrajša ali pa jo preskoči s pomočjo prevozov.

Tour du Mont Blanc

Smer trekinga Tour du Mont Blanc

Tour du Mont Blanc se tradicionalno hodi v nasprotni smeri urinega kazalca. Naš treking pa poteka v smeri urinega kazalca, saj le na tak način dobimo pristno izkušnjo Alp in pa tudi čas, ko smo na poteh čisto sami. Ker se večina pohodnikov poda v smeri urinega kazalca, se večino časa hodi obkrožen z ostalimi pohodniki in tudi v kočah po večini srečujemo vedno znova iste pohodnike. Pri naši smeri pa večino časa hodimo sami, saj se le na nekaterih mestih srečamo s pohodniki, ki pot opravljajo v nasprotni smeri.

Tour du Mont Blanc

VZPON NA MONT BLANC

Turistična agencija Lifetrek organizira tudi vzpon na Mont Blanc. Letos imamo planirana dva vzpona skupne ture.
Informacije in rezervacija: [Vzpon na Mont Blanc]

Mont Blanc: Turistična agencija Lifetrek treking potovajna, turno smučanje in odprave

1.del trekinga Tour du Mont Blanc

Agencija Lifetrek bo Tour du Mont Blanc ponudila v dveh delih, kjer boste vsakega lahko opravili samostojno, ali pa boste oba dela združili in v enem kosu premagali Tour du Mont Blanc. Treking tehnično ni zahteven in poteka po označenih poteh. Prtljago, ki jo potrebujemo na trekingu nosimo s seboj, preostanek prtljage pa nas bo počakal v Chamonixu. V gorskih kočah je poskrbljeno za zajtrk in večerjo, v vmesnih kočah pa si lahko naročimo kakšen prigrizek. Dnevno hodimo med 6 in 8 ur.

Program: Tour du Mont Blanc

DAN 1

Ljubljana - Courmayeur

Vožnja iz Ljubljane do znanega gorskega središča Courmayeur na južni strain Mont Blanca (Italija). Prosto popoldne za oddih ali raziskovanje mesta, po večerji informativni sestanek, kjer bomo dorekli vse potrebno glede opreme, prehrane, namestitev in trekinga. Nočitev v hotelu.

DAN 2

Courmayeur - Refugio Elisabetta

Prvi dan trekinga se bomo iz Courmayeura (1224 m) podali proti koči Elisabeta. Vzpon poteka po čudoviti ledeniški dolini in je ravno pravi za prvi dan trekinga. Po dobrih dveh urah si bomo privoščili počitek v koči Vielle in uživali v razgledih. V nadaljevanju bomo na poti občudovali Mont Blanc in ledenika Miage ter Brenva. Če bomo dovolj hitri, bomo zavili proti ledeniku in se mu povsem približali. Koča Elisabetta je tipična italijanska koča, ki se ponaša z enkratnim razgledom na dolino Val Veni. Za zaključek prvega dne trekinga Tour de Mont Blanc si bomo privoščili okusno borovničevo panacotto.

DAN 3

Refugio Elisabetta - Refuge de la Croix du Bonhomme

Današnji treking Tour de Mont Blanc nas bo vodil iz Italije v Francijo in ga lahko opravimo na dva načina, na težjega in lažjega. Katero turo bomo izbrali je odvisno od vremena. Od koče Elisabetta sledi vzpon proti prelazu Col de la Seigne, ki bo tudi najvišja točka našega trekinga Tour de Mont Blanc. Višje kot bomo, lepši bodo razgledi na dolino Val Veni. S prelaza sledi spust do koče Les Mottets, kjer si lahko privoščimo malico. V družbi svizcev se odpravimo mimo kraja Les Chapieux do naše koče. Hrana v koči je odlična in kot smo navajeni že iz Pirenejev nam pred sladico postrežejo še sirni narezek.

DAN 4

Refuge de la Croix du Bonhomme - Les Contamines

Tretji dan trekinga Tour de Mont Blanc bo najlažji, saj nas čaka najkrajša etapa, ki je tudi najkrajša etapa celotnega kroga Tour de Mont Blanc. Dan začnemo z enournim vzponom na prelaz Col du Bonhomme, od tam naprej pa gre po večini samo navzdol. Pot nas vodi po pašnikih doline Val Montjoie. Ovce s svojim zvončklanjem nam diktirajo tempo hoje. Iz vsakega kamna curlja voda, na nekaterih mestih so tudi še zaplate snega. Ker je današnja tura kratka, bomo dan ob lepem vremenu popestrili s krajšim izletom do jezer Jovet. Postanek naredimo še v koči Balme, kjer se lahko okrepčamo z borovničevo pito, ki je zares enkratna. Dan je dovolj dolg, da si ogledamo še cerkev Notre Dame de la Gorge. Pred nami je samo še en dan trekinga Tour de Mont Blanc.

DAN 5

Les Contamines - Les Houches

Tudi to etapo trekinga Tour de Mont Blanc je mogoče izpeljati na dva načina, pot bomo znova izbrali glede na vremenske razmere. Nešteto stilskih hišk s čudovitimi vrtovi nam pričara vzdušje iz pravljice. Med hojo si ne moremo pomagati, da ne bi razmišlajali katero kočo bi si kupili, če bi le zadeli na loteriji. Počasi se nam odpira tudi kulisa ledenika Bionassay. Na prelaz Col de Voza pa uzremo tudi več kot 100-letno zobato železnico, ki se vzpne na Nig d' Aigle, ki je izhodiše za klasične vzpone na Mont Blanc. Popoldne sledi še spust v mesto Les Houches in prevoz v Chamonix.

DAN 6

Chamonix

Zadnji dan lahko izkoristite za ogled Chamonixa. Vsi, ki bi radi še malo hodili, pa se bomo odpravili na še eno etapo trekinga Tour de Mont Blanc. Prav ta je ena najtežjih, saj moramo premagati kar 1500 metrov vzpona z le nekaj krajšimi odseki spusta. Celotna pot nam bo vzela 6 do 7 ur. Na sami poti nas bodo spremljali spektakularni razgledi po dolini Mont Blanca. Razgledi, ki jih ponuja ta dan se z lahkoto kosajo z razgledi, ki smo jih deležni v Patagoniji ali pa Nepalu. Pot končamo v koči La Flegere, kjer si privoščimo nagrado za našo prehojeno pot. Zaključimo s spustom v Chamonix (sedežnica, gondola).

DAN 7

Chamonix - Ledenik Mer de Glace - Ljubljana

Izlet z zobato železnico na ledenik Mer de Glace. Ledenik je s svojimi 5.6 kilometri eden daljših v Evropi in je priljubljena destinacija turistov. Povratek v Chamonix in večerna vožnja proti Ljubljani.

*Program Tour du Mont Blanc se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Tour du Mont Blanc

Datum Opomba Cena Akcijska cena
30.07.2023 - 05.08.2023 948 € 868 €*
12.08.2023 - 18.08.2023 948 € 868 €*
 • Redna cena potovanja:
  948 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 868 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (948 €) znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. maja

 • Brez doplačil za majhne skupine
 • Minimalno število udeležencev je 5, največje število udeležencev je 7.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • prevoz Ljubljana - Courmayer in Chamonix - Ljubljana
 • prevoz prtljage Courmayer - Chamonix
 • spanje z zajtrkom Chamonix (2 noči) in Courmayer (1 noč)
 • nočitve v gorskih kočah (3 noči)
 • zajtrk in večerja v gorskih kočah (3x)
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • osebne opreme
 • hrane kadar ni navedena in pijače
 • stroškov sedežnic, zobatih železnic ali gondol
 • stroškov izven programa
 • ostalih aktivnosti izven programa
 • morebitnih vstopnin v muzeje
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 75 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 140 €
 • paket fleksibilnost: 115 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 100 € (samo 2 nočitvi - Courmayeur in Chamonix)
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • 34 € zobata železnica za vzpon na ledenik Mer de Glace
 • 50 € v kolikor nimate urejene članarine pri Planinski zvezi za tekoče leto


 • Popusti:

  100 € popusta za vse prijave do 31. maja
  Ob prijavi na program Tour du Mont Blanc potnik poravna operativne stroške v višini 300 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Tour du Mont Blanc veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Za treking Tour du Mont Blanc je obvezna veljavna planinska izkaznica. Za slovenske državljane za vstop v Italijo in Francijo zadostuje osebna izkaznica.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Dodatek: vzpon na Mont Blanc

  Program je možno nadgraditi še z vzponom na Mont Blanc. 5. dan potovanja se prosti dan oz.izbirni dan trekinga Tour du Mont Blanc nameni do vzpona na kočo Gouter. 6. dan potovanja pa je namenjen vzponu na vrh in spustu v dolino. V pozno popoldanskih urah priključitev skupini in povratek v Slovenijo.

  Doplačilo za vzpon pri dveh osebah znaša 700 € na osebo in vključuje stroške vodenja, vse stroške za vodnika (koča, prehrana, zobata železnica), stroške zobate železnica in spanje v koči Gouter s pol penzionom. Koče za vzpon na Mont Blanc so lahko zasedene, zato priporočamo čim bolj zgodnjo prijavo v primeru vzpona na Mont Blanc. Izvedba je možna le v primeru, da bodo gorske koče imele razpoložljivost. *Vzpon na Mont Blanc je lahko s tujim angleško govorečim vodnikom.

  Tour du Mont Blanc

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  30.07.2023 - 05.08.2023 948 € 868 €*
  12.08.2023 - 18.08.2023 948 € 868 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (948 €) znižamo:

  100 € popusta za vse prijave do 31. maja  Tour du Mont Blanc s turistično agencijo Lifetrek

 • Chamonix in Courmayer
 • Tour du Mont Blanc v smeri urinega kazalca
 • 4 ali 5 dni trekinga
 • Mont Blanc, ledenik Miage
 • Zobata železnica Nig d' Aigle

 • Brezskrbna rezervacija programa Tour du Mont Blanc

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Tour du Mont Blanc

  30.07.2023 - 05.08.2023
  12.08.2023 - 18.08.2023

  Trajanje programa:

  7 DNI

  Cena od:

  948 € 868 €

  Država:

  francija, italija

  Morda vas zanima tudi:

  AVGUST

  od 948 €

  Za vas smo pripravili znameniti treking Tour du Mont Blanc. Trekinga smo malenkostno prilagodili, tako da je izvedljiv v enem tednu. Treking bomo začeli v italijanskem mestu Courmayeur in ga končali v francoskem mestu Chamonix. Treking Tour du Mont Blanc tehnično ni zahteven in kljub skrajšani različici ponuja čudovite razglede in neponovljive sončne vzhode in zahode. Pridružite se nam na trekingu Tour du Mont Blanc.


  JULIJ, AVGUST, SEPTEMBER

  od 1148 €

  Treking Škotska za vse pustolovce! Pripravite se na mogočno škotsko višavje. Z agencijo Lifetrek na Škotsko! Najvišji vrh Velike Britanije Ben Nevis.


  AVGUST, SEPTEMBER

  od 898 €

  Korzika Treking po GR20 - treking znamenite transverzale. Ena najlepših poti na svetu. Vzpon na Monte Cinto, najvišji vrh Korzike. Kopanje v tolmunih in ...


  JULIJ, SEPTEMBER

  od 998 €

  Pireneji treking - znamenite transverzale, po veličastni Visoki poti s kombinacijo GR10 in GR11. Vrhunski treking po grebenih med Španijo in Francijo.


  Rezerviraj in odpotuj

  Tour du Mont Blanc

  30.07.2023 - 05.08.2023
  12.08.2023 - 18.08.2023


  Cena od:

  948 € 868 €