Lifetrek >> Potovanja >> Tanzanija in Zanzibar

Tanzanija in Zanzibar | najveličastnejši safari v Afriki in počitnice na Zanzibarju

Program Tanzanija in Zanzibar bo zagotovo največja pustolovščina v vašem življenju. Safari in počitnice na način Hakuna Matata.

Tanzanija in Zanzibar

15.02.2023 - 26.02.2023
04.03.2023 - 15.03.2023
08.07.2023 - 19.07.2023

Trajanje programa:

12 DNI

Cena od:

2440 € 2390 €
Tanzanija in Zanzibar
Tanzanija in Zanzibar

Tanzanija in Zanzibar

15.02.2023 - 26.02.2023

04.03.2023 - 15.03.2023

08.07.2023 - 19.07.2023


Cena od:

2440 € 2390 €


Potovanje Tanzanija in Zanzibar

Safari v mogočnih parkih Tanzanije in počitnice na otoku Zanzibar

Vse, kar si predstavljate kot največjo pustolovščino v vašem življenju, predstavlja potovanje Tanzanija in Zanzibar. Prostranstva afriške savane z, v svojem naravnem okolju popolnoma svobodnimi, levi, zebrami, gazelami in povodnimi konji. Mama Afrika v svoji prvotni obliki. In za konec pustimo najlepšo poslastico - Zanzibar. V svetu je znan po začimbah, neverjetnih dolgih plažah z belim peskom, dolgi tradiciji in načinu življenja Hakuna Matata.

Tanzanija in Zanzibar: safari in "velikh 5

Od opazovanja igrivih antilop, do velikih in nevarnih plenilcev pa do plezanja na vulkanski krater Ngorongoro ali obiska afriškega plemena Masajev in pitja kave z njimi. Tanzanija bo zagotovo zadovoljila vse vaše čute in vam dala občutek, da ste del afriške celine . Za nekaj časa postanite Beli Masaj, skočite v njihovo tradicionalno garderobo in položite vse čudovite okraske na svoje telo, grizite bonbone iz baobaba in se podajte na pravo safari pustolovščino. Raziščite, kakšno je življenje ob vznožju Kilimanjara, kraljice vseh afriških gora.

Tanzanija in Zanzibar

Potovanje Tanzanija in Zanzibar: počitnice v raju

Nungwi je naša baza, ki je ena najlepših plaž na otoku ter idealen kraj, za zaključiti potovanje po Tanzaniji. Tam se bomo predali turkizno modremu morju in neskončnim plažam. Potapljanje, smučanje na vodi, surfanje na valovih, vožnja v tradicionalnih čolni, imenovano "garaua", vožnja s kajaki ali globokomorski ribolov so le del tistega, v čemer lahko uživate. Na potapljanje vabi koralni greben, ki obkroža otok, na morskem safariju boste imeli priložnost videti barakude, hobotnice, jastoge, rž, želve, veliko število koral, mečarice, delfine in celo več vrst morskih psov. Obiščemo tudi nasade začimb, kjer boste imeli priložnost videti, kako nabirajo papriko, cvetove žafrana, čilije in dobiti nalogo, da zavohate in poskusite določene začimbe ter uganite katere.

Tanzanija in Zanzibar

Tanzanija in Zanzibar: Pomembne informacije

Primerno za družine

Safari v Tanzaniji vam bo pokazal svet neokrnjene afriške divjine, neskončna prostranstva in prijetne noči, polne zvokov in dotikov čiste narave. Potovanje je prilagojeno tudi družinam s starejšimi otroki, saj ni predolgih voženj, za vas in vašo družino pa lahko pripravimo tudi individualno ponudbo safarija v Tanzaniji.

Kako potujemo?

Safari bomo doživeli v vozilu 4 × 4 z možnostjo odprte strehe, dneve preživimo na prostem v čudoviti naravi, na poti pa bomo spoznavali druge kulture, plemena in običaje. Na safariju bomo prenočevali v šotorih (doplačilo za spanje v t.i. lodgih), tabori pa so prilagojeni tudi bivanju z otroki in ponujajo različne objekte in dejavnosti. Na Zanzibarju in v Arushi spimo v hotelu brez lokalne kategorizacije (nadgradnja za hotel s 4 zvezdicami je mogoča, vendar je namestitev izredno kakovostna, tako da je nadgradnja po našem mnenju nepotrebna).

Program: Tanzanija in Zanzibar

1. DAN

POLET V TANZANIJO

Transfer na letališče in polet v Tanzanijo. Z letališča transfer do hotela in večerni prihod. Čas izkoristimo za večerjo in informativni ogled mesta.

2. DAN

GREMO V NP SERENGETI

Naj se naše potovanje po Tanzaniji prične. Po zajtrku se poslovimo od Arushe in se napotimo proti svetovno znanemu narodnemu parku Serengeti. Prihod v času kosila. Po kosilu gremo opazovati zakonitosti izredno bogatega živalskega sveta, ki nam ga ponuja park. V njemu domujejo rastlinojede živali kot so antilope in zebre nad katerimi prežijo levi, gepardi in hijene. Noro. Zvečer raztegnemo noge in si privoščimo okusno večerjo v divjini Serengetija.

3. DAN

V ISKANJU VELIKIH 5

Najprej zajtrk ter ponovno zasedemo naše džipe in se odpravimo na prostrane ravnice veličastnega Serengetija, kjer živi raznolika paleta več sto vrst živali in ptic. Vsak trenutek današnje pustolovščine bo stimuliralo naše čute; oči zaznavajo vsak premik, ušesa uživajo v klicih, škripanju in šumenju življenja. Zvečer povratek ter nočitev.

4. DAN

OGROMEN KRATER POLN AFRIŠKIH ŽIVALI

Po zajtrku se potovanje nadaljuje v smeri ogromnega vulkanskega kraterja Ngorongoro. Celodnevni obisk nam ponudi novo možnost za opazovanje t.i. Velikih pet (slon, lev, nosorog, leopard in bivol). 20 km širok krater velja za enega najboljših afriških predelov za opazovanje divjih živali, poleg tega pa to območje naseljuje pleme Masajev, ki kljub številnim turistom živi po stoletja starih plemenskih običajih. Na območju živi več kot 550 živalskih vrst, ob jezeru Magadi pa opazimo neskončno število plemencev. V kolikor nam bo Afrika naklonjena bomo opazili tudi povodnega konja. Vsekakor je Ngorongoro krater čarobni kraj.

5. DAN

JEZERO EYASI IN PLEME HADZABE

Jezero Eyasi je posebno mesto. Je dom enega zadnjih svetovnih plemen lovcev in nabiralcev- Hadzab, katerega obiščemo. Hadzabe ne gojijo hrane, ne redijo živine in živijo brez pravil ali koledarjev. Živijo življenje, ki se je v 10.000 letih malo spremenilo. Ogledali si bomo tradicionalne metode preživetja plemena, vključno s tem, kako lovijo. In lahko se bomo prepričali, da nič, kar se ulovi, se ne zavrže stran. Navdušil nas bo način, kako Hadzabe spoštujejo zemljo in gojijo spoštljive in simpatične medsebojne odnose, da lahko preživijo v tako surovem okolju.

6. DAN

VASICA MTO WA MBU TER V ARUSHO

Današnji dan začnemo z obiskom vasi po imenu Mto Wa Mbu. Vas v Tanzaniji predstavlja talilni lonec kultur, saj je to eden redkih krajev, kjer so predstavniki vseh 120 plemen v državi, hkrati pa srečno živijo drug ob drugem. Med obiskom bomo dodobra občutili družbeno plat vasi. Lokalni vodnik, ki je tudi prebivalec vasi nam bo z veseljem odgovoril na vsa naša vprašanja in nam pomagal razumeti notranje delovanje te posebne Tanzanijske skupnosti. Popoldan povratek v prestolnico in čas za raziskovanje mesta in obisk lokalne tržnice.

7. DAN

GREMO V RAJ

Odpravimo se proti letališču od koder bomo poleteli na Zanzibar. V zgodnjih dopoldanskih urah prispemo na rajski otok, kjer nas bodo veseli domačini pozdravili z besedama "Karibu!" ("Dobrodošli") in "Hakuna Matata" ("Ni problema"). Po namestitvi v hotel se odpravimo na najpoularnješo in hkrati izredno poučno turo spoznavanja začimb in sadja na otoku, ki nam bo aktivirala vse brbončice. Zvečer nočna tržnica in slastna lokalna večerja. Nočitev.

8. DAN

MORSKI SAFARI in KENDWA BEACH

Gremo na rajsko potepanje po morju. Vkrcamo se na tradicionalno Zanzibarsko ladjico narejeno iz mahagonija in zaplujemo po turkiznih vodah Indijskega oceana. Obiščemo zaščiteno območje Menai Bay, če bo sreča nas obiščejo delfini, gremo na sandbank, snorklamo med ribicami vseh možnih barv ter uživamo v morskih dobrotah, ki nam jih pripravi lokalna ekipa. Popoldan se odpravimo na najlepšo plažo Zanzibarja, ki bo postala naše domovanje za naslednje tri noči.

9. in 10. DAN

KENDWA BEACH| uživanje na plaži ali izleti po otoku

Naslednja tri dni lahko preživiš na ležalniku na plaži, piješ koktajle in se razvajaš s tropskim sadjem, kar čisto toleriramo:) No, mi imo raje akcijo, zato po želji uredimo fakultativne izlete na otok Mneba, gremo plavati z želvami, obiščemo Prison island kjer občudujemo želve velikanke ali pa se sprehodimo med rajskimi plažami Zanzibarja. Dolgčas ne bo:)

11. DAN

ZADNJI TRENUTKI RAJA IN PROTI DOM

Dopoldan še uživamo na rajskih plažah in turkiznem morju Zanzibarja ter se počasi pripravljamo na naš odhod proti domu. Popoldan se zapeljemo na letališče kjer nas čaka polet proti domu.

12. DAN

POVRATEK V SLOVENIJO

Pristanek na bližnjem letališču od koder se s transferjem zapeljemo proti Ljubljani.

*Program Tanzanija in Zanzibar se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Tanzanija in Zanzibar

Datum Opomba Cena Akcijska cena
15.02.2023 - 26.02.2023 2448 € 2398 €*
04.03.2023 - 15.03.2023 2448 € 2398 €*
08.07.2023 - 19.07.2023 2448 € 2398 €*
 • Redna cena potovanja:
  2440 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 2390 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (2440 €) znižamo:

  50 € popusta za prvih 6 prijavljenih
  250 € popusta za otroke do 12 let

 • Doplačilo v primeru manjše skupine 6 ali 7 prijavljenih znaša 200 € in v primeru 8 ali 9 prijavljenih znaša 100 €.
 • Najmanjše število udeležencev je 6, največje število udeležencev pa 18

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalske parte po programu
 • vse letalske takse
 • vizo za Tanzanijo
 • transfer na letališče iz Ljubljane in nazaj
 • prenočišča po programu; hoteli, šotori na safariju
 • polni penzion na safariju
 • vse transferje po programu
 • vsa oprema za kampiranje
 • vsa dovoljenja in vstopnine v nacionalne parke
 • stroške safari ekipe: vodnik, šofer in kuhar na poti
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • spice tour in morski safari na Zanzibarju
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane, ko ta ni navedana pod vključeno
 • pijače
 • stroški osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • turističnega zavarovanja za tujino
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • fakultativnih izletov na Zanzibajru
 • napitnin
 • podkupnin
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 180 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 315 €
 • paket fleksibilnost: 295 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 200 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • spanje v lodgih na safariju (cena na povpraševanje)
 • spanje v hotelu 4 zvezdice ali več v Arushi in Zanzibarju (cena na povpraševanje)


 • Popusti:

  50 € popusta za prvih 6 prijavljenih
  250 € popusta za otroke do 12 let
  Ob prijavi na program Tanzanija in Zanzibar potnik poravna operativne stroške v višini 800 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Tanzanija in Zanzibar veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Tanzanija za Slovence zahteva vizum, pridobimo ga na letališču. Vizum za Tanzanijo in Zanzibar je vključen v ceni potovanja.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Tanzanija in Zanzibar

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  15.02.2023 - 26.02.2023 2448 € 2398 €*
  04.03.2023 - 15.03.2023 2448 € 2398 €*
  08.07.2023 - 19.07.2023 2448 € 2398 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (2440 €) znižamo:

  50 € popusta za prvih 6 prijavljenih
  250 € popusta za otroke do 12 let  Tanzanija in Zanzibar s turistično agencijo Lifetrek

 • Čudoviti nacionalni parki: Ngorongoro, Serengeti, Tarangire
 • Velikih pet - (slon, lev, nosorog, leopard in bivol)
 • Safari in taborjenje v afriški divjini
 • Vse vključeno na safariju
 • Počitnice na otoku Zanzibar
 • Brez skritih stroškov
 • Možnost podaljšanja počitnic na otoku Zanzibar

 • Brezskrbna rezervacija programa Tanzanija in Zanzibar

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Tanzanija in Zanzibar

  15.02.2023 - 26.02.2023
  04.03.2023 - 15.03.2023
  08.07.2023 - 19.07.2023

  Trajanje programa:

  12 DNI

  Cena od:

  2440 € 2390 €

  Država:

  tanzanija

  Morda vas zanima tudi:

  Februar, April, Oktober, December

  od 1990 €

  Sigiriya in vzpon na levjo skalo- s kolesi med mogočnimi stupami- z volovsko vprego in kanuji do odmaknjene vasice- treking v pogorju Knuckles- Kandy kulturna in akademska prestolnica države- kopanje in hranjenje slonov- vzpon na Adams Peak- nepozabna vožnja z vlakom mimo čajnih plantaž- najboljši safari na otoku- rajske tropske plaže


  Potovanje, Safari

  Tanzanija in Zanzibar

  FEBRUAR, MAREC, JULIJ, DECEMBER

  od 2440 €

  Vse, kar si predstavljate kot največjo pustolovščino v vašem življenju predstavlja potovanje Tanzanija in Zanzibar. Prostranstva afriške savane z, v svojem naravnem okolju popolnoma svobodnimi, levi, zebrami, gazelami in povodnimi konji. Mama Afrika v svoji prvotni obliki. In za konec pustimo najlepšo poslastico - Zanzibar. V svetu je znan po začimbah, neverjetnih dolgih plažah z belim peskom, dolgi tradiciji in načinu življenja Hakuna Matata.


  Rezerviraj in odpotuj

  Tanzanija in Zanzibar

  15.02.2023 - 26.02.2023
  04.03.2023 - 15.03.2023
  08.07.2023 - 19.07.2023


  Cena od:

  2440 € 2390 €