Peru, Bolivija, Čile

02.09.2023 - 23.09.2023
04.05.2024 - 25.05.2024
06.07.2024 - 27.07.2024

Trajanje programa:

22 DNI

Cena od:

3698 € 3598 €
Peru Bolivija in Čile
Peru Bolivija in Čile

Peru, Bolivija, Čile

bolivija, čile, peru

Peru, Bolivija, Čile

02.09.2023 - 23.09.2023

04.05.2024 - 25.05.2024

06.07.2024 - 27.07.2024


Cena od:

3698 € 3598 €


Peru, Bolivija in Čile

MACHU PICCHU, SALAR DE UYUNI, KANJON COLCA, PUŠČAVA ATACAMA IN TIHI OCEAN

22 dnevno potovanje Peru, Bolivija in Čile ✷ skrivnostno inkovsko mesto Machu Picchu ✷ nekdanja inkovska prestolnica Cusco ✷ jezero Titicaca ✷ Starodavna kultura Tiwanacu ✷ najvišje ležeča prestolnica La Paz ✷ Izpod zasneženih vrhov Andov po cesti smrti v subtropski Yungas ✷ tridnevno potovanje s terenskimi vozili čez slano puščavo Salar de Uyuni ✷ čilenska Arica, Tacna in belo mesto Arequipa ✷ najstarejša mumija in najglobji kanjon na svetu ✷ lame, alpake, kondorji ✷ skrivnostni liki v Nasci ✷ Tihi ocean in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini ✷ Perujska prestolnica Lima in inkovsko zlato.

Peru, Bolivija in Čile: potovanje po poteh Inkov

Po poteh Inkov je edinstveno in avanturistično potovanje v Peru, Bolivijo in Čile. Naše potovanje vas popelje v države Južne Amerike, ki so prepoznavne predvsem po kulturnih in naravnih presežkih. Na območju je prav tako prisotna globoka in močna tradicija ter raznoliko prebivalstvo, polno življenja. Spoznali bomo tri različne države, kjer se bomo potepali po najlepših predelih, kjer bomo “vsrkavali” tradicijo, se družili z domačini in se imeli prijetno ter udobno. Seveda, vseskozi bomo tudi pravi avanturisti in precej aktivni.

Potovanje v osrednji del Južne Amerike je raznoliko, vključuje krajše trekinge in lahkotnejša vandranja, izlete po puščavah, vulkanih in jezerih. Podali pa se bomo tudi na Tihi ocean in doživeli še marsikatero presenečenje. Na skupno raziskovanje Biserov Južne Amerike vabimo vse z željo po aktivnem spoznanju in to zares – v enem popolnem zamahu- Potovanje Peru, Bolivija in Čile.

Bolivija: Salar de Uyuni

Peru, Bolivija in Čile: ker Machu Picchu ni vse

V Peru, Bolivijo in Čile se odpravljamo k odkrivanju kulture in naravnih znamenitosti treh dežel Južne Amerike. Vsi poznamo znameniti Machu Picchu, se pa dostikrat zatakne kdo je to čudo zgradil, ali so bili to Inki, ali so bili to Maji morda celo Azteki. Na potovanju boste podrobno spoznali inkovsko civilizacijo in odkrili še marsikatero drugo skrivnost Južne Amerike. Ali ste vedeli, da najstarejše mumije niso iz Egipta ampak so jih našli v puščavi Atacama. Na potovanju Peru, Bolivija in Čile bomo dobršni del časa preživeli tudi v naravi in v prostranosti največje slane puščave na svetu Salar de Uyuni. Za vse, ki iščete osebne mejnike pa še vzpon na goro Chacaltaya z zavidljivimi 5396 metri

Peru: Machu Picchu

Lifetrekova destinacija: Peru

Zakaj nas Peru vedno znova očara? Vsekakor zaradi drugačnosti, popolnega kulturnega šoka, tradicije in predvsem raznolikosti dežele. Z nami obiščite Peru in v izkušnji skrivnostnega Peruja dodajte vse tisto, kar naše potovanje naredi prijazno in polno doživetja. Naj torej, povabilo na eno prijetnejših potovanj na planetu Zemlja velja že danes. Vsi programi v Peruju: + Peru
Peru: Machu Picchu

Vsi odhodi za destinacijo: PERU, BOLIVIJA, ČILE

blank

Z agencijo Lifetrek v na potovanje Peru, Bolivija in Čile

To je potovanje, kjer se spoznamo s presežnimi lokacijami v treh državah (Peru, Bolivija in Čile). Smo vseskozi aktivni, kar pomeni, da napredujemo vsak dan, da vseskozi menjamo obzorja. Izrazito spoznamo domačine, njihov način življenja, naravo in pokrajino ter smo pravi avanturistični popotniki. Vpeti smo tudi v inkovsko zgodovino, španska osvajanja, vendar vedno znova preskočimo nazaj – v trenutno realnost življenja.

Program je zasnovan tako, da težav z višinsko pravzaprav ni, edino prvi dan v Cuscu smo lahko malo omotični, vendar se že takoj naslednji dan spustimo proti izhodišču za Machu Picchu (ne gre za pomoto - Aguas Calientes oz. Machu Picchu ležita precej nižje kot mesto Cusco). Pri povratku na visoko planoto pa smo vsi že dobro aklimatizirani.

Program: Peru, Bolivija, Čile

1. DAN:

LJUBLJANA – LIMA

Potovanje Peru Bolivija in Čile se začne z zborom v Ljubljani in s prevozom do enega od bližnjih letališč in polet do Lime (Peru). Prihod v Limo v poznih popoldanskih urah. Namestitev v Limi. V kolikor dobimo ugodnejši let, lahko letimo tudi proti Cuscu.

2. DAN:

LIMA – CUSCO

Jutranji polet v Cusco, po namestitvi v hotelu in počitku ogled najpomembnejših arheoloških spomenikov nekdanjega glavnega inkovskega mesta.

3. DAN:

CUSCO – AGUAS CALIENTES

Zjutraj prevoz mimo obrednega kopališča Tambo Machay in trdnjave Puca Pucara v Pisac (ogledi), ki slovi po svoji tržnici, terasah in kvalitetni inkovski gradnji. Sledi avtobusna vožnja po Sveti dolini do Ollantaytamba in večerna vožnja z vlakom v Aguas Calientes, toplic v vznožju Macha Piccha. Počasi začenjamo čutiti utrip potovanja Peru Bolivija in Čile. Vožnja z vlakom je pravo doživetje, saj se peljemo pod andskimi vršaci, steklena streha vlaka pa služi za nepozabne razglede.

4. DAN:

MACHU PICCHU – CUSCO

Zgodnji avtobusni prevoz na skrivnostni Machu Picchu, kjer bo dovolj časa za ogled in vzpon na razglednik, od koder je lep razgled na nekdanjo inkovsko naselbino, povratek v Cusco v poznih večernih urah.

5. DAN:

CUSCO – PUNO/JEZERO TITICACA

Slovo od Cusca in avtobusna vožnja po zanimivi pokrajini proti Titicaci čez prelaz Abra la Raya s pogledi na zasnežene andske vrhove. Popoldne prihod v Puno na obali Titicace, ki velja za kulturno prestolnico Peruja. Pozno popoldne je namenjeno spoznavanju perujskega dela jezera Titicaca z obiskom plavajočih otokov. Večerni ogled mesta in obisk restavracije z lokalno glasbo in plesalci.

6. DAN:

PUNO – TIWANACO – LA PAZ

Na potovanju obiščemo države Peru, Bolivija in Čile, tako da bomo nekajkrat prečkali meje. Mejni postopki niso komplicirani in skozi celotni postopek vas bo mirno popeljal naš spremljevalec. Po zajtrku sledi vožnja proti Desaguaderu s prestopom perujsko-bolivijske meje in ogledom starodavnega Tiwanaca, ki je s svojo kulturo vplival na mnoga južnoameriška ljudstva. Večerni prihod v La Paz.

7. DAN:

LA PAZ

Po zajtrku izlet v Lunino dolino, ki nam ponudi čudovite razglede in najlepše kotičke za ustvarjanje nepozabnih fotografij. Po dvournem sprehodu po Lunini dolini se odpravimo nazaj proti centru mesta. Izkoristimo eno izmed “gondol” (ki služi kot alternativa javnemu prometu) in se do naslednje soseske zapeljemo kar po zraku. Ogled in vodenje po vseh vrhuncih La Paza – razgledna točka Kili Kili, copniški market, predsedniška palača s trgom, štadion in kopije Tiwanaških kipov.

8. DAN:

LA PAZ- YUNGAS – LA PAZ

Vrhunec tega dne bo vožnja s sedla Cumbre do subtropskega Yungasa mimo nasadov koke. Povratek po novi cesti iz Coroica nazaj v La Paz. (Fakultativno, za doplačilo: možnost spusta s kolesom).

9. DAN:

LA PAZ – CHACALTAYA – LA PAZ – UYUNI

Zjutraj prevoz na Chacaltayo, kjer se cesta dvigne preko 5000 metrov in vzpon na vrh, ki je visok 5.394 metrov, po povratku se še zadnjič sprehodimo po ulicah La Paza in njegovih znamenitosti. Zvečer nočna avtobusna vožnja po visoki planoti skozi Oruro proti Uyuniju.

10. DAN:

UYUNI – SALAR DE UYUNI – SAN JUAN

Vrhunec potovanja Peru Bolivija in Čile. Jutranji prihod v Uyuni, ki je izhodišče za bolivijske slane puščave, ter priprave na tridnevno dogodivščino in vožnjo s terenskimi vozili. Ogled muzeja lokomotiv in hotela iz soli ter vožnja do Otoka ribičev sredi slane puščave, popoldne vožnja do vasice San Juan ali drugega naselja, spanje v planinski koči.

11. DAN:

SAN JUAN – LAGUNA COLORADA

Nadaljevanje spoznavanja visokogorske planote z alkalnimi jezeri, vulkani in plamenci, popoldne prihod do znamenitega jezera Laguna Colorada, ki leži preko 4000 metrov visoko, zato so tudi temperature temu primerno nizke, spanje v planinski koči.

12. DAN:

LAGUNA COLORADA – SAN PEDRO DE ATACAMA

Zgodnji odhod proti gejzirju Sol Manana in vrelim blatnim izvirom ter vožnja mimo Lagune Verde do bolivijsko – čilenske meje ter kasneje spust v oazo San Pedro de Atacama, proti večeru izlet na atakamske sipine v Lunini dolini s sončnim zahodom.

13. DAN:

SAN PEDRO DE ATACAMA – CALAMA – ARICA

Ta dan je namenjen obnavljanju moči in predvsem počitku. Za vse željnih dogodivščin pa je na voljo pestra izbira fakultativnih izletov. Zvečer vožnja z avtobusom proti Calami in naprej proti Arici.

14. DAN:

ARICA – AZAPA – ARICA

Ogledi zanimivosti mesta z muzejem najstarejše mumije na svetu v puščavski dolini Azapa, degustacija slastnih oliv, obisk golf igrišča v pesku in za pogumne skok v Tihi ocean, popoldne prosto.

15. DAN:

ARICA – TACNA – AREQUIPA

Prehod čilensko – perujske meje in vožnja preko Tacne do belega mesta Arequipa v vznožju ognjenikov, ki se odlikuje po blagi klimi in množici kulturnih ustanov, večerni obisk glavnega trga.

16. DAN:

AREQUIPA

Ogled kolonialnega mestnega jedra Arequipe, samostana Catalina in muzeja otroške mumije Juanite, popoldne prosto ali po dogovoru druge aktivnosti.

17. DAN:

AREQUIPA – COLCA

Zjutraj odhod na izlet v kanjon reke Colce z ogledi naravnih zanimivosti in zaščitenih vikunj, ki se prosto pasejo po pampi, popoldne kopanje v toplicah blizu Chivaya, kjer bodo udeleženci tudi prenočili.

18. DAN:

COLCA – AREQUIPA – NASCA

Zjutraj vožnja nad kanjonom Colce do Kondorjevega križa, kjer bomo pričakali kondorje, ki tu izkoriščajo zračni vzgon za elegantno jadranje. Povratek v Arequipo, proti večeru avtobusni prevoz proti Nasci.

19. DAN:

NASCA – PARACAS

Zgodnji jutranji prihod v Nasco, z manjšimi letali fakultativni ogled znamenitih naskanskih črt in likov v pampi, kasneje vožnja do oaze Huachachina, ogled vinske kleti s piscom, nacionalno perujsko pijačo, ter večerni prihod v Paracas.

20. DAN:

PARACAS – LIMA

Zjutraj se bomo s čolni odpeljali do otokov Ballestas z morskimi levi in pticami, od kormoranov in pelikanov do strmoglavcev, ter občudovali znamenito Candelabro. Popoldanski prihod v Limo.

DAN 21 IN 22:

LIMA – EVROPA

Ogledi v starem kolonialnem mestnem jedru Lime, odhod na letališče in polet proti Evropi. Po pristanku na enem od bližnjih letališč bo organiziran prevoz v Slovenijo. V primeru jutranjega odhoda iz Lime, se ogled opravi v večernih urah 20. dne.

**Program Peru Bolivija in Čile se lahko zaradi lažjega potovanja in predvsem počitka doda dodatni dan, v tem primeru je dodatni dan potovanja vštet v ceno. Dodatni dan se običajno izkoristi v La Pazu ali Nasci. Termin potovanja se lahko premakne za +/- 2 dni.

*Program Peru, Bolivija, Čile se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov. Prevozi na rednih linijah (letalski, avtobusni...) so lahko brez slovenskega spremstva.

Cena: Peru, Bolivija, Čile

Datum Opomba Cena Akcijska cena
02.09.2023 - 23.09.2023 3698 € 3598 €*
04.05.2024 - 25.05.2024 3698 € 3598 €*
06.07.2024 - 27.07.2024 3898 € 3898 €*
 • Redna cena potovanja:
  3698 €
 • Akcijska cena potovanja:
  od 3598 €*
  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno programa (3698 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. decembra za termin v maju in juliju
  100 € za prijave do 31. marca za termin v septembru

 • Doplačilo v primeru manjše skupine pri 6 ali 7 potnikih znaša 200 € ter 120 € v primeru 8 ali 9 udeležencev
 • Minimalno število oseb v skupini je 6, največje število oseb v skupini je 20.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil [več informacij]
 • letalski prevoz iz Evrope – Lima – Evropa
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj
 • letališke pristojbine za vse lete
 • notranji letalski polet Lima – Cuzco
 • vse notranje prevoze po programu
 • zajtrk
 • 2x polni penzion na avanturi čez Salar de Uyuni ter dnevna malica in večerja na izletu v Yungas
 • vstopnine v nacionalne parke (otoki Ballestas, oaza Huacachina, kanjon Colca, Lunina dolina v San Pedru de Atacama)
 • izlet po “Cesti smrti” v Yungas s kosilom (možen spust s kolesi z doplačilom – cca 50 USD)
 • vse prevoze s čolni, ladjami, vlakom in jeepi po programu
 • vse vključeno na tridnevni turi Salar de Uyuni (jeep, vstopnine, ogledi, namestitve)
 • celodnevno turo na goro Chacaltaya (5396 m) in ogled Lunine doline v La Pazu
 • ogled vinske kleti Catador
 • spanje v hotelih brez lokalne kategorizacije in penzionih po predvidenem programu
 • pijača dobrodošlice v Limi
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

 • Cena ne vključuje:

 • hrane, ko ta ni omenjena pod vključeno
 • pijače
 • vstopnin v muzeje in arheološka središča (Machu Picchu, Cusco, Tiwanaco)
 • napitnin za lokalno prebivalstvo
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

 • Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 240 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 420 €
 • paket fleksibilnost: 445 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 300 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • izbira sedeža na letalu - glede na razpoložljivost - od 20 € na smer (sporočiti ob prijavi)
 • najem kolesa za kolesarjenje do subtropskega Yungasa (50 USD)
 • polet z letalom v Nazci (100 USD)
 • doplačila v primeru manjše skupine


 • Popusti:

  100 € za prijave do 31. decembra za termin v maju in juliju
  100 € za prijave do 31. marca za termin v septembru
  Ob prijavi na program Peru, Bolivija, Čile potnik poravna operativne stroške v višini 1000 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Peru, Bolivija, Čile veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

  Slovenski državljani za vstop v Peru, Bolivijo in Čile vizuma ne potrebujejo, morajo pa biti pozorni na to, da jim oblasti ob vstopu v državo ožigosajo potne liste z vstopnimi žigi.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

  Galerija: Peru, Bolivija, Čile

  Peru, Bolivija, Čile

  Datum Opomba Cena Akcijska cena
  02.09.2023 - 23.09.2023 3698 € 3598 €*
  04.05.2024 - 25.05.2024 3698 € 3598 €*
  06.07.2024 - 27.07.2024 3898 € 3898 €*

  *Akcijska cena velja glede na čas prijave. Redno ceno (3698 €) znižamo:

  100 € za prijave do 31. decembra za termin v maju in juliju
  100 € za prijave do 31. marca za termin v septembru  Peru, Bolivija, Čile s turistično agencijo Lifetrek

 • Cuzco, jezero Titicaca, La Paz, Slana puščava, čilenska San Pedro de Atakama in Arica…
 • dolina Colca s kondorji in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini
 • prelet mističnih geoglifov v Nasci
 • dočakaj sončni vzhod na edinstvenem Machu Picchuju
 • čudovito nočno nebo v puščavi Atakama

 • Brezskrbna rezervacija programa Peru, Bolivija, Čile

  Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi v obdobju, če je do odhoda manj kot 30 dni in več kot 16 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini vplačil, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost).
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda 15 dni ali manj, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje v višini polovice vplačil oz. 50% celotne vrednosti programa, ki je unovčljivo 2 leti (iz vračila je izključen znesek za opcijo fleksibilnost). Polovico vplačila pa zadrži agencija • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Peru, Bolivija, Čile

  02.09.2023 - 23.09.2023
  04.05.2024 - 25.05.2024
  06.07.2024 - 27.07.2024

  Trajanje programa:

  22 DNI

  Cena od:

  3698 € 3598 €

  Država:

  bolivija, čile, peru

  Morda vas zanima tudi:

  Potovanje s trekingom

  Kolumbija

  MAREC

  od 2648 €

  Edinstveno doživetje v Kolumbiji – iskanje Izgubljenega mesta na področju Sierre Nevade – izkušnja življenja indijancev v tropskem gozdu – Bogota, Cartagena in Medellin – udoben in razburljiv treking, plavanje v Karibskem morju – narodni park Tayrona in vulkan De Lodo el Totumo – raznolikost, lepote in izjemna prvinskost dežele na severozahodu Južne Amerike


  JANUAR, FEBRUAR

  od 3998 €

  Potovanje v Ekvador z obiskom Galapaškega otočja – aktivno odkrivanje ene najbolj pestrih držav Južne Amerike – vzpon na najvišji delujoči vulkan na svetu: Cotopaxi – ogled izredno pisane Andske tržnice v mestu Otavalo – rafting in vožnja s kanuji po reki Pastaza v porečju Amazonke – spoznavanje rastlin in živali džungle


  Treking potovanje

  Patagonija in Ognjena zemlja

  FEBRUAR/MAREC

  od 4398 €

  Ognjena zemlja in Patagonija sta nedotaknjeni pokrajini, ki privabljata ljubitelje narave. Spoznali bomo pokrajini in kraje na skrajnem jugu Južne Amerike. Argentina in Čile nas pričakujeta.


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 2698 €

  15 dnevno potovanje v Peru – Skrivnostno inkovsko mesto Machu Picchu – Nekdanja inkovska prestolnica Cusco - Tacna in belo mesto Arequipa – najgloblji kanjon na svetu – lame, alpake, kondorji – skrivnostne slike v Nasci – Tihi ocean in otoki Ballestas z morskimi levi in pingvini – Perujska prestolnica Lima in inkovsko zlato.


  Potovanje

  Srednja Amerika

  NOVEMBER

  od 3098 €

  Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva in Kostarika: nepozabno potovanje v Srednjo Ameriko 20 dnevno potovanje po Srednji Ameriki - Gvatemala, El Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika in to v enem zamahu – Najzanimivejše naravne in kulturne znamenitosti petih srednjeameriških držav – Ognjeniki popolnih oblik in velikih razsežnosti – Prvobitni deževni gozd – Nasadi kavovcev in bananovcev – Tihomorska obala in veliko morskih užitkov - Nepozabno doživetje ob vodstvu slovenskega vodnika - Polna storitev LIFETREK.


  MAREC, OKTOBER

  od 3098 €

  Potovanje Mehika: 18 dnevno odkrivanje neprecenljivih znamenitosti srednjeameriških dežel Po poteh Majev, ki so razburkali svet s svojimi prerokbami - Enkratno in celovito doživetje z Janezom Pretnarjem. Potovanje v Mehiko, Gvatemalo, Honduras in Belize


  MAJ, JULIJ, SEPTEMBER

  od 3698 €

  Nepozabna avantura v deželi Inkov. Ogled mističnega Machu Picchuja, prelet petroglifov v Nasci, doživetje puščave Salar de Uyuni… Z Lifetrekom na dogodivščino Peru, Bolivija in Čile.


  JUNIJ, AVGUST

  od 2448 €

  Treking Peru: aktivno potovanje v čudovitem delu južnoameriške države Peru. Andska kultura, kulinarika, arhitekrura, narava in zares nepozaben treking. Treking Patagonija, treking Anapurna, treking Himalaja in treking Huayhuash so najbolj znameniti trekingi tega sveta, agencija Lifetrek pa vas popelje prav na vsakega!


  Rezerviraj in odpotuj

  Peru, Bolivija, Čile

  02.09.2023 - 23.09.2023
  04.05.2024 - 25.05.2024
  06.07.2024 - 27.07.2024


  Cena od:

  3698 € 3598 €