Lifetrek >> Odprave >> Pik Lenin

Pik Lenin | Turistična agencija Lifetrek

Vzpon na Pik Lenin - najugodnejša ponudba! Najboljša možnost za osvojitev sedemtisočaka! Doživetje prave ekspedicije z višinskimi tabori.

Pik Lenin

TERMINI ZA LETO 2022 V PRIPRAVI

Trajanje programa:

23 DNI

Cena od:

1998 € 1798 €
Pik lenin
Pik lenin

PIK LENIN

PIK LENIN: VZPON ALI TURNO SMUČANJE Z NAJLAŽJEGA SEDEMTISOČAKA. DVE USPEŠNI ODPRAVI V 2019. ZAGOTOVLJENI ODHODI V 2020!

Najboljša možnost za osvojitev sedemtisočaka! Pik Lenin s svojimi 7134 m ni enostavna gora, pa vendarle predstavlja eno najlažjih možnosti za osvojitev magične meje 7000 metrov. Za Ismoil Somoni (Pik Komunizem), Muztag Ato je ena najvišja gora v Pamirju in eden od petih sedemtisočakov v Pamirju in Tian Šanu. Za celotno zbirko »velikih pet« so v bivši Sovjetski zvezi podeljevali prestižno nagrado Snežni leopard.

O VZPONU NA PIK LENIN

Pik Lenin je elegantna gora in velik masiv s stalno snežno odejo. Na odpravo in vzpon na to mogočno pamirsko goro se bomo pripravili že doma. Na pot v Kirgizijo gremo tradicionalno na začetku julija, v baznem taboru pod goro in na sami gori pa preživimo gorniških 15 dni. To je tudi čas predviden za aklimatizacijo na višino in vzpon na vrh Pik Lenin. V baznem taboru Ačik Taš na višini 3600 m in v taboru 1 na višini 4400 m je na voljo celotno udobje za nemotene aktivnosti na gori: postavljeni šotori, kuhinja, kuhar, zdravnik. V taboru 2 in 3 (na višini 5300 in 6200 m) so na voljo višinski šotori za 3 osebe.

ZAHTEVNOST VZPONA NA PIK LENIN

5A po ruski lestvici (ocena je relativno visoka na račun višine, tehnično vzpon ni zahteven). Celostno gledano je najzahtevnejši greben od tabora 3 do vrha, kjer glavne težave predstavljata mraz in veter, pa tudi orientacija v megli. V spodnjem delu je treba biti pozoren na ledeniške razpoke in serake ter plazove pod taborom 2. Ker pa je Pik Lenin zelo priljubljen vrh, je na gori vseskozi precej ljudi, kar vsekakor olajša vzpon in sestop.

blank

ODPRAVA NA PIK LENIN

Odprava na Pik Lenin je za individualne potnike in brez slovenskega vodnika oz. spremstva. Za vzpon na vrh svetujemo najem gorskega vodnika, oz. paket all-inclusive, ki gorskega vodnika že vključuje. Kot turistična agencija odpravo na Pik Lenin organiziramo vendar za izvedbo oz. vzpon ne odgovarjamo, prav tako ne odgovarjamo v primeru neosvojitve vrha.

Za odpravo na Pik Lenin svetujemo še specialistično zavarovanje za gorništvo. Klasično turistično zavarovanje krije zgolj potovanje oz. ste zavarovani do višine 3000m. PZS izkaznica oz. s članstvom v PZS ste tudi nezgodno zavarovani v gorah do višine 6.500m (od 6500 metrov dalje ste tako nezavarovani!). Več o zavarovanju si lahko preberete tukaj. Za zares brezskrbno odpravo pa vam priporočamo zavarovanje preko Alpenverein.

Program: Pik Lenin

DAN 1

LJUBLJANA – … – BIŠKEK

Polet iz Ljubljane ali okoliških letališč v Biškek, nastanitev v hotelu.

DAN 2

BIŠKEK – OŠ

Polet proti Ošu. Transfer s kombiji do baznega tabota Ačik Taš.

DAN 3 DO 20

PIK LENIN

Aklimatizacija, vzpon, sestop. Predlagan program vzpona.


dan 3: BAZNI TABOR AČIKTAŠ (3600m), priprava v taboru, pregled opreme
dan 4: BAZNI TABOR – PIK PETROVSKIJ (4100m) – BAZNI TABOR, aklimatizacijska tura s čudovitim razgledom
dan 5: BAZNI TABOR – TABOR 1, vzpon čez prelaz Putešestvenikov do prvega tabora na ledeniku Lenin, 4-7 ur
dan 6: TABOR 1 – PIK JUHIN (5100m) – TABOR 1, aklimatizacijski vzpon
dan 7: TABOR 1, trening na ledeniku (uporaba derez, cepina, žimarja)
dan 8: TABOR 1 – TABOR 2 (5300m), vzpon v navezi po ledeniku, 7-9 ur
dan 9: TABOR 2 – TABOR 3 (6100m), vzpon po grebenu z vmesnimi strmimi odstavki na Pik Razdelnaja, kratek sestop na sedlo, 4-6 ur
dan 10: TABOR 3 – BAZNI TABOR, sestop v bazo
dan 11: BAZNI TABOR, počitek
dan 12: BAZNI TABOR, počitek in priprava na zaključni vzpon
dan 13: BAZNI TABOR (3600m) – TABOR 1 (4400m), ponovni vzpon v tabor 1
dan 14: TABOR 1 – TABOR 2 (5300m), ponovni vzpon v tabor 2
dan 15: TABOR 2 – TABOR 3 (6100m), ponovni vzpon v tabor 3
dan 16: TABOR 3 – VRH PIK LENIN (7134m), vzpon po širokem grebenu, čez strmo ledno stopnjo (“Nož”) na višini 6700m (fiksne vrvi) in naprej po snežno kamnitem grebenu na vrh. Sestop v tabor 3. Časovna kontrola ob 14:00! Če vrh ni dosežen, sledi v vsakem primeru takojšna vrnitev v tabor 3.
dan 17: TABOR 3 – TABOR 1, spust do tabora 1
dan 18: TABOR 1 – BAZNI TABOR, spust do baznega tabora
dan 19: rezervni dan, za čakanje na vzpon
dan 20: rezervni dan, za čakanje na vzpon


DAN 21

Povratek v OŠ.

DAN 22

OŠ – BIŠKEK

Polet v Biškek in namestitev v hotelu.

DAN 23

BIŠKEK – LJUBLJANA

Povratek na Brnik.

*Program Pik Lenin se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Pik Lenin

Ob prijavi na program Pik Lenin potnik poravna operativne stroške v višini 1000 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Pik Lenin zbiramo najkasneje do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

Vizum za slovenske državljane ni potreben.
Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

Brezskrbna rezervacija programa Pik Lenin

Covid-19 zavarovanje za tujino

Pri Lifetreku bomo poskrbeli za vse finančne nevšečnosti v povezavi z virusom Covid-19, ki lahko na potovanju Pik Lenin nastanejo. Turistična agencija Lifetrek bo vsakemu potniku poravnala stroške karantene v kolikor je na destinaciji (PAMIR - KIRGIZIJA) odrejena s strani lokalnih oblasti. Prav tako bomo prevzeli vse stroške za vrnitev v Slovenijo (zbirno mesto) v kolikor potnik, zaradi odrejene karantene, programa ne bo mogel zaključiti s skupino. Zavarovanje velja izključno za dogodke v tujini in ne velja za dogodke, ki bi se zgodili v Sloveniji. Turistična agencija Lifetrek vsem svojim potnikom ponuja kritje stroškov v tujini, ki bi nastali kot posledica okužbe s Covid-19 na potovanju. V kolikor bi v tujini zboleli za novim koronavirusom, vam Turistična agencija Lifetrek krije:
 • stroške zdravstvene oskrbe na povsem enak način, kot bi šlo za katerokoli drugo bolezen (pregled pri zdravniku, zdravila, hospitalizacijo)
 • stroške testa, ki ga naroči zdravnik v tujini, ne glede na rezultat. Preventivni (oz. zahtevani testi) na letališču, ob vstopu v državo ali ob povratku niso kriti, saj potnik že pred potovanjem v tujino ve, da jih bo moral opraviti. So pa potem pokriti vsi nadaljnji stroški, v kolikor bi bil test v tujini pozitiven (izključeni so vsi stroški, ki bi nastali ob pozitivnem testu v Sloveniji - odhod ali povratek),
 • stroške karantene/samoizolacije v tujini (za potnika, ki je pozitiven na test ter za njegove družinske člane, če jim je bila odrejena samoizolacija). Kriti so stroški nastanitve do največ 150 € na noč za 2 osebi, do dneva, ki je bil določen na karantenski odločbi ali do dneva, ko zavarovanec prejme nagitiven test – kar od tega se zgodi prej,
 • stroške prestavitve Letalske karte in prevoza v domovino (v primeru, ko se vaše zdravljenje ali samoizolacija konča po datumu, ki je bil prvotno predviden za zaključek programa, bomo krili tudi stroške spremembe letalske vozovnice.
 • Lifetrekova Covid garancija

  V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove turistična agencija Lifetrek. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

  Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.
 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda manj kot 30 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje, ki je unovčljivo 2 leti

PAKET BREZ VODENJA ALI SPREMSTVA NA GORI

 • Termin : Zagotovljeni individualni termini. Program vzpona prilagodimo vašim željam.

 • Akcijska cena potovanja 1798 € / za prijave do 90 dni pred odhodom

 • Cena potovanja: 1998 €

Minimalno število oseb v skupini: 1, največje število oseb v skupini: 16. Brez doplačil za majhne skupine!


Cena vključuje:

 • Servis od prihoda v Kirgizijo do odhoda iz Kirgizije
 • povratni Letalske karte Brnik – Biškek,
 • povratni Letalske karte za notranji let Biškek – Oš,
 • prevoz na letališče iz zbirnega mesta v kolikor let ni iz Brnika
 • letališke pristojbine in turistično takso,
 • vse notranje transferje po programu,
 • potrebna notranja dovoljenja za gibanje na območju Pik Lenina,
 • spanje v hotelu v Biškeku oz. Ošu (3X),
 • polni penzion v Baznem taboru Ačik Taš in Baznem taboru 1,
 • spanje v šotorih v Baznem taboru in Baznem taboru 1,
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje,
 • predstavitev potovanja in info blok,
 • DDV.
*Prevoz na letališče agencija Lifetrek izvede v sodelovanju z zunanjimi izvajalci in v primeru izrednih okoliščin ne odgovarja za zamude pri prevozu na in iz letališča.


Cena ne vključuje:

 • prehrane v Ošu in Biškeku,
 • prehrane v višinskih taborih oz. kadar niste v baznem taboru ali taboru 1,
 • prekomerne teže prtljage na letalu (dovoljena teža je 15kg),
 • najem višinskega šotora (vse nočitve kadar niste v baznem taboru ali taboru 1) in ostale opreme,
 • nosačev ali transporta opreme,
 • plinske kartuše,
 • gorskega vodnika,
 • napitnin za lokalno prebivalstvo in vodnike,
 • prevoza do letališča od doma in nazaj v kolikor je odhod iz Ljubljane,
 • osebne opreme in vseh stroškov izven programaDoplačila:

 • riziko odpovedi 100€
 • postavljeni višinski šotor 200€ (tabor 2 in 3, cena na osebo na šotor za dve osebi)
 • višinska hrana 150€
 • nosači (od 2€ na kg do 15€ na kg)
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)

PAKET Z LOKALNIM VODNIKOM

 • Termini :

  02.07.2021 - 25.07.2021 10.07.2021 - 01.08.2021 17.07.2021 - 08.08.2021 24.07.2021 - 15.08.2021 31.07.2021 - 22.08.2021 07.08.2021 - 29.08.2021
 • Akcijska cena potovanja 2498€ / za prijave do 31.03.2021

 • Cena potovanja: 2698€

Minimalno število oseb v skupini: 1, največje število oseb v skupini: 16. Brez doplačil za majhne skupine!

Cena vključuje:

 • Gorskega vodnika
 • najem višinskega šotora (že postavljenega) in ostale opreme (2 osebi delita šotor),
 • višinsko prehrano,
 • plinske kartuše,
 • servis od prihoda v Kirgizijo do odhoda iz Kirgizije
 • povratni Letalske karte Brnik – Biškek,
 • povratni Letalske karte za notranji let Biškek – Oš,
 • prevoz na letališče iz zbirnega mesta v kolikor let ni iz Brnika
 • letališke pristojbine in turistično takso,
 • vse notranje transferje po programu,
 • potrebna notranja dovoljenja za gibanje na območju Pik Lenina,
 • spanje v hotelu v Biškeku oz. Ošu (3X),
 • polni penzion v Baznem taboru Ačik Taš in Baznem taboru 1,
 • spanje v šotorih v Baznem taboru in Baznem taboru 1,
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje,
 • predstavitev potovanja in info blok,
 • DDV.
*Prevoz na letališče agencija Lifetrek izvede v sodelovanju z zunanjimi izvajalci in v primeru izrednih okoliščin ne odgovarja za zamude pri prevozu na in iz letališča.

Cena ne vključuje:

 • prehrane v Ošu in Biškeku,
 • prekomerna teža prtljage na letalu (dovoljena teža je 15kg),
 • nosačev ali transporta opreme,
 • napitnin za lokalno prebivalstvo in vodnike,
 • prevoz do letališča od doma in nazaj v kolikor je odhod iz Ljubljane,
 • osebna oprema in vsi stroški izven programa
 

Doplačila:

 • Riziko odpovedi 130€
 • nosači (od 2€ na kg do 15€ na kg)
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)

Pogoji za vzpon na Pik Lenin

 • dobra psihofizična kondicija
 • obvladanje hoje z derezami in cepinom (tečaj na voljo v organizaciji Lifetreka)
 • obvladanje vzpenjanja in spuščanja po vrvi (tečaj na voljo v organizaciji Lifetreka)
 • potni list z veljavnostjo vsaj eno leto
 • zavarovanje za reševanje v gorah (Alpenverein)

Zahtevnost vzpona na Pik Lenin

5A po ruski lestvici (ocena je relativno visoka na račun višine, tehnično vzpon ni zahteven).

Pik Lenin

Pik Lenin: od 1798 €* (redna cena od: 1998 €)

TERMINI ZA LETO 2022 V PRIPRAVI

*Pik Lenin s turistično agencijo Lifetrek

 • 7134 metrov višine
 • cenovno najugodnejša ponudba v Sloveniji
 • vsi odhodi so zagotovljeni
 • vse vključeno
 • že od 1398 €
 • skupna tura 11. julij – 2. avgust

 • blank
  blank

  Oddajte povpraševanje

  Povpraševanje

  Pik Lenin

  TERMINI ZA LETO 2022 V PRIPRAVI

  Trajanje programa:

  23 DNI

  Cena od:

  1998 € 1798 €

  Država:

  PAMIR - KIRGIZIJA

  Morda vas zanima tudi:

  Elbrus 5642m

  Turno smučanje, Odprava

  Elbrus 5642m

  MAJ, JUNIJ, JULIJ

  1798 €

  Deset-dnevno gorniško potovanje po Osrednjem Kavkazu in Rusiji z vzponom na vrh Evrope; Elbrus. Odlična priložnost za prvi stik z visokimi gorami ter vsemi značilnostmi prave odprave. Področje je idealno tudi za turno smučanje. Vzpon na Elbrus boste doživeli pod strokovnim vodstvom gorskega vodnika, za nami je že 30 uspešno izpeljanih odprav.


  Tetnuldi 4858m

  AVGUST

  1248 €

  Tetnuldi velja za eno najlepših gora v Kavkazu, vzpon po njegovem jugozahodnem grebenu pa za eno najlepših smeri. S katere koli strani ga pogledamo, Tetnuldi se povsod kaže kot čudovita piramida z štirimi ostrimi grebeni. Za alpiniste je to lahek užitkarski cilj, za gornike in planince pa ravno prav zahteven podvig, seveda pod vodstvom izkušenega vodnika. Tetnuldi je lahko odlična alternativa priljubljenemu vzponu na Mt. Blanc. Ne zahteva veliko veča časa in denarja, oddolži se pa z močnejšim doživetjem v manj obljudenem gorskem okolju.


  Beluha 4506m

  Odprave

  Beluha 4506m

  JULIJ, AVGUST

  1998 €


  Pik Lenin 7134m

  JULIJ, AVGUST

  1798 €

  Najboljša možnost za osvojitev sedemtisočaka! Pik Lenin s svojimi 7134 m ni enostavna gora, pa vendarle predstavlja eno najlažjih možnosti za osvojitev magične meje 7000 metrov. Za Ismoil Somoni (Pik Komunizem) je druga najvišja gora v Pamirju in eden od petih sedemtisočakov v Pamirju in Tien Šanu. Za celotno zbirko »velikih pet« so v bivši Sovjetski zvezi podeljevali prestižno nagrado Snežni leopard..


  Damavand 5671m

  JULIJ

  1498 €

  Vzpon na Damavand, najvišji vrh Irana! Doživetje prave ekspedicije s pridihom Perzije. Turno smučanje z najvišjega vrha Damavanda, aklimatizacijski vzponi ...


  Ararat 5137m

  Odprava

  Ararat 5137m

  Julij, Avgust

  1298 €

  Turčija je znana kot dežela številnih naravnih lepot in čudes, med njenimi naravnimi znamenitostmi pa posebno mesto zasedajo gore. Vabimo vas na vzpon na Ararat, najvišji vrh Turčije. Ararat (turško: Agrı Dagı; armensko: Մասիս, kurdsko: Ciiaie Agiri) je zasnežen in mirujoč vulkan na skrajnem vzhodu Turčije. Najvišja turška gora, katere vrh je za vedno pokrit z ledom in snegom, se skriva v oblakih nad vrhovi vzhodne Turčije, na sami meji z Armenijo in Iranom.